Hongan miehiin vahvistusta Rekolasta ja Ranskasta – joukkue valmis aloittamaan divarikauden

Tapiolan Hongan miesten joukkue pelaa I-divisioona B:ssä ja viime kauden tapaan fokus on pelaajakehityksessä. Joukkueessa nähdään nuoria honkalaislupauksia, mutta myös jo enemmän kokemusta keränneitä pelaajia. Tuttujen lisäksi, joukkueeseen liittyi Toni Lemmetyinen, Peetu Drockila sekä Nicolas Mayer.

Toni Lemmetyinen

Toni Lemmetyinen, 28, muutti Jyväskylästä pääkaupunkiseudulle ja koripallouran jatkaminen oli asia, josta hän ei halunnut tinkiä. Lukioaikojen kaveri Ville Wuorenjuuri toimi hyvänä linkkinä ja näin Lemmetyinen päätyi Hongan treeneihin ja pelipaikka aukesi.
191-senttinen laituri pitää divari B:tä hyvänä sarjana.

”Olen tosiaan Rekolasta lähtöisin ja pelivuosia on kertynyt jo paljon. Viimeiset kolme kautta on pelattu Jyväskylän Weikoissa, joka pelaa myös divari B:ssä. Koen sen olevan hyvä sarja ja oikea sarjataso itselleni. Tuntuu oikein hyvältä jatkaa pelaamista nyt Hongan paidassa, täällä on hyvä juttu meneillään” Lemmetyinen kommentoi.

Peetu Drockila, 25, tuo mukanaan liigakokemusta ja vahvistaa honkalaisten takakenttää. Menneen kauden juuri lääkäriksi valmistunut Drockila pelasi Lapuan Kobrien riveissä Korisliigaa. Lemmetyisen tapaan Rekolan urheilijoiden kasvatti on pyörähtänyt myös divari A:ssa. Lääketieteellisen ajan Drockila pelasi Virossa. Nyt Espoossa asuva 188-senttinen takamies jatkaa koripalloilijanuraansa Hongassa.
”Hienoa päästä pelaamaan Espoossa. Hongan joukkueeseen liittyminen mahdollisti työn ja pelaamisen yhdistämisen. Haluan kehittyä koripalloilijana henkilökohtaisella tasolla, mutta koen myös joukkueena kehittymisen tärkeäksi, siitä alkavassa kaudessa on kyse. Kehittymistä ajatellen täällä on puitteet todella kunnossa ja meidän joukkueella on todella kova halu voittaa, uskon vahvasti että pitkälle mennään!” Drockila kuvailee.

Peetu Drockila

Nicolas Mayer muutti Suomeen perhesyistä ja löysi Hongasta paikan, jossa jatkaa pelaamista. Viimeiset neljä kautta Meyer on pelannut Ranskan neljännellä sarjatasolla.

”Minä pelaajana. Olen vasenkätinen, vahvuuteni ovat syöttöpelissä ja puolustuspäässä. Hongan joukkueen harjoituksissa olen ollut mukana nyt kuukauden päivät ja se tuntuu todella hyvältä. Olemme joukkue kaikilla mausteilla ja nuorista löytyy paljon taitoa. Ainoa, joka alkavassa kaudessa jännittää, on Suomen talvi ja sen kylmyys” Mayer kertoo iloisena.

Päävalmentaja Aapo Heinonen kommentoi tulokaskolmikkoaan:

”Nuorten pelaajien eteenpäin viemiseksi on tärkeää, että jokapäiväisen harjoittelun laatu on korkea. On hienoa että olemme saaneet tämän kolmikon joukkueeseen tukemaan seuraavan sukupolven kehitystä. Heiltä löytyy kokemusta aikuisten sarjoista aina Korisliigaan asti ja Nicolakselta tietysti myös erilaisesta koripallokulttuurista Ranskasta. Tämä tarjoaa harjoituksiin uuden haasteen kehittyville pelaajille.”

”Otteluissa heiltä on lupa odottaa hienoja esityksiä. Peetun ja Tonin fyysisyys sekä periksiantamattomuus tuovat kentälle vauhtia sekä aktiivisuutta. Nicolas tulee varmasti viihdyttämään katsojia alkavalla kaudella oivaltavilla syötöillään” Heinonen jatkaa.

Nicolas Meyer

Viime kausien konkariosastolta Jouko ”Jokke” Järvinen jatkaa joukkueessa, paljon johtajuutta ja vuosien liigakokemuksen tuomaa varmuutta mukanaan. Menneellä kaudella heittäytyvällä pelityylillään ihastuttanut Rasmus ”Borre” Roslund nähdään niin ikään taistelemassa jokaisesta irtopallosta Hongan paidassa alkavallakin kaudella.

Joukkue on nyt valmis aloittamaan kautensa kotona Tapiolassa 3.10. torstaina. Syksyn ensimmäiseksi päästään nauttimaan paikallispelistä, kun vieraaksi saapuu Westside. Pallo ilmaan klo 18.30. Liput 10/5€, kausikortin tilaamalla näet 85€ hintaan kaikki Hongan naisten ja miesten runkosarjan kotiottelut. Tilaa omasi TÄÄLTÄ.

”Kauteen lähdetään hieman uudistuneella kokoonpanolla. Tavoite säilyy kuitenkin samana. Pelaajia halutaan auttaa kehittymään seuraavalle tasolle ja joukkueena pyritään nousemaan 1A divisioonaan, joka tarjoaa vielä paremman haasteen nuorille” valmennus niputtaa lopuksi.

Tapiolan Hongan miesten joukkue 2019-2020:

Rasmus Roslund (s.1988, kasvattajaseura Peli-Karhut)
Alvar Peltoniemi (s. 2001, Tapiolan Honka)
Tommi Wuorenjuuri (s.2001, Tapiolan Honka)
Ville Wuorenjuuri (s.1995, Tapiolan Honka)
Elmo Pekonen (s.1999, Tapiolan Honka)
Topi Halme (s.1996, Tapiolan Honka)
Jouko Järvinen (s.1987, Peli-Karhut)
Heikki Lamberg (s.2001, Tapiolan Honka)
Ali Zein (s.1999, Leppävaaran Pyrintö)
Sebastian Lindberg (s.2002, Tapiolan Honka)
Toni Lemmetyinen (s.1992, Rekolan Urheilijat)
Peetu Drockila (s.1994, Rekolan Urheilijat)