Heta Korpivaara ja Dionne Pounds Honkaan

Nyt se on varmaa, Tapiolan Hongan naisten edustusjoukkue sai kovan kaksikon vahvistuksekseen. Heta Korpivaara tekee paluun kasvattajaseuraansa ulkomailla pelattujen vuosien jälkeen ja Dionne ”Didi” Pounds pukee Hongan paidan päälleen kovin odotuksin ensimmäistä kertaa. Maajoukkueen luottopelaajat tuovat yhdessä valtavan määrän kokemusta ja johtajuutta joukkueeseen.

Miltä paluu kotimaahan ja kasvattajaseuraan tuntuu? 

Viime kausi oli ensimmäinen vuosiin, kun Korpivaara pelasi Suomessa, tällöin joukkue oli Torpan Pojat.

heta luvallinen Oma Design

Heta Korpivaara Kuva: Oma Design

– Tosi kiva on ollut palata Suomeen 11 ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. Olen nauttinut siitä, kun saa olla taas lähellä perhettä ja ystäviä. Niin pitkään panostin korikseen ykkösjuttuna elämässä, että viimeisinä ammattilaisvuosina aloin jo kaipaamaan muutakin. Nyt pelaamisesta nauttii taas eri tavalla, kun elämän osa-alueet ovat tasapainossa.

Honkaan on ihan mahtava palata takaisin. Tuntuu siltä että olen tullut takaisin kotiin, niin paljon aikaa tuli nuoruusvuosina hallilla vietettyä (huom. Summahalliahan ei vielä ollutkaan), että se oli todella kuin toinen koti. Muistan kuinka välillä värjöttelimme ulkona pakkasessa jo ennen hallin aukeamista ja odotimme että vaksit saapuisivat avaamaan ovet. Hongassa on edelleen paljon tuttuja ihmisiä, joita on kiva nähdä ja joiden kanssa on mukava tehdä yhteistyötä. Koen, että olen seuralta tosi paljon saanut – se on ollut ponnahduslauta kohden unelmaani ja nyt puolestaan voin tuoda ulkomaiden oppejani ja kokemustani takaisin seuraan ja ennen kaikkea nuorille pelaajille.

Millaisia odotuksia naisilla on uutta kautta kohti katsoen nuoren Hongan joukkueen kanssa?

Molemmat naiset lähtevät uuteen kauteen kovinkin tavoittein. Himmailemaan ei Espooseen olla tultu. Odotuksissa naisilla on kovaa treeniä ja hyvää asennetta kaikkeen tekemiseen koko joukkueelta.

Didi luvallinen Oma Design

Dionne Pounds Kuva: Oma Design

– Päätös pelata Hongassa tulevalla kaudella oli aluksi hieman yllätys itsellenikin. Honka on aina ollut ”se pahin vihollinen”. Joukkue, jolta ei saa kentällä mitään ilmaiseksi ja Espookin kovin erilainen paikka kuin esimerkiksi Kotka, jossa pitkään pelasin. Nyt kun päätös pelata täällä on tehty, tuntuu että se on ehdottomasti oikea ja odotan alkavaa kautta innolla. Hetan kanssa on mahtava päästä pelaamaan lisää yhdessä ja täällä on selkeästi sellainen hyvä kehityksen ilmapiiri. Täällä tehdään asenteella ja kovaa treeniä on tultukin hakemaan. Maajoukkueen kanssa on tavoitteet korkealla ja sitäkin silmällä pitäen, on tärkeä päästä pelaamaan kunnolla koko kausi. Joukkueeseen tuon varmasti kokemuksen lisäksi ainakin ääntä, kentällä kun en ainakaan ole hiljainen, Pounds naurahtaa lopuksi.

– Odotukset ovat korkealla tulevan kauden suhteen. Jokaista peliä lähdemme joukkueena voittamaan ja koen että se on hyvinkin mahdollista. Meillä Didin kanssa toimii kemiat niin kentällä, kuin sen ulkopuolella ja onkin tosi kiva jatkaa hänen kanssaan samassa joukkueessa. Nuoret pelaajat puolestaan tuovat intoa ja asennetta niin treeneihin, kuin peleihinkin ja osalla heistä on jo hyvin kokemusta naisten SM-sarjasta. Olen jo nyt ollut mukana treeneissä ja se on huippua, että kaikki tehdään täysillä. Sen aistii ja näkee, että pelaajat haluavat kehittyä. Koen, että me Didin kanssa puolestaan tuomme peliin kokemuksen myötä rauhallisuutta ja varmuutta, jatkaa Korpivaara.

Tyytyväisenä hymyilevältä päävalmentaja Kujansivulta ei ole vaikea saada kommenttia kaksikon liittymisestä joukkueeseen.

– Didi ja Heta tuovat joukkueeseen kaivattua kokemusta ja johtajuutta. On hienoa saada mukaan pelaajat, jotka toimivat esikuvina koko seuran nuorille omalla esimerkillään.

Kumpikaan naisista ei jännitä esikuvan rooliaan. Nuorista kasvateistaan ylpeässä seurassa arvostetaankin sitä, että nuoremmat voivat oppia huippupelaajilta mitä menestys koripallossa vaatii ja antaa.

– Toivon että voimme auttaa nuoria pelaajia kehittymään eteenpäin. Itse en tykkää olla äänessä koko ajan, vaan yritän omalla esimerkillä näyttää mitä vaikka ammattilaiseksi asti pääseminen vaatii. Toivon myös, että voin jakaa omia kokemuksiani heidän kanssaan ja siten rohkaista muitakin lähtemään kenties jonain päivänä ulkomaille pelaamaan korista, Korpivaara päättää.

Tapiolan Honka toivottaa Didin lämpimästi tervetulleeksi Honka-perheeseen ja Hetan avosylin takaisin kotiseuraan!


Teksti: Sonja Herrala