Hongan kauden päättäjäisiä juhlittiin tiistaina 17.5

Tapiolan Hongan kauden 2015-2016 päättäjäisiä vietettiin Summahallilla tiistaina 17.5 Päättäjäisissä muisteltiin Tapiolan Hongan 59. toimintavuotta ja muistettiin kauden aikana ansioituneita henkilöitä.

Kuvat: Sonja Herrala

Juniorit

Summahallin katsomo täyttyi Hongan junioreista ja heidän vanhemmistaan kauden 2015-2016 päättäjäisissä.

Kausi 2015–2016 oli Tapiolan Hongassa valmennustyön arvostamisen kausi. Valmentajien koulutukseen ja hyvinvointiin panostettiin aiempaakin enemmän. Yli 90 valmentajamme joukossa oli ja on useita maajoukkuetoiminnassa mukana olevia valmentajia, kokeneita konkareita, nuoria tulevaisuuden valmentajia sekä lukuisia innokkaita äitejä ja isiä. Toiminnan laadusta todisteena mm. juniorijoukkueidemme jälleen saavuttama menestys SM- ja alueiden sarjoissa.

Kaikki SM-mitalin saavuttaneet juniorijoukkueet kukitettiin, kuvassa B-tytöt.

Kaikki SM-mitalin saavuttaneet juniorijoukkueet kukitettiin, kuvassa B-tytöt.

Kaudella 2015-2016 saimme iloita A-tyttöjen, B-tyttöjen, B-poikien ja C-tyttöjen SM-hopeamitaleista sekä C-poikien upeasta Suomen mestaruudesta. Tilaisuuden aluksi kukitettiin junioreiden SM-sarjamitalistit, jonka jälkeen jatkettiin muihin palkittaviin. Muut palkittavat ovat tehneet kauden aikana pyyteetöntä työtä seuran eteen.

Lääkärit ilman rajoja: MARIA JUUSELA JA JYRKI SALMENKIVI

Edustusjoukkueidemme vapaaehtoiset lääkärit, aina paikalla huolehtimassa kolhuja saaneista pelaajista ja usein myös kannustuksen uuvuttamista katsojista.

Vuoden muonittaja: JAANA TURUNEN

Pitää huolen siitä, että seuran juniorit ja varttuneempikin väki pysyy ravittuna kaikin tavoin sekä Summahallilla että Tapiolan urheiluhallilla. Itseään ja kynsiään säästämättä hän roudaa meille tavaraa Lidlistä, Vaasanilta tai ihan mistä vain. Ilman tätä soppatykkiä nääntyisimme.

Herra Äksät: JONI SUOMALAINEN ja J-P SIPPONEN

Haluamme ilmaista arvostuksemme kahdelle herra X:lle. Viime vuonna järjestettiin Summahallilla ensimmäistä kertaa 3X3-turnaus. Mahtavan innovaation isä sekä suurenmoinen toteuttaja palkittiin.

Vuoden kannustaja: MARI KASVIO

Vuoden kannustaja Mari Kasvio piti huolta, että Hongan junioreiden peleissä riitti tunnelmaa!

Vuoden kannustaja Mari Kasvio piti huolta, että Hongan junioreiden peleissä riitti tunnelmaa!

Junioreiden finaalipeleissä Honka pystyi vihdoin vastaamaan vastustajan kannustajien huuteluun ja kannattajamme kiersivät aktiivisesti tsemppaamassa eri junnujoukkueita. Tästä iso kiitos kuuluu tälle aktiiviselle ja äänekkäälle vuoden kannustajalle, joka piiskaa muunkin yleisön huutamaan Hongan puolesta.

Vuoden moppaajat: PINJA VERTIO, NOORA SIPPONEN, KELLY-ANGELA KÄÄRSON JA ELINA AARNISALO

Nämä tytöt pelastivat monta tilannetta ja varsinkin Annen hermot, kun edustusjoukkueiden peleissä tai junnujen finaaleissa oli tyhjät moppaajien tuolit ilman osaavia moppareita. Kiitettävää venymistä pikakomennuksella näiltä 04- ja 05-syntyneiltä tytöiltä.

