Hongan joulukalenterin luukku 9: Turnauksen erotuomarivastaavat Mikko ja Jussi

Erotuomarit ovat yksi suurimpia kivijalkoja suuren turnauksen järjestämisen mahdollistamisessa.Espoo Liikkuu -turnauksessa tästä hommasta vastaavat varmalla otteella konkarit Mikko Sierla ja Jussi Kemppainen.

Miten työ on muuttunut vuosien varrella vai onko se muuttunut lainkaan?

”Toki tietyt perusrutiinit säilyvät samoina vuodesta toiseen, mutta toimintaympäristössä ja lajissa on tapahtunut paljonkin muutoksia vuosien varrella. Turnauksen kasvu ja kehittyminen näkyvät positiivisesti yhteisöllisinä arvoina, joiden merkitystä ei voi nykyään liikaa korostaa. Turnauksen kasvaminen on myös lisännyt aitoa halua panostaa eri osa-alueiden kehityksen harmoniaan.”

Miten saatte hankittua erotuomareita? Mitä työ teiltä vaatii?

”Olemme yrittäneet luoda innostavan ja yhteisöllisen ilmapiirin, missä osallistuminen tuntuu mielekkäältä. Meitä auttaa myös se, että turnausjohto haluaa panostaa tuomareiden hyvinvointiin. Tuomareiden osallistumisen motivaatiot vaihtelevat paljon, joten on tärkeää ymmärtää heidän heterogeenisuutta ja lähtökohtien eroja. Luonnollisesti yhteistyö on keskiössä, koska laadukas tuomarointi on vaativa haaste ratkaistavaksi.”

Voisi päätellä työn olevan ihan mukavaa ainakin kerran vuodessa, koska olette olleet mukana jo pitkään. Onko asia näin?

”Toki! Nuorten mukana tuoma energia ja ilo sekä tuomareiden onnistumiset motivoivat. Parantamisen paikat ja virheistä oppiminen ovat myös osa-alueita, mitkä luovat kunnianhimoa ja motivaattoria vuosi vuodelta. Turnauksen intensiivisyys, haasteellisuus ja yhteisöllinen ammattimaisuus kantavat pitkälle. Vaikkakin stressiä ja kiirettä riittää, ilmapiiri on aina pysynyt hyvänä, kannustavana ja oppivana!”