Hongalla sunnuntaina vastassa pudotuspelipaikasta taisteleva Namika Lappeenranta

Tapiolan Honka pelaa sunnuntaina kotiottelun divari B:ssä neljäntenä olevaa Namika Lappeenrantaa vastaan. Poikkeuksellisesti Opinmäen koululla pelattavassa ottelussa pudotuspelipaikan varmistaneen Hongan on mahdollista tukevoittaa otettaan runkosarjan ykkössijasta, jota käytännössä uhkaa vielä kakkosena oleva Lahti Basketball.

Hongan kulku divarissa on ollut kaiken kaikkiaan vakuuttavaa. Joukkue on edennyt käytännössä voitosta voittoon ja on vahvasti matkalla kohti runkosarjan voittoa, joka varmistaisi vähintään pääsyn karsimaan Divari A paikasta. Sunnuntain vastustaja Namika Lappeenranta on tällä hetkellä kovassa iskussa, sillä joukkue on voittanut peräti seitsemän ottelua peräkkäin ja noussut taistelemaan vahvasti pudotuspelipaikasta yhdessä PeU-Basketin, Raholan Pyrkivän ja Korikouvojen kanssa. Ennen sunnuntaina ottelua Namika kohtaa kotisalissaan Korikouvot torstaina.

Lappeenrannalla on kasassa heittovoimainen joukkue. Hongan kasvatti, 22-vuotias Visa Tarjanne pelaa hienoa kautta ja on koko sarjan korintekijätilaston nelosena lähes 20 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Tarjanne on ollut Namikalle tärkeä myös levypallopelaajana, 194-senttinen laituri on sarjan 14. paras levypallopelaaja poimittuaan keskimäärin 7,0 irtopalloa per peli. Namikan toinen tärkeä syömähammas on Pantteri-kasvatti Otto Markkanen. 25-vuotias, 190-senttinen laituri on upottanut pisteitä keskimäärin 16 per ottelu ja kuuluu sarjan kärkikastiin kolmen pisteen heittoprosenteissa (43,8%). Samaan heittovoimaiseen ryhmään kuuluu myös Namikan oma kasvatti, 21-vuotias Timi Puittinen, joka on osunut kaaren takaa yli 47% tarkkuudella ja tehnyt liki 13 pistettä ottelua kohden. Korin alle Namikalla on heittää kokenut 211-senttinen Lasse Aavamäki sekä vuodenvaihteen jälkeen joukkueeseen liittynyt 17-vuotias, 198-senttinen Daniil Karvanen.

  • Mielenkiintoinen haaste edessä korintekovoimaista Lappeenrantaa vastaan, johon oman nyanssinsa tuo poikkeuksellinen kotipelipaikka. Opinmäen koulu on kokonaan uusi tuttavuus ja kuuleman mukaan erittäin laadukas, uusi harjoitushalli/-koulu. Tämän viikon harjoituksissahan päästään sekin katsastamaan, Hongan päävalmentaja Ville Neva pohtii.

Honka on kahden peräkkäisen tappion jälkeen jälleen voittoputkessa kaadettuaan peräkkäin selvin lukemin sekä PuHu:n että KTP:n. Viimeiset kuusi ottelua loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut kapteeni Viljami Vanjoki on pystynyt jo aloittamaan harjoittelun. Vanjoen paluuajankohta pelikentille on kuitenkin vielä auki. Muilta osin Honka on saanut harjoitella suhteellisen terveenä. Lappeenrannan heittäjien kontrollointi on puolustuksen näkökulmasta sunnuntaina avainasemassa. Joukkueiden edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa marraskuussa tässä onnistuttiin kohtuullisesti – ottelu päättyi Hongan 59-78 voittoon.

  • Tärkeintä meille on ollut koko kauden ajan pyrkiä pelaamaan honkalaista koripalloa ja tuoda esiin se vauhdikkuus ja aloitteellisuus, millä pääsemme kontrolloimaan otteluiden tempoa. Siitä tässäkin haasteessa on ytimissään kysymys: keskittyä parhaaseen mahdolliseen omaan tekemiseen, Neva kommentoi sunnuntain peliä Hongan näkökulmasta.

Ottelu Tapiolan Honka – Namika Lappeenranta pelataan sunnuntaina 28.2 poikkeuksellisesti klo 13:00 Opinmäen koululla, Suurpellossa (Lillhemtintie 1). Tervetuloa!

HUOM! Otteluun on vapaa sisäänpääsy!

Laitinen_logo

Vesijohtoliike J. Laitinen Oy tukee Tapiolan Hongan toimintaa. Vesijohtoliike J. Laitinen Oy on pitkän linjan LVI-ammattilainen. Yritys on erikoistunut asuin-, liike- ja teollisuuskiinteistöjen LVI-korjaus ja huoltotehtäviin. Pitkään jatkunut kasvu on merkki tekijöiden ehdottomasta luotettavuudesta ja ammattitaidosta.

www.vesijohtoliikelaitinen.com