Hongan 02-tytöille SM-hopeaa

Hongan 02-syntyneet C-tytöt pelasivat hienon kauden, jonka päätapahtuma oli oman ikäluokan SM-sarja ja sen lopputurnaus Kisakallion Susi Training Centerissä.

Kokoonnuimme luottavaisin mielin Kisakallioon perjantaina. Tytöt olivat 100-prosenttisen latautuneita turnaukseen huolimatta siitä, että turnauksen viimeistelyyn jäi loukkaantumisista sekä sairasteluista johtuen parantamisen varaa. Päivän ainoassa ottelussa kohdattiin Tampereen toinen joukkue Raholan Pyrkivä. Tuloksena oli selvä voitto 79-34. Kaikki tytöt pääsivät parketille ja onnistumisia saatiin niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä.

Lauantaiaamuna vastassa oli etukäteen ajatellen lohkon kovin vastustaja Tampereen Pyrintö. Lopulta tytöille selvä 30 pisteen voitto hyvän taiston jälkeen. Tamperelaiset tarjosivat kovan vastuksen ja taistelivat ennakkoluulottomasti koko neljän jakson ajan. Tällaisia pelejä tarvittaisiin lisää oman ikäisiä vastustajia vastaan. Peliminuutit saimme hyvin jaettua pelaavalle tusinalle. Lohkon sijoitusten kannalta merkityksettömässä Lepy-pelistä otettiin myös selvä 66 – 36 voitto.

Sunnuntain välierä ToPoa vastaan päättyi 86-58. ToPo oli antanut varoituksen hyvästä heittopelistään alkusarjan otteluissa, joten tiesimme mitä odottaa. Joukkue pystyi heittämään tarkasti suoraan syötöstä. Tämä tuotti puolustuksellemme harmaita hiuksia. ToPo pelasi erinomaisesti  pakottaen tyttömme pelaamaan tosissaan loppuun asti. Onnistuimme hyökkäyksessä puolustusta paremmin, se riitti voittoon.

Loppuottelu Helsingin Namikaa vastaan oli odotettu kauden huipentuma. Tyttömme olivat alusta lähtien hyvällä sykkeellä pelissä mukana. Kolme ensimmäistä jaksoa joukkueemme toteutti pelisuunnitelmaa erinomaisesti, alku oli meidän hallintaa. Suurimmillaan johto oli 3. jakson loppupuolella. Jakson loppu oli musta: Susan 5. virhe, Johannan nilkan muljahdus, Cian reisivamma sekä Laikun vatsatauti. Tämän jälkeen usko omaan tekemiseen sekä bensa alkoivat loppua. Se näkyi myös viimeisellä neljänneksellä. Namikalla oli yksi pelaaja yli muiden, jonka puolustamisessa emme onnistuneet. Namika tuli nopeasti lähelle, rinnalle ja meni lopulta ohi. Niinpä he pääsivät juhlimaan Suomen mestaruutta 67-62 voitolla.

Peli oli kuitenkin tytöille hyvää oppia tulevaisuutta silmällä pitäen, nälkää jäi seuraaviin loppuotteluihin. Kaikki kunnia Namikalle hienosta noususta Suomen mestariksi! Tytöille SM-hopeamitalit kaulaan kauden päätteeksi. Ensi kaudella pikkutyttömme ovatkin jo sitten isoja B-tyttöjä!