Vuoden joukkueenjohtaja: SANNA HELOPURO

Tämä Pojat 05 –joukkueen jojo on ollut joukkueen mukana alusta lähtien. Hän on viimeisen päälle tarkka ja huolehtiva. Joukkueen asiat ovat tip-top-järjestyksessä ja MyClubissa kaikki on pilkulleen kohdillaan. Tämän joukkueen asioista ei seuran toimiston tarvitse huolta kantaa.

JUNIORIJOUKKUEIDEN KAUDEN PELAAJAT 2015–2016

Tytöt 08-10: IIDA RIIHIJÄRVI

Valtavin harppauksin kehittynyt pelaaja, joka tsemppaa niin treeneissä kuin peleissäkin. Uskaltaa käyttää taitojaan ja ottaa vastuuta kentällä.

Tytöt 08-10: MOONA HARJU

Lahjakas ja asennetta huokuva pelaaja. Taistelija, joka antaa aina kaikkensa ja on kentän molemmissa päissä tärkeässä roolissa.

Pojat 09/10: EPPU SAUKKONEN

Harjoitusten ilopilleri, jolle ei huonoa treeni-päivää kaudella osunut. Oppinut paljon uusia asioita ennakkoluulottoman asenteen ansiosta.

Pojat 09/10: MATIAS PUUKKI

Pitää hauskaa treeneissä ja vetää täysillä. Äänenkäyttö pelitilanteissa erinomaista tasoa, ja malttaa jopa syöttää palloa eteenpäin.

Pojat 08: DANIEL SALOKANGAS

Yksi ikäluokan taitavimpia liikkujia on oppinut kauden aikana keskittymisestä paljon. Se on johtanut isoon kehitykseen. Ryhmän iloisimpia poikia, joka innostaa omalla tekemisellään muita joukkueen jäseniä olemaan vielä parempia!

Pojat 08: VILHO PIIRTOLA

Kovien urheilijoiden kolme hyvää haltijaa ovat: usko (omiin vaikutusmahdollisuuksiin), ahkeruus ja ilo! Tämän nuoren herran kohdalla erityisesti ahkeruus on todella korkealla tasolla ikäisekseen! Upeaa täysillä itsensä likoon laittamista kilpailutilanteissa!

Tytöt 07: LUCIA NYHOLM

MVP

Tytöt 07: LISA BJÖRKSTEN

Vuoden tulokas

Pojat 07: ONNI PIRINEN

Onni on isoilla loikilla, kärrynpyörillä ja esimerkillisellä kehon hallinnalla mennyt eteenpäin kauden aikana ja pallokin pysyy mukana lähes aina. Hän taistelee, tukee ja innostaa joukkuekavereita iloisesti niin peleissä kun treeneissä.

Pojat 07: JOONA METSOLA

Joona on hienosti keväällä kirineen Blue-ryhmän vasta syksyllä mukaan liittynyt peluri, joka on tunnollisella ja keskittyneellä harjoitusasenteella  kehittynyt määrätietoisin askelin, mikä on tuonut hänelle vahvoja onnistumisia sekä kevään matseissa että harjoituksissa.

Pojat 07: MIRO NUUTINEN

Mirolla on ”koriksen ja huumorin pilke” silmissä. Keskittyminen ja kärsivällisyys harjoitteluun on kypsynyt reippaasti. Peleissä periksiantamaton, aina sata lasissa ja rohkeus ratkaista, mutta muistaa myös syöttää vapaana oleville. Joukkueen piristysruiske.

Tytöt 06: STELLA JOKELA

Pelaaja on osoittanut innostuksensa koripalloiluun harjoittelemalla keskittyneesti ja täysillä, tehden asiat oikein. Puolustaa kovaa, napsii levypalloja ja hyökkää rohkeasti. Kehitys on ollut huikeaa!

Tytöt 06: SENJA REINIKAINEN

Kauden kuluessa on löytynyt hyvä asenne ja halu harjoitella kehittyäkseen. Tahtoa ja tsemppiä löytyy otteluissa. Samalla rytinällä seuraavaan kauteen!

Pojat 06: ANTON KARHU

Varsinainen energiapakkaus. Tulee aina iloisena ja hymyillen harjoituksiin. Kehittynyt kauden aikana hurjasti, varsinkin puolustuspäässä.

