Gaby Bronson Hongan naisiin: ”Olen ehdoton joukkuepelaaja.”

Tapiolan Hongan naisten korisliigajoukkue vahvistuu amerikkalaisella, Keski-Euroopasta pelikokemusta haalineella laiturilla. Gaby Bronson saapui Suomeen alkuviikosta ja on mahdollisesti kokoonpanossa jo tulevana lauantaina Vimpelissä.

Hongan naisten joukkueessa panostetaan alkaneella kaudella erityisesti pelaajakehitykseen ja joukkue onkin varsin nuori, omien kasvattien ympärille rakennettu. Joukkuetta vahvistaa amerikkalaiset, joiden kanssa nuoret honkalaiset pääsevät haastamaan itseään jokaisissa harjoituksissa. Nyt joukkueeseen liittyy Chelsea Watersin ja Haiden Palmerin lisäksi Gaby Bronson, sopimuksensa purkaneen Donnaizha Fountainin tilalle. 

Bronson on lähtöisin Wisconsin-Parkside Universitystä. Parkside Rangersin yliopistojoukkueesta löytyy tällä hetkellä honkalaista väriä. Carolina Rahkonen pelaa joukkueessa nyt seniorivuottaan erinomaisella menestyksellä. Parksidesta Bronsonin matka jatkui Englantiin, University of Nottinghamiin kaudelle 2016-17. Kaksi ensimmäistä ammattilaiskauttaan 26-vuotias laituri pelasi Den Helderissä Hollannissa ja Spartassa Luxemburgissa. Kuluva kausi starttasi Belgian Liegessä, josta matka jatkui nyt naisten Korisliigaan ja Hongan paitaan.

”Olen erittäin innoissani päästessäni pelaamaan Suomeen ja Honkaan. Olen kuullut naisten Korisliigasta paljon hyvää. Pääsin jo harjoittelemaan joukkueen kanssa ja kaikki tuntuu todella hyvältä” Bronson kertoo.

”Joukkue on nuori ja haluan tuoda oman kokemukseni kentälle olemalla vahva esimerkki nuoremmille. Olen ehdoton joukkuepelaaja ja sytyn koko joukkueen suorituksista. Vahvuuteni on ajot korille, joilla saan luotua korintekopaikkoja sekä itselleni, että muille.”
Kysyttäessä mitä tuore honkalaisvahvistus tietää Suomesta, Bronson nauraa.

”Tiedän, että Suomessa on paljon saunoja ja ettei aurinko nouse talvella ollenkaan. En voinut uskoa, että asunnossamme on oma sauna!”

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu uskoo Bronsonin tuovan joukkueeseen monipuolisuutta:

”Gaby tuo joukkueeseemme lisää syvyyttä ja monipuolisuutta. Uskon, että hän pystyy auttamaan nuorempiaan kehittymään paremmiksi pelaajiksi ja tekee joukkueestamme entistä vahvemman.”

Hongan naiset kohtaa tulevana lauantaina 7.12. ViVe:n vieraissa. Seuraava kotiottelu pelataan Tapiolan liikuntahallilla lauantaina 14.12. klo 17.30, jolloin vieraaksi saapuu paikallisvastus ToPo. Ottelu on perinteinen hyväntekeväisyysottelu, jossa järjestetään joululahjakeräys vähävaraisten perheiden lapsille. Ottelutapahtuman yhteistyökumppanina toimii WestPro4U, joka toimittaa lahjat Helsingin turvakodin ja Espoon lastensuojelun kautta niitä tarvitseville.
OHJE LAHJOJEN TUOMISEEN
Lahjojen tulee olla uusia, sekä valmiiksi paketoituja. Paketoidun lahjan päälle on hyvä laittaa kortti, missä kuvailet, kenelle lahja on tarkoitettu (tyttö/poika/lapsi/nuori), minkä ikäiselle lahja sopii ja mikä on lahjan sisältö. Sukupuolineutraalit lahjat voi osoittaa saajalleen sanoilla ”lapsi” tai ”nuori”.  Halutessa voit myös kirjoittaa joulukortin, jossa kerrot hieman miksi haluat antaa lahjan tai tsemppiviestin ja kuka lahjan takana on. Viime vuosina Helsingissä ja Espoossa on ollut pulaa erityisesti 11-17-vuotiaiden nuorten lahjoista, sillä heitä on eniten lastensuojelun piirissä.
Tervetuloa nauttimaan huippukoriksesta ja tekemään samalla hyvää yhdessä Joulu-hengessä!

Ilmoittaudu mukaan Hongan perinteiseen Talvijuhlaan! Talvijuhla on kaikkien honkalaisten aikuisten juhla. Kerää siis koko joukkueesi, tai juniorijoukkueen vanhemmat kasaan ja ilmoittaudu mukaan TÄÄLLÄ.