Harrastus mahdolliseksi kaikille lapsille ja nuorille – yritysten tukea tarvitaan

Tapiolan Honka on Suomen laadukkain juniorikoripalloseura, jonka kasvatteja on ylivoimaisesti eniten Suomen korkeimmilla sarjatasoilla niin naisten kuin miestenkin kilpakoripallosarjoissa. Hongan pelaajakehitysputki tuottaa myös vuosittain kymmeniä maajoukkuepelaajia juniorimaajoukkueisiin. Hongassa koripalloa voi harrastaa joko tavoitellen korkealle, tai harrastusmielessä koripallosta ja joukkueurheilun sosiaalisesta puolesta nauttien.

Koripallon harrastaminen ei kenties suhteessa muihin joukkuelajeihin ole se kallein harrastus, mutta Espoossa ja Tapiolan Hongassa koripalloilu ei kuitenkaan ole aivan halpaa. Seuralla on oma harjoitushalli ja kymmeniä ammattivalmentajia takaamassa ammattimaisen sekä suunnitelmallisen urheilutoiminnan lapsille ja nuorille. Näiden panostusten myötä seuran toiminta on erittäin laadukasta ja monipuolista. Kilpakoripallon lisäksi seurassa voi harrastaa lajia monilla eri sarjatasoilla oman mieltymyksen mukaan. Juuri toiminnan laadukkuuden, tiiviin yhteisön ja hyvien kehitysmahdollisuuksien vuoksi lapset haluavat kuulua Honka-perheeseen.

Viimeisien vuosien aikana perheiden maksuvaikeudet harrastuskulujen osalta ovat kasvaneet runsaasti. Tapiolan Hongassa käsitellään kuluvalla kaudella maksuhelpotusanomuksia enemmän kuin koskaan ennen. Tähän saakka Honka on pystynyt myöntämään vähävaraisille perheille alennusta kausimaksuista, mutta nyt hakemusten määrä on ylittämässä kipukynnyksen. Kausimaksuhelpotuksiin varattu summa joudutaan jakamaan niin monen pelaajan kesken, että avustus jää melko pieneksi. Vaarana on harrastuksen loppuminen usealta lapselta ja nuorelta.

Tilanteen parantamiseksi Tapiolan Honka etsii aktiivisesti yhteistyökumppaneita, jotka haluavat kantaa yhteiskuntavastuuta tukemalla vähävaraisten perheiden lasten harrastusta.

Vallab IT on yksi yhteisiin talkoisiin mukaan lähteneistä yrityksistä. Yrityksen osakas Juha Särkkä kertoo pitävänsä äärimmäisen tärkeänä sitä, että lapsilla ja nuorilla on yhtäläinen mahdollisuus harrastaa.

”Me olemme pieni kolmen henkilön IT-alan yritys ja haluamme olla omalla panostuksellamme mukana tukemassa lasten ja nuorten koripalloharrastusta. Paljon saa kuulla siitä, miten nuoret ajautuvat hankaluuksiin tai ovat syrjäytymisvaarassa, mikäli elämässä ei ole mielekästä tekemistä. Koripallon harrastaminen osana joukkuetta ja turvallisessa ympäristössä on hieno asia. Pyrimme auttamaan omien resurssiemme mukaan ja on ollut ilo kuulla, että tuki on mennyt perille.”

Juha Särkkä vieraili Honkahallilla tapaamassa miesten kehitysjoukkueen Jouko Järvistä ja keskustelemassa yhteistyöstä Hongan kanssa.

”Koriksen kautta olen itse saanut lukuisten unohtumattomien kokemuksien lisäksi elinikäisiä ystäviä ja liikunnalliset elämäntavat. Nämä on ne asiat, jotka pysyvät pelaajauran päätyttyäkin” Järvinen kommentoi.

”Urheilussa ja varsinkin joukkueurheilussa yhdistyy oppimisen, liikkumisen, kilpailun ja yhdessä tekemisen ilo. Lapsilla on mahdollisuus päästä liikkumaan turvallisessa ympäristössä ja kokemaan niin onnistumisen kuin epäonnistumisenkin tunteita. Mahtavaa on, että Hongassa tehdään paljon töitä sen eteen että yhä useammalla lapselle pystytään tarjoamaan edellytykset päästä harrastamaan” kahden lapsen koripalloileva isä jatkaa.

Vallab IT:n Juha Särkkä haastaa myös muut yritykset mukaan talkoisiin takaamaan harrastusmahdollisuudet lapsille.

Mikäli edustamassasi yrityksessä pidetään lasten monipuolista liikuntaa ja harrastamista tärkeänä yhteiskunnallisena asiana, ota yhteyttä koripallon kasvattajaseura Tapiolan Hongan myyntiin ja markkinointiin. Kerromme mieluusti miten voimme tehdä yhdessä markkinointiyhteistyötä sekä ohjata tukenne sitä tarvitseville koripallosta nauttiville lapsille ja nuorille.

Yhteystiedot: 

Sonja Herrala
Yhteisömanageri
Tapiolan Honka

sonja.herrala@tapiolanhonka.fi
045-1751475

Anne Eklund
Toiminnanjohtaja
Tapiolan Honka

anne.eklund@tapiolanhonka.fi
050-3449608

Kuva: Kuvituskuva / Sonja Herrala