Haastattelussa miesten kehitysjoukkueen sopimuspelaajat

Hongan miesten joukkue pelaa tulevalla kaudella I-divisioona B:ssä. Tapiolan Hongan kehitysjoukkue lähtee sarjaan vahvasti omien kasvattien voimin. Ensimmäisenä haastateltavana Hongan koko junioriputken läpikäynyt kolmikko Ville Wuorenjuuri, Topi Halme ja Tuomas Ebeling.

Pelinrakentaja Ville Wuorenjuuri tuo takakentälle tarkkaa pelisilmää ja kovaa tahtoa

Takakentän työtä pelkäämätön 22-vuotias heittokone haki kokemusta USA:n yliopistokentiltä, kun sopivaa roolia kentältä ei kuitenkaan löytynyt, nuori mies palasi jatkamaan koripallouraa ja kauppatieteiden opintoja Espooseen. Pelipaikka löytyi kasvattajaseurasta, jossa takamies pelasi nousun M1DB:hen tehneessä Hongan joukkueessa sekä haki ensimmäiset peliminuuttinsa Korisliigassa Espoo Unitedin paidassa.

Millaiset fiilikset sopimuksesta Hongan miesten joukkueeseen ja mitä odotat tulevalta kaudelta? 

Olen iloinen, että sopimus syntyi näin aikaisessa vaiheessa kesää ja nyt pääsee täysillä keskittymään harjoitteluun ja tulevaan kauteen. Edessä on varmasti monin tavoin mielenkiintoinen kausi niin henkilökohtaisella kuin joukkuetasollakin. Meillä tulee olemaan erittäin viihdyttävää koripalloa pelaava joukkue, joka taistelee ehdottomasti ihan jokaisen ottelun ja miksei koko divari B:n voitosta!

Missä Ville Wuorenjuuri on viiden vuoden päästä ja mitä hän silloin tekee? 

Olen silloin 27-vuotias kauppatieteiden maisteri ja toivottavasti pelaan koripalloa Korisliigassa tai jossain päin Eurooppaa.

Mikä on sellainen asia, mitä kukaan ei tiedä sinusta? 

Osaan pomputtaa ja kuljettaa myös oikealla kädellä!

Jos et pelaisi koripalloa, mitä muuta lajia pelaisit ja miksi? 

Jos en pelaisi korista, haluaisin pelata golfia! Sitä tulee pelattua kesällä muutenkin paljon, mutta olisi hauska päästä kunnolla oikeaoppisesti harjoittelemaan ja pelaamaan nykyistä enemmän. Lisäksi siinä saa olla ulkona ja nauttia Suomen kesästä.

Mikä Tapiolan Hongassa on parasta ja miksi? 

Honka-perhe on uskomaton! Honkahalli tuo yhteen eri-ikäisiä honkalaisia ja sinne on aina mukava tulla. Menoa ja meininkiä aamusta iltaan. Fasiliteettien lisäksi valmennus on Suomen huippua ja kaikki seurassa toimivat henkilöt ovat aina valmiita auttamaan asiassa kuin asiassa. Toista vastaavanlaista seuraa ei vaan ole koko maassa, sitä mieltä olen.

Ville Wuorenjuuri otti ensi kosketuksensa Korisliigaan kaudella 2017-18. Kuva: Mikko Rajala / liekeissä.com

Korisliigan vuoden tulokas, Topi Halme tuo kehitysjoukkueeseen heittovoimaa

Topi Halme on monipuolinen pelaaja, joka hoitaa tonttiaan kentällä antaen aina kaikkensa. 22-vuotiaan Halmeen työ kehityksen eteen ei ole myöskään jäänyt huomaamatta, sillä nuori mies palkittiin viime kauden Vuoden tulokkaana Korisliigassa. Halme on ollut mukana pelaavassa kokoonpanossa Hongan/Espoo Unitedin riveissä divarista Korisliigaan. Nyt erinomaisen peliälyn omaava Halme saa arvatenkin harteilleen aiempaa enemmän vastuuta, kun mies kuuluu nuoren ja nälkäisen kehitysjoukkueen kokeneimpaan kastiin.

Onnittelut hienosta läpimurtokaudesta Korisliigassa! Mitä vuoden tulokkaan kesään kuuluu ja miten kauteen valmistautuminen on käynnistynyt? 

