FootBalancesta Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkueen pääyhteistyökumppani

Suomalainen innovaatioyritys FootBalance on Hongan naisten Korisliiga-joukkueen uusi pääyhteistyökumppani. FootBalance tekee yhteistyötä myös koko seuran kanssa, lisäten pelaajien hyvinvointia ja terveyttä yksilöllisesti muotoilluilla pohjallisilla  

FootBalancen yhteistyö koskee koko Tapiolan Hongan toimintaa – aluksi painopiste on menestyksekästä kautta pelaavan naisten joukkueen tukemisessa.

”Viime aikoina on ollut paljon puhetta naisurheilun haasteista löytää yhteistyökumppaneita, jotka haluavat olla mukana kehittämässä seuratoimintaa ammattimaisempaan suuntaan. Naisurheilu kärsii niin aliarvostuksesta, kuin yhteistyökumppaneiden puutteesta. Me FootBalancella haluamme olla mukana tukemassa naisurheilua ja Tapiolan Hongan seuratoimintaa sekä lisätä pelaajien hyvinvointia, alaraajojen terveyttä ja suorituskykyä”, FootBalancen toimitusjohtaja Klaus Rauhansalo toteaa.

Tapiolan Hongan toiminnanjohtaja Anne Eklund iloitsee yhteistyöstä ja näkee sopimuksessa paljon hyvää niin naisten joukkueelle kuin junioreillekin.

”Meillä Tapiolan Hongassa pyritään jatkuvasti panostamaan tasapuolisesti tyttöjen ja poikien, naisten ja miesten joukkueiden toimintaan. Naisten ammattimaiselle huippu-urheilulle yhteistyökumppaneiden löytäminen on kuitenkin valitettavan hankalaa. Siksi FootBalancen panostus Hongan naisten korisliigajoukkueen tukemiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen lämmittää erityisesti mieltä. Hienoa tietysti olisi se, että muutkin yritykset jatkossa näkisivät naisurheilun tärkeyden osana omaa toimintaansa. Meille pelaajien hyvinvointi on tietysti äärimmäisen tärkeää ja FootBalance tekee arvokasta työtä sillä saralla.Tämä tulee yhteistyön kautta varmasti honkalaisille vielä entistäkin tutummaksi.”

Koripallo on vauhdikas laji, jossa alaraajat joutuvat koetukselle ja loukkaantumisriski on korkea. Nopeat juoksupyrähdykset, käännökset ja hypyt kuuluvat peliin, mutta saattavat myös samalla olla kuluttavia. Monet pelaajat kärsivätkin erilaisista rasitusvammoista, kuten penikkataudista ja kantakalvon tulehduksesta, sekä kiputiloista alaraajojen ja selän alueella. Useat vaivat olisivat kuitenkin ennaltaehkäistävissä oikeanlaisilla jalkineilla ja sisäliikuntalajeihin suunnitelluilla pohjallisilla, jotka tarjoavat tehokkaan iskunvaimennuksen.  

FootBalancen on perustanut vuonna 2003 fysioterapeutti ja innovaattori, Erkki Hakkala. Hänen visionaan oli kehittää yksilöllisesti muotoiltavat, korkealaatuiset mutta kaikkien saatavissa olevat pohjalliset, jotka parantavat jalkojen terveyttä ja vähentävät jalkakipuja. FootBalancen innovatiivinen konsepti – perusteellinen jalka-analyysi ja paikan päällä myymälässä yksilöllisesti muotoiltavat pohjalliset – on herättänyt paljon kiinnostusta maailmanlaajuisesti. Vuonna 2007 tapahtuneen lanseerauksen jälkeen FootBalance on kasvanut kotimaisesta yrityksestä kansainväliseksi tekijäksi, jonka pohjallisia myydään tällä hetkellä yli 50 maassa, 1 500 urheiluliikkeessä ja fysioterapiaklinikalla. 

 Artikkelikuva: Ville Vuorinen