Hiilineutraali Honka-hanke kutsuu mukaan toimimaan!

Tapiolan Hongassa on käynnistynyt keväällä 2020 Hiilineutraali Honka -hanke, jonka tavoitteena on tehdä seurastamme entistä parempi. Yksi Hongan arvoista on vastuullisuus, ja kutsummekin kaikki honkalaiset mukaan edistämään kestävää kehitystä. Hankkeen painopiste on ekologisessa kestävyydessä ja seuran toiminnan ilmastopäästöjen vähentämisessä, mutta toteutamme ”keken” kaikkia ulottuvuuksia.

Hankeryhmän käynnistivät seuran aktiiviset honkalaisvanhemmat. Myös KOY Honkahallin hallitus ja seuran toimisto ovat luonnollisesti mukana toiminnassa. Jatkossa ryhmä tarkentaa yhdessä seuran hallituksen kanssa hankkeen painopisteitä, tavoitteita ja aikajännettä. Hankeryhmän jäsenet ovat sitoutuneet vuoteen 2022 saakka, ja tavoitehorisontti on lähivuosien lisäksi pidemmälläkin. Tiedotamme etenemisestä kaikille seuran FB-sivujen ja myClubin kautta.

Yhteistyötä haetaan mm. Espoon kaupungin kanssa, ja myös kestävän liikkumisen hankerahoitushakemus ympäristöministeriöön on vireillä. Honkahallin osalta on monia energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä tehty viime vuosien aikana ja parhaillaan selvitetään seuran hiilidioksidipäästöjä sekä keinoja niiden vähentämiseen. On myös jo siivottu Honkahallin ympäristöä puhtaaksi ja avattu käytettyjen koripallokamppeiden markkinapaikka Facebookiin.

Miten toimia ja päästä mukaan?

HANKERYHMÄÄN MUKAAN: Tule mukaan antamaan vapaaehtoispanoksesi osana seuran toimintaa ja kehittämistä; hankeryhmän yhteystiedot alla. Rooleja on monia, ja kaikenlaista osaamista tarvitaan! Kokoustamme säännöllisesti ja toimimme monin eri tavoin. Voit myös ottaa yhteyttä hankeryhmään ja jakaa toiveita ja ajatuksiasi kestävistä toimintamuodoista Hongassa.

HONKA KIRPPIS: Liity mukaan vastaperustettuun Tapiolan Hongan Kirppis -ryhmään fb:ssä, https://www.facebook.com/groups/1407328352800603/. Tällä seuran jäsenille tarkoitetulla fb-foorumilla voi ostaa, myydä ja lahjoittaa seura- & koristarvikkeita. Toimijat sopivat keskenään tavaroiden vaihdoista ja maksuista ilman välikäsiä. Laita omat ylimääräiset koristarvikkeesi myyntiin tai shoppaile tarvitsemasi.

KESTÄVÄT TOIMINTATAVAT: Lajittele hallilla ohjeiden mukaisesti. Lisävinkkejä kestäviin toimintatapoihin esim. täällä https://elamantapatesti.sitra.fi/

KESTÄVÄ LIIKKUMINEN: Kannusta itsesi ja lähipiirisi nauttimaan keväästä ja ulkoliikunnasta! Pyöräilykausi on parhaimmillaan, ja tulemme tiedottamaan kestävän liikkumisen edistämisestä kesän ja syksyn mittaan.

Keväisin terveisin,

Meri Löyttyniemi, Kristiina Kankaansyrjä & hankeryhmän jäsenet

Meri Löyttyniemi, 050 313 7549
Kristiina Kankaansyrjä, kristiina.kankaansyrja@legitimus.fi, 040 845 6949
Juha Meronen
Milla Suviranta
Paula Schönach
Päivi Koivisto
Sari Laine
Susanna Horn