Hongan miehiin kolme jatkosopimusta

Tapiolan Hongan miesten I-divisioona A:ta pelaavassa edustusjoukkueessa jatkavat oman seuran kasvatit Alvar Peltoniemi, Matias Rissanen sekä Topias Jokela.

”Viime kausi meni Alvarin osalta vähän ohi armeijavuoden aiheuttaessa pitkiä ja epäsäännöllisiä treenitaukoja. Nyt hän on päässyt kunnolla treenaamaan ja se näkyy heti tuloksissa. Allun monipuolisuus on selkeä valttikortti ja hänet voi asettaa tarpeen mukaan helposti eri rooleihin. Odotan Allulta sitä lopullista läpimurtoa aikuisten tasolla ja seuraava steppi on ottaa johtajan rooli kaikessa tekemisessä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin” joukkueen päävalmentaja Aapo Heinonen kuvailee.

20-vuotiaalle Alvar Peltoniemelle käynnistymässä on neljäs kausi miesten sarjoissa. Pelaaja itse on vähäsanainen ja Heinosen mainitsemat haasteet menneellä kaudella on jääneet hyvin mieleen. Nyt edessä kuitenkin uusi kausi ja fokus on seuraavissa askelissa koripalloilijana.

”Kaiken kaikkiaan viime kausi oli omalta osalta aika kauhea, eikä käteen tuntunut jäävän oikein mitään. Paljon paremmilla fiiliksillä nyt uutta kohti. Olen pyrkinyt panostamaan harjoitteluun ja uskon että joukkuekin on valmiimpi, vaikka nuori jengi ollaan yhä” Peltoniemi kommentoi.

18-vuotias Matias Rissanen odottaa kauden alkua jo malttamattomana.

”Kesä meni harjoittelun osalta oikein hyvin. Keskityttiin paljon räjähtävyyteen ja nopeuteen. Niissä mentiinkin paljon eteenpäin kesäkuukausien aikana. Odotan kauden alkamista jo innolla!”

Omaa joukkuettaan Rissanen kehuu haastaja-asetelmasta huolimatta: ”Vaikka monelta muulta joukkueelta löytyykin kokemusta enemmän kun meiltä, niin voidaan haastaa kenet vaan pelaamalla aktiivisesti ja kovaa. Ainakin mittaa meiltä löytyy. Travis tuo joukkueeseen paljon energiaa, tarvittua kokemusta ja paljon hyviä vinkkejä myös omaan pelaamiseen.”

Coach Heinonen kertaa Matiaksen mennyttä kautta ja odottaa seuraavia harppauksia nuoren miehen pelaajan uralla: ”Matiaksen viime vuosi oli kaksijakoinen. Erinomaisen alkukauden jälkeen, loukkaantuminen keskeytti kauden, mutta hienoa oli että hän pääsi vielä keväällä mukaan otteluihin. Ehjän harjoitusjakson jälkeen on lupa odottaa häneltä seuraavaa askelta kehityksessä. Vaikka Matias onkin erinomainen heittäjä, hänen arvonsa joukkueelle korostuu pelinäkemyksessä. Erinomaisena sijoittujana hän on aina oikeassa paikassa tehden pelaamisen muille paljon helpommaksi.”

Topias Jokela on tämän kolmikon nuorin, vasta 17-vuotias. Silti käynnistymässä on jo toinen kausi miesten I-divari A:ssa. Jokela on jo aloittanut kautensa pelaamalla 17-vuotiaiden poikien SM-karsinnoissa ja pohtiikin haastattelun aluksi nuorten ja aikuisten sarjoissa pelaamisen eroja.

”Miehissä peli on paljon fyysisempää ja nopeampaa kuin juniorisarjoissa, aikaa ja tilaa ratkaisuille on vähemmän.”

Millainen miesten joukkue sitten on Jokelan silmin?

”Joukkueemme on rungoltaan melkein sama kuin viime vuonna. Olemme saaneet joukkueena lisää kokoa ja fyysisyyttä. Uskonkin, että joukkueessamme on huikeasti potentiaalia ja lähdemme tosissamme hakemaan pidempää kautta kevään pudotuspeleihin. Jengin yhteishenki on myös loistava!”

Tavoitteellinen ja jo yli kahden metrin mittaan venynyt Jokela pohtii myös kasvattajaseurassaan pelaamisen arvoa: ”Kasvattajaseurani on itselleni tärkeä ja olen ylpeä, että pääsen edustamaan Honkaa miesten joukkueessa. Tavoitteena on pelata vahva ja ehjä kausi, haastaa itseäni sekä tietenkin auttaa osaltani joukkuetta menestymään. Tulevaisuudessa tavoittelen seuran tukemana peli- ja opiskelupaikkaa Jenkeistä tai muualta ulkomailta. Se että pääsen pelaamaan niin miehissä kuin junioreissa tällä kaudella tukee tavoitteitani hienosti.”

Heinonen nostaa Jokelan periksiantamattomuuden korkeaan arvoon: ”Topias on iso, hyvin liikkuva pelaaja, joka tulee aiheuttamaan ikäviä hetkiä vastustajille korin läheisyydessä. Korinalusväännöissä sarjan ehdotonta eliittiä ja lisää rohkeutta pelaamiseen myös kaarella kartutetaan pikkuhiljaa kauden aikana. Topiaksen asenne työntekoon on kohdillaan, ei valita tai turhaudu epäonnistumisista, yrittää vaan kahta kovempaa. Olen erittäin iloinen kun joukkueessani on Topiaksen kaltainen pelaaja, joka pelaa aina täysillä ja on valmis panostamaan omaan ja joukkueen kehitykseen.”

Tapiolan Hongan miesten kausi käynnistyy kotiottelulla 7.10.2021, jolloin vieraaksi saapuu Pyrintö Akatemia A. Kausikorttimyynti on käynnistynyt tänään, voit hankkia omasi TÄÄLTÄ ja näet kaikki Hongan miesten ja naisten runkosarjan kotiottelut Tapiolassa. Vihdoin espoolaista huippukorista pääsee seuraamaan taas paikan päällä kotihallissa!