Heinonen jatkaa miesten joukkueen päävalmentajana – esittelyssä valmennustiimin uusin jäsen Coach Wilson

Tapiolan Hongan miesten edustusjoukkue jatkaa ensi kaudella Aapo Heinosen komennossa. 39-vuotias Heinonen aloittaa jo kuudennen kautensa Hongan miesten päävalmentajana. Heinosen johdolla joukkue nousi toissakauden päätteeksi Korisliigaan, josta tuli valitettava putoaminen takaisin 1A-divisioonaan heti ensimmäisen kauden jälkeen. Nyt Heinonen lähtee tavoittelemaan toista liiganousua kolmen kauden aikana.

”Viime kausi päättyi suureen pettymykseen, mutta samalla tarjosi niin minulle henkilökohtaisesti kuin seuralle tärkeää oppia siitä, mitä maan korkeimmalla sarjatasolla toimiminen vaatii. Tavoitteena on ollut ja on edelleen rankentaa espoolainen pääsarjajoukkue urheilullisesti ja taloudellisesti kestävälle pohjalle. Matka tavoitteeseen pääsemiseen vaati selvästi yhden kuopan, josta täytyy kiivetä jälleen ylös” Heinonen kertaa.

Kuva: Samira Lee

Ensi kaudelle Heinonen saa avukseen mielenkiintoisen nimen, kun Susijengi-legenda Jamar Wilson aloittaa joukkueen apuvalmentajana. Pelaajana kaiken kokenut Wilson on oivallinen lisä joukkueen valmennusstaffiin ja tuo kokemuksensa ja positiivisuutensa kautta varmasti paljon apua sekä Heinoselle että pelaajille. Laitettuaan pelitossut naulaan Wilson on toiminut IT-konsulttina ja vapaa-ajallaan avustanut juniorivalmennuksessa poikansa pelatessa Hongassa.

”Viimeiset vuoteni pelaajana pidin itseäni osin myös valmentajana. Halusin jakaa kokemustani eteenpäin niin paljon kuin mahdollista ja auttaa muita pelaajia kehittymään. Ymmärrän kuitenkin että rooli ohjaavana pelaajana on täysin eri kuin teorian ja harjoittelun yhdistäminen valmentajana kenttäviivojen ulkopuolella” Wilson taustoittaa.

”Olen super innoissani tulevasta kaudesta osana Hongan miesten joukkueen valmennusta! Saan mahdollisuuden jatkaa työskentelyä lajin parissa, joka on antanut itselleni niin paljon. Innostavaa on myös oppia valmennuksen teoriaa. Minua motivoi tehtävä, jossa pääsen jatkuvasti haastamaan pelaajia saamaan itsestään kaiken irti sekä inspiroimaan heitä tulemaan parhaiksi versioiksi itsestään koripalloilijoina” aina hymyilevä Wilson kuvailee.

”Vaikka yhdestä pelikaudestani Honka-paidassa on monet vuodet, on seura pysynyt minulle läheisenä kontaktina kaikkien näiden vuosien ajan. Siirtymä valmennukseen juuri Hongassa tuntuu luonnolliselta.”

Kuva: Sonja Herrala

Aapo Heinonen iloitsee uudesta apuvalmentajastaan: ”Jamarin iloinen hahmo on jo vuosia sitten tullut tutuksi Honka-perheen kautta. Häneen on törmännyt lähes joka kesä Honkahallilla harjoittelemassa. Uskon Jammun vankan pelaajataustan ja näkemyksen tuovan paljon pelaajille, mutta myös itselleni! Jo nyt harjoituksissa olen huomannut, että takamiehen luontainen taipumus pelaajien ohjaamiseen on kääntynyt hienosti valmentajan ajatteluksi ja tinkimätön suhtautuinen koripalloon sekä työntekoon välittyy kaikille.”

Hongan miesten joukkue lähtee tulevalla kaudella tavoittelemaan nousua takaisin Korisliigaan, jonne espoolainen koris kuuluu. Joukkue tulee koostumaan pääasiassa juniori-iän ohittaneista Honka-kasvateista sekä muutamasta kokeneemmasta pelaajasta.

”Tämän kauden tavoite on selvä, takaisin Korisliigaan. Ottelut viimekaudella osoittivat, että tarvetta pääsarjakoripallolle Espoossa löytyy. Etenkin nuoret katsojat loivat kotihalliin upean tunnelman viimeisissäkin peleissä! Toivomuksena on, että tuleva kausi tarjoaa hienoja pelejä ja ennen kaikkea onnellisen lopun. Seuran runsaslukuiset juniorit ansaitsevat maalin, jossa he kokevat, että seuran paidassa on mahdollisuus esiintyä maamme korkeimmalla sarjatasolla” päävalmentaja Heinonen päättää.

Kausikortit miesten 1A-divarin ja naisten Korisliigan peleihin tulevat myyntiin kesäkuun alkupuolella!