Hongan Elsa Lemmilä viihtyi Jr.NBA World leirillä

Euroopan Jr.NBA World leirillä Italian Bolognassa oli mukana kolme suomalaista, yksi heistä Hongan Elsa Lemmilä. Leirejä on järjestetty viime vuosina ympäri maailmaa ja tällä kertaa mukaan oli kutsuttu 60 nuorta, 24 maasta, 13-14-vuotiaiden ikäluokasta.

Huhti-toukokuun vaihteessa Elsa Lemmilä matkasi Bolognaan yhtenä kolmesta leirille osallistuneesta suomalaisesta. Mukana oli Lemmilän lisäksi BC Nokian Elias Sauramo sekä HNMKY-valmentaja Teijo Sandvik.

Lemmilä valittiin leirille maajoukkueleirityksen kautta, eikä lähtöä tarvinnut kauaa harkita, nuori honkalaiskasvatti kertoo.

”Leirillä oli tosi kivaa. Osallistujia oli monesta eri maasta. Eri maiden pelitaktiikoista oli todella mielenkiintoista oppia uutta.”

Leirin päävalmentajana toimi Yhdysvaltojen nuorisomaajoukkueissa vuosia vaikuttanut Don Showalter sekä Alex Sarama. NBA:n valvonnassa järjestetyn leirin pääpainona oli tänä keväänä pelaajien teknisten sekä taktisten taitojen kehittäminen dynaamisissa 1 vs. 1 -tilanteissa, pallottomana pelaaminen, nopean valinnan tekeminen pallollisena sekä syöttötaito.

”Pääsin harjoittelemaan leirillä kaikkia pelipaikkoja, ei vain kotikentiltä tuttua vitospaikkaa. Lämmittelyt poikkesivat aika paljon oman joukkueen harjoituksista. Leirillä tehtiin lämmittelyissä enemmän silmä-käsikoordinaatiota ja pallonkäsittelyä, eikä niinkään venyttelyä ja korintekoa kuten kotona.”

NBA Jr. Europe and Middle East -valintaleirille osallistui liki 30 valmentajaa, jotka yhdessä NBA:n henkilökunnan valitsevat leiriltä kymmenen tyttöä sekä poikaa edustamaan maanosaansa NBA World Jr. Championship -lopputurnaukseen, joka järjestetään Orlandossa toista kertaa. Valmentajia valitaan seuraavaan vaiheeseen neljä. Tietoa mahdollisesta valinnasta Lemmilä ja muut suomalaiset odottelevat vielä reilun viikon päivät. Mikäli kutsu jatkoon tulee, on edessä vielä yksi leiri Espanjan Valenciassa ennen maanosien lopputurnausta.

Lemmilällä on toiveissa koripallon täyteinen kesä ja on nuori koripalloilija asettanut pidemmänkin tähtäimen tavoitteita.

”Tietysti toivon, että pääsen Jr.NBA-leiriltä jatkoon ja pelaamaan. Tavoitteena on myös pelata U16-maajoukkueessa jossain vaiheessa, niitä leirejä on edessä kesällä. Lukion jälkeen haluaisin päästä USA:n yliopistoon opiskelemaan ja pelaamaan.”

Hongassa Lemmilä pelasi kauden 14-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestaruuden voittaneessa joukkueessa.

Kuvat: Teijo Sandvik

Elias Sauramo, Boris Diaw ja Elsa Lemmilä