Hongan joulukalenterin luukku 14: Tilastoijat

Ja lisää niin junnu- kuin edustusjoukkueiden otteluissa tietokoneen takana nähtäviä henkilöitä – tilastoijat! Tapiolan Honka on ainoa seura, jolta löytyy kaikkiin otteluihin tilastoijat omasta takaa. Hongan tilastointipiirissä on tällä hetkellä 11 nuorta, jotka ahertavat viikottain vanhimpien junioreiden ja edustusjoukkueiden otteluissa. Tilastointi on vaativaa ja tästä syystä siihen järjestetään myös koulutuksia. Esittelyssä ovat honkalaistilastoijat Maisa Talvitie ja Natalie Pihamaa.

Natalie on aloittanut tilastoinnin vuonna 2021, ja on edelleen kovassa vauhdissa tilastoinnin suhteen. Parhaimmassa tapauksessa tilastoitavia pelejä kertyy kuusi kappaletta viikkoon. Taas Maisa kantaa tällä hetkellä Hongan konkari -nimikettä, sillä tilastointivuosia on kertynyt jo 6 vuotta. Aktiivisimpina tilastointivuosina saattoi hänelläkin olla 4-6 peliä viikkoon.

Miten päädyit tilastoimaan?

”Anne kysyi olisinko kiinnostunut tilastoimisesta. Olin paljon loukkaantuneena niin se vaikutti hyvältä idealta!”, kertoo Natalie.

”Aloitin tilastoinnin joukkuekaverin innoittamana. Alunperin oli tarkoitus mennä vain tuuraamaan muutamaan peliin, mutta huomasinkin, että tilastointi oli aika hauskaa, niin halusin jatkaa pidempään”, kommentoi Maisa.

Mitä tarvitaan hyvältä tilastoijalta?

”Tilastoijalta vaaditaan hyvää keskittymiskykyä, tarkkaavaisuutta ja itseluottamusta. Lajin tuntemus ja sääntöjen hallinta on myös olennaista. Tärkeintä on kuitenkin se, että on innostunut tilastoinnista!” molemmat kommentoivat.