Hongan miesten kotiavaus sunnuntaina – esittelyssä koko joukkue

Tapiolan Hongan miesten edustusjoukkue kulkee alkavalla kaudella 2018-19 nimellä miesten kehitysjoukkue. Joukkueessa pelaa vahva ja nälkäinen sekoitus omia kasvatteja sekä espoolaistunutta kokemusta. Toiminta perustuu pelaajien kehitykseen, eikä kovia nousutavoitteita ole asetettu. Nyt rakennetaan pohjaa tulevaisuutta varten. 

Hongan miesten kehitysjoukkue avasi kautensa miesten I-divisioona B:ssä menneenä viikonloppuna Karkkilassa. Voitokkaan vieraspelimatkan jälkeen joukkue astelee ensimmäisen kerran kotiyleisön eteen tulevana sunnuntaina 14.10, vastassa PeU-Basket. Joukkueen pelaajarinki koostuu peräti 11 honkalaiskasvatista, maustettuna muutamalla liigatasollakin keitetyllä konkarilla. Luotsina toimii jo 6 vuotta Hongassa nuorten ammattivalmentajana sekä miesten edustusjoukkueiden apuvalmentajana toiminut Aapo Heinonen.

Näin alkukaudesta joukkueen voi esittelyä varten jakaa neljään kategoriaan. Ensimmäisessä Ville Wuorenjuuri, Topi Halme, Tuomas Ebeling ja Akseli Hartikainen. Nämä nuoret miehet ovat hakeneet jo ensimmäiset kokemuksensa korkeimmalta sarjatasolta, Korisliigasta. Nyt tavoitteina divarissa ovat joukkueen vastuunkantajien kasvavat roolit. Toisena ryhmänä nuoret, jotka nousevat nyt miesten I-divaritasolle ensimmäistä kertaa haastajien rooleissa: Eemil Rantala, Ali Zein, Elmo Pekonen sekä Reko Penttilä. Kolmanteen ryhmään nimettäköön pelaajaringin nuorimmat tulevaisuuden lupaukset, 19-vuotiaat Alvar Peltoniemi, Tommi Wuorenjuuri, Heikki Lamberg ja Eemeli Saukkonen. Nuorta joukkuetta matkalla kohti kehitystä tukevat kokeneemmat konkarit Jokke Järvinen, Ilkka Sirola sekä ensimmäistä kauttaan Hongassa pelaava Rasmus Roslund.

Aapo Heinosen mukaan fokuksena tällä kaudella on tarjota pelaajille uudet roolit tukemaan heidän kehitystään. ”Annamme pelaajille mahdollisuuden astua seuraavia askeleita pelaajapoluillaan. Tarjolla on lisää vastuuta uusissa ympäristöissä. Kannustamme pelaajia luovuuteen ja itsenäiseen päätösten tekoon. Pelillisesti alkavasta kaudesta voisi sanoa, että kentällä pyritään vauhtiin. Meidän pelissä tavoitellaan viiden pelaajan aktiivisuutta niin koko kentällä, kuin puolikkaallakin pelatessa”.

”Kasvattajaseura Tapiolan Honka on luonut pelaajille ammattimaiset olosuhteet. Pelaajien arkeen kuuluu laji- ja fysiikkavalmennuksen lisäksi RecoveryRoom Honkahallin fyssaripalvelut, jotka tehostavat palautumista ja vammojen ennaltaehkäisyä. Näin pelaajilla on laadukkaat puitteet kasvaa kokonaisvaltaisesti”, Heinonen kommentoi.

Eemil Rantala on yksi yhdestätoista honkalaiskasvatista miesten kehitysjoukkueessa alkavalla kaudella. Kuva: Sonja Herrala

Taustoilla tehdään ankarasti töitä talouspuolen ja markkinoinnin osa-alueilla. Miesten edustuskoripallon historia on tunnetusti honkalaisittain myrskyisä. Hongan yhteisömanageri Sonja Herrala avaa joukkueen ympärillä tehtäviä töitä.

