Hongan 16-vuotiaat pojat etenivät syyskauden tappiotta SM-sarjassa

Tapiolan Hongan 16-vuotiaiden poikien syksy ylitti odotukset. SM-sarjajoukkue ei kärsinyt yhtäkään tappiota koko syyskaudella. Kevätpuolikkaalle lähdetään tavoitteet selvänä. 

16-vuotiaiden poikien päävalmentaja Lauri Järvinen kuvailee syyskautta syystäkin onnistuneeksi.

”Tuloksellisesti on mennyt jopa yli odotusten. Pelaaminen on myös kehittynyt aika hyvin sen mukaan, mitä pidemmälle kautta on edetty. Erityisesti puolustuspäässä on nostettu tasoa alkukaudesta paljon” Järvinen avaa.

”Tavoitteena on olla sarjan aggressiivisin puolustusjoukkue ja pelata sitä kautta kovalla intensiteetillä ja tempolla.”

Syyskaudella moni poikien otteluista ratkesikin siihen, että vastustaja putosi honkalaisten kyydistä toisella puoliajalla. Tämän mahdollistaa laaja pelaajamateriaali. Jokaisella on valmius pelata vaihtonsa ja tilanteensa täysillä alusta loppuun asti itseään säästelemättä, kun penkillä on leveyttä.

Lauri Kallio (kuvassa) ja Markus Vapaavuori valittiin MU16-maajoukkueeseen.

Loukkaantumisilta joukkue ei ole säästynyt, mutta isoimmat on toistaiseksi selätetty.

”Isoimmat haasteet ja toisaalta myös mahdollisuudet kaudella ovat olleet erilaiset loukkaantumiset. Kokoonpanot otteluissa on vaihdelleet paljon. Kaiken kaikkiaan 16 pelaajaa on päässyt pelaamaan SM-sarjassa syksyn aikana.”

”Vaikka loukkaantumisia ei tietenkään koskaan toivo, voi tilanteessa nähdä myös positiivisia puolia. Moni on pystynyt tuomaan omia vahvuuksiaan esiin peleissä. Isoimmat loukkaantumiset ovat nyt takana. Nyt vaan toivotaan ja tehdään töitä sen eteen, että kevätkausi pysyttäisiin paremmin terveenä” päävalmentaja jatkaa.

Valmennus ei nimeä tuloksellista tavoitetta keväälle, mutta tavoitteita on toki asetettu usealle osa-alueelle.

”Kevään tärkein tavoite on oppia edelleen lisää urheilijaksi kasvamisesta, harjoitella laadukkaasti ja kehittää tätä kautta pelaajia jatkuvasti paremmiksi koripalloilijoiksi. Joukkueena yksi tärkeä tavoite on hioa joukkuepeliä parhaimmilleen kohti kevään viimeisiä pelejä” valmennuksesta päätetään.

16-vuotiaiden poikien ikäluokassa on lähes 50 nuorta. Koripalloa ikäluokassa pelataan eri tasoilla SM-sarjasta alueellisiin divareihin.

Nuorten maajoukkueleiritykseen ikäluokasta kutsuttiin kuusi honkalaista ja lopulta joukkueeseen valittiin kaksi. Lauri Kallio ja Markus Vapaavuori edustavat Suomea parhaillaan Baltic Sea Cupissa Tallinnassa.

16-vuotiaiden poikien SM-sarja jatkuu tammikuun loppupuolella. Honka pelaa kevätkauden ensimmäiset kaksi otteluaan vieraissa. Seuraava kotiottelu pelataan Honkahallilla 11.2 sunnuntaina klo 15.30, vastassa Helsingin NMKY. Tervetuloa seuraamaan nuorten huippukorista! 

Pelikuvat: Sonja Herrala