Pojat 06: TOMAS JANHUNEN

Tsemppaa aina loppuun saakka. Ei haittaa vaikka olisi kentän pienin pelaaja, Tomas käy taistelemassa jokaisesta levypallosta. Neljästä metristä tappavan tarkka vasuri.

Tytöt 05: EMMA PIHKALA

Taitava koripalloilija, urheilullinen, huippuhyvä positiivinen asenne, kuuntelee valmentajia, keskittyy tekemiseen hyvin, 100 % lasissa molemmissa päissä kenttää. Aina harjoituksissa paikalla. Kehittynyt joukkueen kärkipelaajaksi tänä vuonna!

Tytöt 05: NEA NAARALAINEN

Kehittynyt tänä vuonna etenkin ottamaan vastuuta 2. divarin peleissä. Käy hyvin harjoituksissa, omaa positiivisen asenteen ja keskittyy hyvin sekä harjoituksissa että peleissä.

Pojat 05: HENRY SUNDBERG

Joukkueen aktiivisimpia harjoittelijoita, ja se on näkynyt isoina kehitysaskeleina koriskentällä. Tilanteesta toiseen täysillä, pikkukolhut eivät tätä kaveria hidasta.

Pojat 05: VILLE RUOTSALAINEN

Joukkuekaveri, joka ottaa muut huomioon ja vetää jokaisen tilanteen hymy huulilla.
Keskittyy ihailtavasti seuraavaan tilanteeseen, eikä murehdi turhia kentällä.

Tytöt 04: KELLY-ANGELA KÄÄRSON

Uskaltaa aina pelata täysiä ja kovaa ja siksi onnistuu usein tärkeissä otteluissa. Kehittynyt kauden aikana paljon korintekijänä, kiitos ahkeran harjoittelun ja aina positiivisen asenteen.

Tytöt 04: MAJ LÖNNQVIST

Liikunnan iloa hersyvä urheilijatyttö, joka on koriskärpäsen purtua kehittynyt isoin harppauksin. Tilastonpitäjän painajainen – ehtii jotenkin mukaan jokaiseen tilanteeseen joka puolella kenttää.

Pojat 04: RIKU KORHONEN

Otti tarjolla olleen roolin ja johti joukkuetta läpi kauden. Ei pidä turhaa meteliä itsestään, vaan keskittyy tekemiseen harjoituksissa ja peleissä.

Pojat 04: PETTERI RINNE

Vuoden aikana on tapahtunut isoja muutoksia harjoittelussa, mikä on näkynyt tuloksena peleissä. Kasvoi loppukautta kohden joukkueen ratkaisupelaajien joukkoon.

C-tytöt 02: LAURA VÄISÄNEN

Esimerkillinen harjoittelija,  haluaa kehittyä ja se näkyy kaikessa tekemisessä. Kuuntelee ja toteuttaa annettuja ohjeita. Keskittyy 100-prosenttisesti kaikkiin harjoituksiin sekä peleihin. Hieno esikuvatyttö koko ryhmälle!

C-tytöt 03: PIHLA KLEMOLA

Vahva ja esimerkillinen pelaaja sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Hyökkäyslevypallojen ja riistojen määrä on ollut omaa luokkaansa. Puolustuksen peliasento on esimerkillinen ja hän  uskaltaa hakea kontaktin sekä puolustuksessa, että hyökätessä. Keskittyy, kuuntelee ja toteuttaa aina 100%.

C-pojat: MARKUS VAPAAVUORI

Laadukkaalla ja määrätietoisella harjoittelulla saanut aikaan merkittäviä kehitysaskeleita omassa pelaamisessaan. Pelaaja, joka jättää tilanteessa kuin tilanteessa kaiken kentälle.

C-pojat: SAKARI  MOILANEN

Pelaaja jolla on aina pieni pilkesilmäkulmassa. Mitä isompi haaste sitä varmemmin hän siihen vastaa. Ei kaihda kontakteja, oli sitten vastassa kuka tai mikä tahansa.

C-pojat: JOHANNES PALOJOKI

Pelaaja jonka into ja palo koripalloa kohtaan ei jätä ketään kylmäksi. Kehittynyt huimin harppauksin lajin löydettyään.

Unified: OLLI KONOLA

Osaa ottaa muut huomioon niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Todellinen herrasmies! Treenaa aina täysillä, ja antaa kaikkensa. Taitoa kertynyt taas lisää vuoden aikana roppa kaupalla.