”Olen ollut mukana honkalaisen edustuskoripallon taustavoimissa nyt parin kauden ajan ja voi pojat mikä pyöritys. Tahtoa, hyviä tekijöitä, kauniita suunnitelmia ja ajatuksia, mahtavia pelaajia ja valmentajia on näihin kausiin mahtunut. Vauhti on vaan ollut liian kova, eikä taustat ole olleet tarpeeksi vakaalla pohjalla ennen kaasun lämäämistä pohjaan” Herrala avaa.

”Viime kaudella Espoo Unitedin organisaation alla pelanneen korisliigajoukkueen osalta tehtiin niin paljon kuin resurssien puitteissa pystyttiin. Laiva kuitenkin upposi yhdessä kiekkopuolen kanssa. Pettymykset on nielty, eikä kaunaa kanneta. Seuraavaksi tehdään paremmin ja maltilla. Tulevina kausina jarrutetaan kurveissa ja edetään seuran linjan mukaisesti pelaajakehitys ja talous edellä. Kun vakaa perusta on luotu, voidaan sen päälle rakentaa – vaikka sitten se torni jonka ylimmässä kerroksessa jonain päivänä komeilee liigapaikka.”

Tapiolan Hongan nuorten joukkueet pelaavat alkavalla kaudella kaikissa ikäluokissa myös korkeimmalla kansallisella tasolla, niin tytöissä kuin pojissa. Pelaajapolkuja löytyy koripallosta nauttiville harrastajille, sekä tavoitteellisesti pelaaville nuorille  junioreista aikuisiin saakka. Tätä vaalitaan ja seurassa tarjotaan unelmien tavoitteluun sekä työn tekoon laadukas  valmennus ja hyvät harjoitusfasiliteetit. Nykyiset sarjapaikat tarjoavat sopivia haasteita nuorten pelaajien vaatimilla tasoilla.

Työ kehittyvän edustuskoripallon eteen vaatii niin yritysmaailman, kuin vahvan yhteisön tukea.

”Konkreettisesti, näin pelikentän ulkopuolelta sanottuna tavoitteena on luottamus. Vaikka edustusjoukkueiden ympärillä on myrskynnyt, ei kasvattajaseuran junioripuoli ole ollut uhattuna. Nyt sama vakaus tulee rakentaa miesten ja naisten joukkueiden ympärille.” Herrala jatkaa.

”Olemme alkaneella kaudella saaneet matkaan mukaan jo paljon uusia pienempiä sponsoreita, joiden kanssa tehtävää yhteistyötä kehitetään läpi kauden. Kiitos heistä jokaiselle! Toimimme sitä kohti, että erityisesti espoolaiset yrittäjät näkevät koripallon kasvattajaseuran kohteena, jonka kasvutarinassa haluavat olla mukana. Jo ennen kauden alkua myydyt yli 200 kausikorttia kertovat myös siitä, että meillä on hyvä ja alati kasvava yhteisö takana.”

Toivotamme teidät kaikki lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan miesten kehitysjoukkueen otteita pelikentällä alkavalla kaudella. Katsomossa viihdyt varmasti! Palloa heitämme myös paikallisten yrittäjien suuntaan, olkaa rohkeasti yhteydessä ja antakaa meidän kertoa miten voimme tehdä markkinointiyhteistyötä ja kasvattaa entisestään kestävää korisbuumia Espoossa.

Miesten M1DB-kotiavaus: Su 14.10 klo 16.00, Tapiolan Honka vs. PeU-Basket, Tapiolan liikuntahalli. Liput ovelta 10/5€. Kausikortilla näet kaikki miesten ja naisten runkosarjan kotiottelut vain 65€ hintaan – fanituotteita kaupan päälle. Tilaa omasti TÄÄLTÄ.

Yhteystiedot:
Tapiolan Honka markkinointi

Sonja Herrala
Yhteisömanageri
sonja.herrala@tapiolanhonka.fi
045-1751475

Anne Eklund
Toiminnanjohtaja
anne.eklund@tapiolanhonka.fi
050-3449608

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikkelikuva: Ville Vuorinen