Forssan Alku Honkaa vahvempi naisten Korisliigassa

Tapiolan Honka lähti lauantaina Forssaan voitto mielessä. Kotijoukkue Forssan Alku taistelee Hongan kanssa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta, joten voitto oli luonnollisesti tavoitteena molemmilla joukkueilla.

Honka sai peliin unelma-alun ja johti ensimmäisen kympin jälkeen 13-23. Carolina Rahkonen ja Heta Korpivaara kiusasivat erityisesti forssalaisten puolustusta. Toisellakin neljänneksellä ottelu pysyi hyvin Hongan näpeissä. Hongan johto oli parhaimmillaan jo 14 pistettä, mutta jakson lopulla kotijoukkueen Candice Warthen toi FoA:n 34-43 taukotilanteeseen.

Hyvistä lähtöasetelmista huolimatta toinen puoliaika oli honkalaisittain sysimusta. Crystal Leary ja Minna Sten kampesivat emännät nopeasti tasoihin ja kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Henna Vapamaa heitti kaaren takaa kotijoukkueen 56-53 johtoon, kun kolmatta jaksoa oli pelaamatta vajaat kaksi minuuttia. FoA vei kolmannen jakson lopun 13-2 ja pääsi viimeiselle jaksolle yhdeksän pisteen johtoasemassa. Viimeisellä neljänneksellä Hongan korinteko oli täydellistä tervanjuontia ja vaikka Forssakaan ei koreilla juhlinut, pääsi se juhlimaan 76-59 voittoa.

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu ja kapteeni Heta Korpivaara olivat pelin jälkeen pettyneitä:

• Tulimme peliin hyvin latautuneina ja puolustus toimi ensimmäisen puoliajan mallikkaasti. Toisella puoliajalla oma peli meni rikki ja syntyi lumipalloefekti, Kujansivu sanoi.
  • Pitää katsoa peiliin. Peli ei enää toisella puoliajalla kulkenut ja turhauduimme, Korpivaara puolestaan totesi.

Hongan parhaimmistoon kuuluivat tilastojen valossa Rahkonen (10/6) ja Dionne Pounds (11/5/8 syöttöä). Forssalaisista Warthen (23/3/6s) ja Leary (16/15) olivat tehokkaimmat.

FoA:n voitto tarkoittaa, että se nousi Hongan ohi sarjataulukon neljännelle sijalle voittosuhteella 11/9. Honka on viidentenä voittosuhteella 10/11. Joukkueet kohtaavat hyvin suurella todennäköisyydellä maaliskuun lopulla alkavissa puolivälierissä ja tällä hetkellä näyttää siis siltä, että pelit aloitetaan Forssassa. Runkosarjaa on Hongan osalta kuitenkin vielä jäljellä kolme kierrosta, joten kaikki on mahdollista.

Seuraavan kerran Honka pääsee tavoittelemaan voittoa lauantaina 27.2 Tampereella Pyrintöä vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan sunnnuntaina 6.3 EBT:tä vastaan ja runkosarja päättyy lauantaina 19.3 kotiottelulla Äänekosken Huimaa vastaan.