Hongalle seitsemäs peräkkäinen voitto yli 1000 katsojan edessä

Lahti Basketball ja Tapiolan Honka iskivät sunnuntai-iltana yhteen miesten Divari B:n kärkikamppailussa. Lahti oli onnistunut houkuttelemaan paikalle yli 1000 katsojaa, joka on Divari B:n kaikkien aikojen katsojaennätys ja osoitus Lahden hienosta koripallokulttuurista. Kotiyleisön pettymykseksi Honka oli ottelussa kuitenkin astetta kovempi ja jatkaa Divari B:n kärjessä ilman tappioita. Sunnuntain voittolukemat Hongalle 59-73.

Honka oli ison yleisön edessä kotijoukkuetta valmiimpi pelaamaan. Laajalta rintamalta tuli onnistumisia ja vierasjoukkue karkasi 11-20 johtoon ensimmäisen kympin jälkeen. Toisella neljänneksellä Lahti sai onnistumisia kolmen pisteen kaaren takaa ja nousi tuntumaan. Pitkälle tauolle mentiin lukemissa 33-37.

Tero Laitinen kuului kentän parhaimmistoon Lahtea vastaan. Kuva: Johan Weckström.

Tero Laitinen kuului kentän parhaimmistoon Lahtea vastaan. Kuva: Johan Weckström.

Kolmannella jaksolla Hongan koko ottelun jatkunut tiivis ja aktiivinen puolustaminen alkoi vihdoin tuottaa hedelmää. Topi Halme, Tero Laitinen ja Ilkka Sirola vauhdittivat omilla koreillaan Hongan 15-1 irtiottoa, jonka turvin vierasjoukkue lähti viimeiselle jaksolle melko turvallisessa 13 pisteen johtoasemassa. Viimeisellä neljänneksellä Lasse Gummerus ja Topi Halme onnistuivat kaaren takaa kolmesti lähes peräkkäin ja naulasivat Lahden arkun kiinni.

Hongan päävalmentaja Ville Neva oli erittäin iloinen joukkueen esitykseen:

  • Kun asiat tehdään yhdessä, niin tapahtuu hyviä asioita. Olen tainnut sanoa tämän ennenkin ja toivottavasti sanon tämän usein tämän jälkeenkin: koko joukkueen taisteluvoitto. Jos ennakkoon oli tärkeää, että pärjäämme levypalloissa ja pystymme sen jälkeen juoksemaan kenttää, niin voi todeta, että teimme suurimmaksi osaksi juuri niin. Täytyy olla erityisen iloinen, kun sarjan eniten pisteitä tehnyt joukkue tekee kotikentällään vain 59 pistettä, Neva kertoi.

Hongan tehokkain oli Topi Halme (18/6). Myös Tero Laitinen (11/3) ja Ilkka Sirola (13/8) ylsivät kaksinumeroisiin lukemiin. Lahdelta Laitisen tiukoissa pihdeissä ollut Vesa Mäkäläinen (16/12/4s) oli tehokkain. Kuten niin usein, kaikki ei näy tilastoista:

  • Tero Laitisen panos tämän ottelun voittamiseen oli erityisen merkittävä. Vesa Mäkäläisen paimentamisessa todella laadukasta puolustustyötä. Kenties isoimmin Teron vaikutus kuitenkin näkyy levypalloissa. Vaikka ne eivät hänen omiin käsiin tilastollisesti pudonneetkaan tänään, niin Tero toi joukkueelle sulkemisellaan ja tippauksillaan monta arvokasta levypalloa, Neva sanoi.

 

  • Panu Vertion raaka työnteko on upeaa katsottavaa. Mies laittaa itsensä täysillä likoon aina ja tuottaa sillä joukkueelle valtavasti hyviä asioita, jotka eivät läheskään joka kerta näy hänen omassa tilastorivissään, mutta ovat isona syynä siihen, miksi joukkue onnistuu ja pärjää hyvin. Topi Halmeen ja Lasse Gummeruksen päämäärätietoinen harjoittelu on tuonut jo nyt silmiinpistävää miehistymistä ja tänään se näkyi tärkeänä lisänä levypallopeliin. Lisäksi kummallakin on erinomainen kyky levittää kenttää, Neva päätti.

Hongan seuraava ottelu pelataan tulevana sunnuntaina Korikouvoja vastaan klo 17:00 Tapiolan urheiluhallilla. Isänpäivän kunniaksi kaikki Hongan junioreiden isät ja isoisät, jotka tulevat peliin yhdessä juniorin kanssa, pääsevät sisään ilmaiseksi. Tervetuloa!