B/C-tytöt Green: EEVA IMMONEN

Kuuntelee ohjeet/neuvot tarkasti ja haluaa toteuttaa ne. Kehittynyt kauden aikana valtavasti.

B/C-tytöt Green: SINI KARILA

Kehittynyt kauden aikana valtavasti niin henkilökohtaisessa taidossa kuin joukkuetekemisessä.

B-tytöt 1: JULIA KURTÉN

Kehittynein.

B-tytöt 2: LOTTA LAVONEN

Kehittynein.

B-pojat 3: HENRY SUOMELA

Kauden aikana ei ole montaa harjoitusta ollut, johon tämä pelaaja ei olisi osallistunut. Messissä aina hyvällä asenteella. Puolustuksen tehopelaaja ja jengin heittokäsi.

B-pojat 2: TUOMAS KALLIO

Kaudella 2015-2016 tehdyn työn määrä on huikean iso ja niin on sitä myöten kehityskin. Keskittynyt työ harjoituksissa päivästä toiseen auttoi kauden aikana sopeutumaan kokonaan uuteen pelipaikkaan. Lähes aina Summahallin avaa aamuisin yksi seuran valmentajista. Ainoana poikkeuksena ne aamut, kun Tuomas aloittaa harjoittelun omatoimisesti jo klo 6.

B-pojat 1: ERIK SAJANTILA

Pelaaja on ryhmän kärkipään harjoittelijoita ja erittäin innoissaan koripallosta. Tuntuu syttyvän kaikkein isoimpaan liekkiin silloin, kun haasteet ovat kovia. Nuorempanakin B-poikana pelitaidoiltaan sarjan parhaita pelaajia.

A-tytöt Green: JOHANNA YRJÖLÄ

Green-aktiivi, aina paikalla.

Naisten Korisliigassa läpimurtoa tehnyt Leila Kaajasalo palkittiin sekä Vuoden aamuharjoittelijana että A-tyttöjen vuoden pelaajana.

Naisten Korisliigassa läpimurtoa tehnyt Leila Kaajasalo palkittiin sekä Vuoden aamuharjoittelijana että A-tyttöjen vuoden pelaajana.

A-tytöt: LEILA KAAJASALO

Todellinen esimerkki sitoutuneesta ja päämäärätietoisesta tekemisestä itsensä kehittämiseen. Elää ja hengittää peliä ”with passion” yhdessä kanssapelaajien kanssa, kauden MVP.

A-pojat Green: AARO BÖHM

Erinoimainen kyky aavista oikeat liikkeet puolustus- ja hyökkäys-päässä.Hoitaa kaiken rauhallisesti ja tarkasti, näkee aina kaverin vieressä. Ei jätä väliin henkilökohtaisia treenejä pitää kehitymistä tärkeänä. Iso rooli joukkuessa. Viisauden esimerkki.

A-pojat 2: ELMO PEKONEN

Teki valinnan panostaa henkilökohtaiseen harjoitteluun enemmän kuin aikaisemmin. Tulokset puhuvat puolestaan. Ahkeralla ja keskittyneellä harjoittelulla nosti kauden aikana taitotasoaan eniten.

A-pojat 1: LAURI LINDFORS

Tämän pelaajan kuten koko joukkueen kausi oli täynnä isoja heilahteluja. Pelaaja otti kauden aikana ensiaskeleita kohti aikuisten koripalloa ja fyysinen potentiaali on vähintäänkin mielenkiintoinen. Erityisesti loppukauden aikana uskalsi kokeilla uusia asioita ja laittaa itseään likoon, jonka ansiosta sai enemmän onnistumisia.

Vuoden aamuharjoittelija: LEILA KAAJASALO

On täysin toissijaista onko ulkona pimeistä, sateista tai kylmää. Tai edes se, että joukkueen kausi on päättynyt edellisenä iltana. Tämä pelaaja on löytänyt aamuharjoituksiin paikalle joka ikinen kerta ja kaivanut sisältään voimaa ja keskittymistä tullakseen paremmaksi. Lisäksi hän nauttii koripallosta ja uuden oppimisesta yli kaiken! Siinä on hienot työkalut kenelle tahansa.

