Hongan miesten joukkue täynnä omia kasvatteja

Viime kauden joukkueesta kaksi kokeneempaa pelaajaa lähti Hongan strategian mukaisesti etsimään itselleen uusia haasteita Korisliigaan tähtäävistä joukkueista. Hongan 1A-divarijoukkueessa jatketaan lahjakkaiden omien kasvattien kehittämistä ja tuetaan heidän matkaansa suuremmille pelikentille.  

Nyt esittelyssä Korhosen veljekset sekä kahdeksan muuta nuorta potentiaalista lahjakkuutta. Viime kaudella Saku Korhonen ehti esitellä alkukaudesta vahvoja otteita korinalusväännöissä, mutta jalkavamma katkaisi kauden. Joukkueen onneksi, pikkuveli Riku Korhonen hyppäsi mukaan joukkueeseen ja latoikin sellaisen debyyttikauden, että alta pois.

Valmentaja Aapo Heinonen: ”Saku on rauhallinen iso mies ja periksiantamaton taistelija, ei jää korinaluskahinoissa jalkoihin ja antaa kaikkensa joukkueen voiton eteen. Sakun kohdalla kauden tavoite on pystyä armeijan ohella harjoittelemaan niin, että vanhat jalkavaivat eivät häiritse pelaamista ja mies pääsee näyttämään todellisen potentiaalinsa divaritasolla”.

17-vuotias Riku Korhonen aloitti viime kaudella U19 kakkosjoukkueessa isossa roolissa ja suuren vastuun seurauksena hankittu itseluottamus kantoi lopulta miesten A-divarissa viisikkopaikkaan saakka.

”Riku on hyökkäyspäässä ilmiö. Ennakkoluuloton kuvia kumartamaton kaveri, jonka hyökkäysvalikoimaan kuuluu kaikki herkut. Puolustuspäässä vielä nuoresta iästä johtuvaa epävarmuutta ja voimaa tarvitaan lisää, mutta sen eteen tehdään kovasti töitä”, kuvailee Heinonen.

Hongan miesten joukkueen pelaajista Saku Korhosen lisäksi myös muut 19-vuotiaat Markus Hyytiäinen, Lauri Hynönen ja Ruben Järvinen suorittavat varusmiespalvelustaan mikä hankaloittaa tuntuvasti joukkueena harjoittelua. Valmentaja Heinosta harmittaa, ettei armeijasta ole koronan vuoksi päässyt harjoitusvapaille riittävän usein ja pelaajien harjoitusrytmi on katkonainen. ”Inttipojat ovat toki hyvässä fyysisessä kunnossa, mutta lajiharjoittelun vähyys näkyy heidän tekemisessä. Näiltä pelaajilta voidaan vasta tammikuun jälkeen odottaa merkittäviä tuloksia. Se riittää vallan hyvin, kunhan pelaajat myös itse tiedostavat tilanteen eivätkä turhaudu, jos pelaaminen syyskaudella on hankalaa”.

Kevätkaudelle onkin odotettavissa lisää tehoja sillä Heinosen sanoin ”Make Hyytiäinen on heittäjänä joukkueen parhaimmistoa, kun taas Lauri Hynösen ylivertainen fyysinen suorituskyky antaa hänelle mahdollisuuden vahvaan 1 vs 1 pelaamiseen. Ruben on ensimmäistä kautta mukana miesten koitoksissa keräämässä kokemusta ja oppia tuleville vuosille”.

Joukkueen uudistuminen näkyy eniten takakentällä, jossa Riku Korhosen ja monipuolisen vahvistuksen Travis McConicon lisäksi häärivät alkavalla kaudella Max Manninen (2002) ja Roope Tuovila (2004).

”Max on perinteinen pelintekijä, jolle omat ratkaisut ovat sivutuote ja pääpaino on muille etujen luomisessa”, kertoo Heinonen. Roope Tuovila on kärsinyt paljon loukkaantumisista ja on vieläkin toipilaana. Heinosen mukaan Roope tulee kuntouduttuaan olemaan ratkaisuvalmis pelintekijä ja varsinkin pallollisen pelaajan puolustajana vakuuttava.

Nuorista nousevista tähdistä 17-vuotias Daniel Kallström tulee valmentaja Heinosen mukaan alkavalla kaudella herättämään liikkuvuudellaan ihastusta katsomoissa ja samalla aiheuttamaan vastustajille harmaita hiuksia. ”Dani omaa huiman fyysisen potentiaalin yhdistettynä taitoon ja ennakkoluulottomuuteen. Vielä kun nuoruuden ailahtelevuus saadaan hallintaan, tapahtuu hänen kohdalla vain hyviä asioita”.

Uutena pelaajana joukkueeseen liittyy myös vuonna 2003 syntynyt Joni Sipilä, joka 203 sentin varrellaan tuo ehdottomasti lisää tehoa joukkueen sisäpelaamiseen. Ulottuvuutta lisää vielä 214 senttiä pitkä syliväli.
”Joni on ollut jo useita vuosia selkeä prospekti, jonka kohdalla seurassa on haluttu edetä varovasti ja maltilla. Joni isona, pitkä raajaisena pelaajana tarvitsee paljon pallokontakteja ja siksi hänen kohdalla on haettu juniorisarjoissa minuutteja ns. kakkosjoukkueesta. Siellä hän on päässyt isoon rooliin ja on rauhassa saanut yrittää ilman paineita, joka on taas johtanut onnistumisiin ja nousevaan kehityskaareen”, kertoo Heinonen.

Ensi koitokset miesten divaritasolla tulee saamaan myös vuonna 2005 syntynyt Eren Caglar, joka on tullut Suomeen ja Honkaan Turkista vuosi sitten. Kuten muidenkin nuorten pelaajien kohdalla Heinonen uskoo pitkäjänteiseen työntekoon ja malttiin. ”Eren on synnynnäinen korintekijä, jolle miesten sarja tulee olemaan lisäbonus, mutta todellinen työ tehdään vielä nuorten sarjoissa”, päättää Heinonen.

Honka lähtee miesten 1A-divisioonaan erittäin nuorella ja kokemattomalla, mutta sitäkin taitavammalla joukkueella. Heinosen arvio on, että ”tappioita voi aluksi tulla, mutta nuorten pelaajien kohdalla kehitys on nopeaa ja keväällä uskon meidän olevan varteen otettava vastus kenelle tahansa tässä sarjassa”.

Tapiolan Hongan miesten kausi käynnistyy kotiottelulla kuluvan viikon torstaina 7.10.2021 klo 18.30, jolloin vieraaksi saapuu Pyrintö Akatemia A. Kausikorttimyynti on käynnissä! Voit hankkia omasi TÄÄLTÄ ja näet kaikki Hongan miesten ja naisten runkosarjan kotiottelut Tapiolassa. Vihdoin espoolaista huippukorista pääsee seuraamaan taas paikan päällä kotihallissa! Liput ovelta 10/5€.