HMD Global Hongan tukijaksi: ”Honka on luonteva yhteistyökumppani perinteisenä espoolaisena seurana”

Kautta vuosikymmenten Nokia-puhelimet ovat olleet merkittävässä roolissa Espoossa ja Tapiolan Hongan toiminnassa. Yhteiselo on ollut menestyksekästä ja nyt tuo perinne saa jatkoa, kun Tapiolan Honka ja HMD Global Oy ovat aloittaneet yhteistyön. HMD Global Oy on suomalainen yritys, jolle on lisensoitu Nokian puhelinten tavaramerkki. Yhtiö on perustettu varta vasten valmistamaan Nokia-puhelimia ja sen pääkonttori on Espoossa.

Hongalle uusi yhteistyösopimus on nostalginen: ”HMD Global-yhteistyö tuo mieleeni paljon positiivisia muistoja aiemmilta vuosikymmeniltä. 2000-luvun alussa Nokia Oy oli mukana mahdollistamassa Tapiolan Hongan junioritoiminnan kehittymisen. Yhteistyön avulla Honka pystyi panostamaan junioritoimintaan ja seura vakiinnutti paikkansa kansallisessa eliitissä. Hongasta tuli monella mittarilla mitattuna Suomen laadukkain koripalloseura” kertoo Hongan toiminnanjohtaja Anne Eklund.

”Honka on HMD Globalille luonteva yhteistyökumppani perinteisenä espoolaisena seurana, jonka kanssa yhteistyötä on Nokia puhelinten osalta tehty vuosikausia. Meille kotiseutu ja yhteinen espoolaisuus on tärkeää ja haluamme olla auttamassa Honkaa kasvattamaan pelaajia kanainväliselle huipulle” jatkaa HMD Globalin Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Miko Paassilta.

Uuden yhteistyösopimuksen myötä HMD Global on mukana helpottamassa Tapiolan Hongan miesten joukkueen arkea. Valmentaja Aapo Heinosella on ollut käytössä Nokia 7.2 kolmen kameran puhelin, jolla hän on kuvannut pelaajien suorituksia harjoituksissa. Heinosen mielestä ensi kokemukset puhelimesta ovat erittäin positiivisia ja puhelimen kameroiden ominaisuudet ovat laadukkaat.

Miesten joukkue sai testattavakseen myös muita Nokia-puhelimia, joista osa on todellisia retromalleja kuten klassikko simpukka Nokia 2720 Flip, nostalginen simpukkapuhelin uusilla herkuilla varustettuna. Suuret näppäimet ja iso teksti helpottavat käyttöä, ja tällä vanhemmalle väelle (miesten junioriosaston mielestä Jokke Järviselle) tutulla ja luotettavalla puhelimella onkin kätevää olla yhteydessä ystäviin ja perheenjäseniin.

Joukkueesta Sebastian Lindberg sai myös testattavakseen puhelinten ”kovanaaman” Nokia 800 Tough puhelimen, joka on suunniteltu kovaan käyttöön esim. rakennustyömaille hanskat kädessä käytettäväksi. Nokia 800 Tough kestää vahinkopudotuksia, pölyä, hiekkaa, vettä ja jopa äärilämpötiloja tietyin rajoituksin ja Sebun mielestä soveltuu myös matopelin pelaamiseen.

Miesten joukkueen kapteeni Ville Wuorenjuuri yllättyi tällä viikolla aamutreeneissä etisiessään pelikavereitaan. Katso alta Nokia 7.2 puhelimella kuvattu video siitä, kun pelaajat löysivät puhelimet pukukopista.