Hongan miesten divarikausi starttaa lauantaina

Jokke
Takamies Jokke Järvinen tekee paluun Honkaan kahden Seagullsissa vietetyn vuoden jälkeen. Kuva: Johan Weckström

 

Tapiolan Hongan miesten joukkue aloittaa pelit Divari B:ssä tulevana viikonloppuna, kauden mittaan luvassa on 14 kotipeliä. Honka lähtee kauteen kotimaisin voimin ja erittäin ”Honkalaisella” joukkueella.

Hongan joukkue on tulevalla kaudella mielenkiintoinen yhdistelmä kokemusta ja nuoruutta. Joukkueen 12 pelaajasta kahdeksan on Tapiolan Hongan omia kasvatteja ja muutkin neljä ovat pelanneet aiemmin Hongassa vähintään yhden kauden. Joukkueen kokenut kaarti koostuu 1986-1988 syntyneistä pelureista, joilla on vyöllään yhteensä yli 1000 Korisliigaottelun kokemus. Hongan Korisliigajoukkueen viime kauden kapteeni Tero Laitinen, viime kaudella Kelohongan vakionimiin kuuluneet Viljami Vanjoki, Anselmi Vanjoki, Ilkka Sirola ja Toni Svärd sekä Korisliigan Seagullsista Honkaan palanneet Panu Vertio ja Jouko Järvinen muodostavat erinomaisen rungon, joka tekemisellään auttaa joukkuetta voittamaan otteluita, mutta tarjoaa samalla nuorille kehityspelaajille hyvän esimerkin kentällä ja sen ulkopuolella.

Joukkueen nuori kaarti koostuu viidestä 90-luvulla syntyneestä nuorukaisesta. 22-vuotias Tuomas Ebeling, 19-vuotias Topi Halme sekä A-poikien runkopelaajat Lasse Gummerus, Juho Gummerus ja Jesse Haapanen ovat koripalloilullisesti vasta matkansa alussa ja saavat Ville Nevan ja Aapo Heinosen valmentamassa joukkueessa hyvää oppia ja epäilemättä myös paljon vastuuta matkan varrella.

Laitinen3

Tero Laitinen on yksi Hongan avainpelaajista ja tuo kokoa, sekä fyysisyyttä joukkueen korin alle. Kuva: Johan Weckström

Miesten joukkue on ehtinyt pelaamaan yhden harjoitusottelun, jossa paikallisvastustaja EBT kaatui selvin lukemin. Tuosta ottelusta ei välttämättä voi vetää pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta joukkue on joka tapauksessa valmis lauantaina alkavaan sarjaan. Ainakin Hongalta on lupa odottaa taistelutahtoa, vauhtia sekä ilmatiivistä puolustuspeliä.

Miesten Divari B pelataan 15 joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Sarjan neljä parasta joukkuetta selviää pudotuspeleihin, joiden 1. ja 2. (ts. välierien voittajat) nousevat Divari A:han kaudelle 2016-2017. Lisäksi runkosarjassa paremmin sijoittunut välierien häviäjä pelaa nousukarsinnoissa Divari A:n viimeiseksi sijoittunutta vastaan. Sarjataulukon toisessa päässä runkosarjan neljä viimeistä joukkuetta putoavat alueelliseen II-divisioonaan.

Hongan pelit alkavat lauantaina 3.10 kotiottelulla Vaasan Salamaa vastaan. Ottelu pelataan Tapiolan urheiluhallilla klo 18 alkaen. Joukkueen normaali kotipelipäivä on sunnuntai ja lisäksi yksittäisiä kotiotteluita pelataan keskiviikkona, perjantaina ja lauantaina.

Paras tapa tukea Honkaa on tulla paikalle katsomoon kannustamaan ja seuraamaan joukkueen edesottamuksia. Seuran juniorit pääsevät jäsenkortilla edustusjoukkueiden otteluihin. Viime vuoden jäsenkortti on voimassa tälläkin kaudella. Mikäli jäsenkorttia ei löydy, ensimmäisiin peleihin pääsee ilmoittamalla nimensä ja joukkueensa kausikorttiovella.

Kausikortti, jolla pääsee sekä miesten että naisten runkosarjan kotiotteluihin, maksaa vain 80 euroa ja Hongan jäsenille vain 20 €. Tilaa oma kausikorttisi osoitteessa kausikortti@tapiolanhonka.fi. Yksittäiset pääsyliput Hongan miesten otteluihin maksavat 5 €.