Hongan miehet puolivälieriin kahdeksan ottelun voittoputkessa

Harva osasi ennakoida tällaista kasvutarinaa kaudelle 2021-22. Nuori ja omien kasvattien tähdittämä miesteen joukkue on edennyt vakuuttavin ottein läpi runkosarjavaiheen miesten I-divisioona A:ssa ja nyt pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle lähdetään komeasti sarjakakkosen paikalta kahdeksan ottelun voittoputkessa. Runkosarjassa joukkue kahmi 18 voittoa ja hävisi neljä.

Läpi kauden Hongan kärkipelaaja on ollut Travis McConico, jonka tilastokeskiarvot ovat olleet päätähuimaavat 27,6 pistettä, 11,0 levypalloa, 7,3 syöttöä ja 3,7 riistoa ottelua kohden. Vahvin voima on kuitenkin ollut nuoren joukkueen tukena toimiminen oman esimerkin kautta. Loppukauden toiseksi ulkomaalaisvahvistukseksi hankittu Hotel Mattsin kummipelaaja Devin Whitfield (27,9/8,1) on omaksunut honkalaisen pelitavan hyvin ja lisää joukkueen vahvuutta tärkeimpien pelien alkaessa. Hongan omista kasvateista on erottautunut erityisesti Alvar Peltoniemi (16,5/7,1/3,5), jonka otteet molemmissa päissä kenttää ovat vakuuttaneet molemmissa päissä kenttää pelipäivästä toiseen.

Puolivälierissä vastaan asettuu Huima Basketball Äänekoskelta, joka sijoittui runkosarjan seitsemänneksi voitettuaan 10 pelaamastaan 22 ottelusta. Huiman parhaat pistemiehet ovat olleet lappeenrantalaislähtöiset Timi Puittinen (14,8/6,3) sekä Karo Puittinen (12,4/4,7/3,3).

Aamos Laavainen in action. Kuva: T.Kallström

Hongan joukkueen vahvuus läpi kauden on ollut laaja pelaajamateriaali. Penkiltä on löytynyt aina lisää energiaa ja taistelutahtoa kentälle kun sitä on tarvittu. Vahvan työmyyrän ja korinalustaisteluiden erikoismiehen roolin omaksunut sekä joukkueen kapteenin viittaa erinomaisesti kantanut Aamos Laavainen kommentoi kuluvaa kautta näin.

”Meidän kauteen valmistautuminen sujui erittäin hyvin ja päästiin treenaamaan paljon yhdessä jo hyvissä ajoin ennen ensimmäisiä sarjapelejä. Sitä kautta otettiinkin jo kauden alussa hyvä voittoputki alle ja ollaan jatkettu siitä koko kausi hyvällä tasolla. Jokaisella on ollut nälkää näyttää, että viime kauden jälkeen ollaan menty eteenpäin. Travis ja Devin ovat olleet erinomaiset vahvistukset meidän nuoreen joukkueeseen ja heidän vierellään moni meistä on kehittynyt kauden aikana todella paljon” Laavainen kuvailee.

Nyt edessä on kevään parhaat ja kovimmat pelit. Millainen on tunnelma joukkueessa?

”Treeneissä on ollut hyvä ja innostunut meininki ja pudotuspeleihin lähdetään tietenkin tavoitteena voittaa koko sarja, yksi peli kerrallaan” motivoitunut kapteeni kommentoi.

Tervetuloa seuraamaan espoolaista huippukoripalloa ja pudotuspelien kevättä! Ensimmäinen puolivälierä pelataan Tapiolan liikuntahallilla lauantaina 26.3. klo 16.00. Liput ovelta 13/8€. Playoff-kausikortin tilaamalla näet kaikki Hongan naisten ja miesten pudotuspelit yhdellä kortilla. Tilaa omasi TÄÄLTÄ.