Henna Sandvik jatkaa kohti liigakenttiä Hongassa: ”Päätös jäädä kasvattajaseuraan oli helppo tehdä”

Honkalaiskasvatti Henna Sandvik, 16, ottaa seuraavan askeleensa koripalloilijan urallaan. Tähänastisen uran kovimman haasteen tarjoaa vahvasti nuorten tulevaisuuden lupausten ympärille rakentuva Hongan naisten korisliigajoukkue.

Vasta 16-vuotias Sandvik on kokenut koripalloparketeilla jo paljon. Menneen kauden meriitteihin lukeutuu muun muassa Suomen mestaruus 19-vuotiaiden joukkueessa sekä naisten I-divisioonan voitto. Kesällä Sandvik pelasi WU16 maajoukkueessa, joka säilytti upeasti paikkansa EM-kisojen A-divisioonassa.

”Alkukesä meni osaltani kuntoutuessa loukkaantumisesta ja nuorten PM-kisat jäivät väliin. Niiden jälkeen pääsin mukaan ja vaikka valmistautuminen Makedonian Skopjessa pelattuihin EM-kisoihin jäikin vähän lyhyeksi, olivat kisat sekä joukkueelta ja itseltäni tosi hyvät” Sandvik kertaa.

Kisoissa honkalaisnuorta tituleerattiin yhdeksi johtavista pelaajista, jotka näyttivät suuntaa muille. Puolaa vastaan pelatussa ja A-divisioonapaikan ensi vuodeksi varmistaneessa voitokkaassa ottelussa Sandvik tehtaili 14 pistettä ja haki yhdeksän levypalloa. Koko EM-kisaturnauksessa 180-senttinen Sandvik urakoi tilastokeskiarvon 13,9/8,9/1,4.

Kuva: Ville Vuorinen

7-vuotiaana koripalloharrastuksen aloittanut Sandvik on pelannut Hongassa kaikki pelivuotensa, eikä muutosta tule nytkään, kun on aika ottaa ensiaskeleet Suomen korkeimmalla sarjatasolla.

”Olen pelannut Hongassa jo tosi kauan. Klaus Rauhansalo on ollut valmentajani oikeastaan kaikki juniorivuodet ja innostanut pienestä asti treenaamaan. Juniorivuodet Klausin ja sitten Susan (Susanna Strömberg) kanssa ovat luoneet hyvän pohjan koripallouralle. Täällä saan harjoitella monen valmentajan kanssa ja koen, että mahdollisuudet kehittyä pelaajana on tosi hyvät. Lisäksi joukkue on tuttu. Nyt lukioon siirtyessä oli muitakin vaihtoehtoja, mutta lopulta päätös jäädä kasvattajaseuraan oli helppo tehdä.”

Hongan naisten edustusjoukkue tekee vahvasti yhteistyötä N1D- ja 19-vuotiaiden joukkueiden kanssa. Näin saadaan tarjottua nuorille kehittyville pelaajille sopivia haasteita ja vastuuta hyvinä annoksina laadukkaassa ympäristössä.

”Ensi kausi tietysti jännittää. Naisten Korisliiga on korkein taso Suomessa, jossa pelaa maan parhaita pelaajia, mutta haastamalla parhaita kehittyy, myös treeneissä.”
Haastattelun lopuksi jutellaan vielä koulusta ja koriksesta. Mäkelänrinteen lukion juuri aloittanut Sandvik pääsee urheilulinjalta hyvin harjoittelemaan myös aamuisin Honkahallille. Alta vinkkiä nuoremmille junioreille!

”Koulutöitä hoidan aina mahdollisimman paljon eteenpäin, kun on vapaata koriksesta. Aikatauluja kannattaa suunnitella etukäteen. Koris opettaa järjestelmällisyyttä, joka peilautuu sitten myös muuhun elämään.”

Hongan naisten päävalmentaja Kimmo Kujansivu näkee tulevan kauden haastaja-asetelman kehittävänä nuoreen ikäänsä nähden jo paljon saavuttaneelle Hennalle:

”Naisten joukkueessa Henna pääsee päivittäin haastamaan itseään amerikkalaisvahvistusten kanssa ja saa ottaa oppia itseään kokeneemmilta pelaajilta. Hennalta löytyy intohimoa lajiin, urheilullisuutta sekä kokemusta kansainvälisestä kilpailusta, jotka edesauttavat uuteen kilpailutilanteeseen sopeutumista.”

Tapiolan Hongan kausikortit myynnissä nyt! Hanki omasi hintaan 85 euroa. Samalla kortilla näet kaikki Hongan naisten (Korisliiga) ja miesten (I-div B) runkosarjojen kotiottelut. Tilaajalahjaksi tällä kaudella käytännöllinen, Honka-kustomoitu kestomuki. Ohjaamme myös jokaisesta ostetusta kausikortista 20 euroa vähävaraisten lasten ja nuorten koripalloharrastuksen kustannuksissa tukemiseen. Lue lisää ja tilaa omasi TÄÄLTÄ.