Mirkka Myllymäen muistorahaston palkinto: SUSANNA ALAPULLI (T07)

Innokas, positiivinen ja yritteliäs.

Mirkka Myllymäen muistopalkinto jaetaan vuosittain mini- tai mikrotytöissä ansioituneella pelaajalle seuran edesmenneen valmentajan Missu Myllymäen kunniaksi.

Pojat-06 joukkueen päävalmentajana sekä Tytöt-04 ja Pojat-09/10 apuvalmentajana toiminut Aki Ulander palkittiin ansaitusti Vuoden Juniorivalmentaja -pystillä.

Pojat-06 joukkueen päävalmentajana sekä Tytöt-04 ja Pojat-09/10 apuvalmentajana toiminut Aki Ulander palkittiin ansaitusti Vuoden Juniorivalmentaja -pystillä.

Vuoden juniorivalmentaja: AKI ULANDER

Vuoden Juniorivalmentaja viettää käytännössä kaiken vapaa-aikansa Summahallilla usean eri joukkueen valmennushommissa. Aina paikalla joukkueidensa tapahtumissa, eikä harjoituksia tai pelejä jätetä pikkujuttujen takia väliin. Haluaa kehittää itseään juniorivalmentajana, vaikka taustalla on useita vuosia miesten Korisliigassa ja maajoukkueessa. Vuoden Juniorivalmentajan opeista on tällä kaudella päässyt nauttimaan lähes 100 Hongan junioripelaajaa!

Vuoden valmentaja: VILLE NEVA

Vuoden valmentaja on unelma-ammatissaan ja hänellä todellakin on iso vihreä Honka-sydän. Hän haluaa vilpittömästi tehdä Hongasta entistä paremman seuran ja auttaa pelaajia saavuttamaan omat tavoitteensa pelaajaurallaan. Hän uskoo yhteistyöhön ja yhdessä tekemiseen. Venyy aina kun apua tarvitaan, aamulla, illalla, lomalla ja vapaa-ajalla, työtunteja laskematta. Hän on kulkenut pitkän tien Hongassa pelaajasta huippuvalmentajaksi, jonka kyvyt sekä intohimoinen asenne valmentamiseen on noteerattu jo miesten maajoukkueessa asti. Lempinimi Olarin Popovich on taatusti ansaittu!

A-poikien SM-sarjassa lähes 33 pisteen keskiarvolla pelannut ja miesten I-divisioonassa läpimurron aikuisten sarjoihin tehnyt Lasse Gummerus on Hongan Vuoden Pelaaja.

A-poikien SM-sarjassa lähes 33 pisteen keskiarvolla pelannut ja miesten I-divisioonassa läpimurron aikuisten sarjoihin tehnyt Lasse Gummerus on Hongan Vuoden Pelaaja.

Vuoden pelaaja: LASSE GUMMERUS

Urheilun perusdynamiikkaan kuuluu myös tavoitella uusia ennätyksiä. Matkan varrella tulee ottaa uusia haasteita vastaan. Monien haasteiden ja vastoinkäymisten kautta tämä pelaaja on kasvanut kauden aikana henkisesti ja oppinut paljon. Tämä mahdollisti sen, että hän teki tällä kaudella läpimurron Hongan miesten edustusjoukkueeseen ja kasvatti rooliaan kauden aikana merkittävästi.

Vuoden pelaaja palkitaan jälleen edesmenneen koripallolegenda Seppo Kuuselan lahjoittamalla Sepon Pytyllä sekä 100 euron stipendillä. Sepon Pytty on ensimmäisen kerran luovutettu Hongan vuoden junioripelaajalle vuonna 2004, jolloin Pytyn sai Jari Vanttaja. Tämän jälkeen Hongan junioripelaajina on palkittut Petteri Koponen, Kia Ignatius, Anselmi Vanjoki, Skomantas Pocius, Villematti Kopio, Anni Mäkitalo, jälleen Villematti Kopio, Evita Iiskola, Jussi Laurila, Okko Järvi ja viime vuonna Kia Vaalavirta.

Tämä hieno nimilista kertoo siitä, että kun on tarpeeksi tahtoa ja halua kehittyä koripallossa kaikki ovet ovat auki aina ammattilaisuuteen saakka.