Kiitos! Kesä on sujunut pitkälti samoissa merkeissä kuin aiemmatkin, tosin nykyään kesätreenien lomassa pitää tehdä vähän myös oikeita töitä. Kauteen valmistautuminen on hyvällä mallilla. Ehkä vähän harvinaisesti, joukkue tuntuu olevan aika hyvin kasassa jo näin kesäkuussa, mikä on tietysti vain ja ainoastaan hyvä positiivinen asia.

Mitä Topi Halme tekee ensimmäisenä, astellessaan kentälle harjoituksiin tai peliin?

Vankkana rationalistina mulla ei ole koskaan ollut mitään erityisiä rituaaleja. Ellei tietysti lasketa niitä, joita junnuna yritin keinotekoisesti keksiä, koska monella hyvillä pelaajilla oli joku ja se vaikutti siistiltä.

Ketä nykyistä tai entistä koripalloilijaa muistutat taidoiltasi eniten ja miksi? 

Tää on kompakysymys, koska oikea vastaus on tietenkin Topi Halme! Tai, jos jostain löytyy mua enemmän mun pelityylillä pelaava pelaaja, niin olen kiinnostunut tietämään. Todellisuudesssa oma suosikkipelaajani on ollut Manu Ginobili, joka syrjäytti aikanaan ykkössijalta junnuaikojeni suosikkini Monte Cummingsin, jonka pelityyli ei kyllä todellakaan ole samanlainen kuin itselläni.

Viisi sekuntia pelikellossa jäljellä ja olette yhden pisteen tappiolla, miten teet ratkaisevan korin? 

Eihän näitä saa paljastaa vastustajille vielä tässä vaiheessa! Luotan siihen, että Coach Heinosen takataskusta löytyy niin hyvä kuvio, että kaikkein parhaat omat kikat voi jättää käyttämättäkin.

Mikä Tapiolan Hongassa on parasta ja miksi? 

Hongassa parasta on tietysti kolme H:ta eli Honkahalli, hyvä meininki ja hallimestari Villu.

Korisliigan tulokkaaksi viime kaudella valittu Halme upotti 3,0 pistettä ottelua kohden 43,5% kolmostarkkuudella ja 75,0% vapaaheittotarkkuudella. Kuva: Mikko Rajala / liekeissa.com

Jokainen valmentaja haluaa joukkueeseensa 205-pitkän, liikkuvan ison – Hongan miesten joukkueessa se on Tuomas Ebeling

Vahva sentteri pelasi viime kaudella Hongan divarinousun tehneessä kehitysjoukkueessa isossa roolissa ja harjoitteli Korisliiga-joukkueen riveissä. Ebeling on tehnyt ahkerasti töitä viime vuosien ajan kehityksen eteen ottaen vastaan roolin haastajana korin alla painivia ammattilaisia vastaan. Nyt onkin mielenkiintoista nähdä millaiseen rooliin mies nousee tulevalla kaudella.

Tuomas Ebeling kaudella 2016-17. Kuva: Mikko Rajala / liekeissa.com

Millaiset fiilikset tulevaan kauteen ja mitä odotat kaikkein eniten? 

Fiilikset tulevan kauden osalta ovat todella hyvät! Joukkue on täynnä Honka-henkeä ja seuran kasvatteja. Odotan kilpailukykyistä kautta ja isoja kehitysaskeleita jokaiselta yksilöltä joukkueessa.

Kuvaile kolmella sanalla, millainen koripalloilija on Tuomas Ebeling? 

Pitkä. Painava. Teekkari.

Millaisia rutiineja sinulla on ennen otteluita ja mitä teet mieluiten pelireissulla bussissa? 

Bussissa pyrin rauhoittumaan ja keskittymään peliin. Matkustan usein puhumatta juurikaan. Ennen otteluita ei ole mitään mainittavia rutiineja.

Jos ajautuisit laulamaan karaokea Hongan Talvijuhlassa 2019, minkä kappaleen laulaisit? 

Huh. Toivottavasti karaokekone ei lähde silloin käyntiin, sillä sen alettua ei kukaan ole sitä enää pysäyttämässä.

Mikä on Tapiolan Hongassa parasta ja miksi? 

Honka on loistava seura. Hyvät junnut ja hyvä meininki.

Tapiolan Honkaa kannustamassa Cramo!