Espoon alakoululaiset innostuivat koriksesta Honkahallilla

Tapiolan Honka on useana vuotena kiertänyt Espoon alakouluja vieden koripallon ilosanomaa espoolaisille 1.-2. luokkien oppilaille ja heidän opettajilleen. Tänä vuonna seurassa päätettiin kokeilla uutta kulmaa ja lähikoulujen luokkia opettajineen kutsuttiin tutustumaan korikseen Honkahallille, jossa puitteet korisharjoitusten järjestämiseen ovat huipputasoa.

Seuran ammattivalmentajista Niko Nyholm, Panu Pedersen ja Tuomas Rahkonen vetivät Mankkaanpuron, Niittykummun, Aarnivalkean ja Sepon koulun oppilaille hyvin suunnitellut näytetunnit. Apuna valmentajilla oli pelaajia miesten ja naisten Korisliigajoukkueista sekä Hongan toimistolla työelämään tutustuneita seuran B-junioreita.

Ninjaradalla kiipeiltiin, hypittiin, kierittiin ja pujoteltiin.

Näytetunneilla harjoiteltiin heittämistä, pelattiin sekä temppuiltiin ninjaradalla. Lisäksi kaikki luokat haastettiin lapset vs. ohjaajat peliin, jossa voittajajoukkueelle oli palkintona oma koripallo. Yllättäen ohjaajat olivat näissä peleissä pahasti alakynnessä ja kaikki luokat poistuivat Honkahallilta oman koripallon kanssa! Kaikki luokat saivat myös haasteen tehdä välitunneilla / liikuntatunneilla mahdollisimman paljon koreja. Eniten koreja tehneet luokat saavat kutsun Espoo Unitedin miesten Korisliigaotteluun. Ensimmäiset luokat ovat jo palauttaneet tuloksensa ja koreja on tehty välkillä ja iltiksessä hurja määrä.

Näytetunnit olivat kokonaisuutena iso menestys. Yli 400 lasta kävi Honkahallilla tutustumassa korikseen ja näistä lapsista yli 40 on tullut seuran kyseisen ikäluokan joukkueen harjoituksiin kokeilemaan koripalloa.

Tapiolan Hongan urheilutoimenjohtaja Antti Viitanen iloitsee onnistuneista tapahtumista:

”Halusimme hyödyntää EM-kotikisojen ja Lauri Markkasen nostattamaa korisbuumia ja esitellä maailman hienointa urheilulajia espoolaisille lapsille. Totta kai yhtenä tavoitteena oli uusien harrastajien saaminen lajin pariin, mutta halusimme ylipäätään esitellä lajia ja myös Honkahallia sekä lapsille että opettajille.”

”Koripallon saama lisänäkyvyys ei automaattisesti johda kasvaviin harrastajamääriin, vaan seurojen täytyy aktiivisesti hyödyntää sitä. Mielestäni onnistuimme erinomaisesti ja isoin kiitos kuuluu valmentajille ja apuohjaajille. Lapset nauttivat hyvin suunnitelluista ja ohjatuista tunneista ja innostuivat koriksesta, joka on näkynyt piikkinä uusien pelaajien määrässä”

Uusien harrastajien otteita pääsee seuraamaan Honkahallilla vaikkapa lauantaina 16.12., jolloin Tapiolan Honka järjestää perinteisen supermikroriehan. Tänä vuonna kolmoskentän parketin valtaavat 2010 sekä 2011/2012 syntyneet juniorit, joista monelle kyseessä ovat ensimmäiset ihka oikeat korispelit. Kannattaa tulla seuraamaan liikunnan riemua aidoimmillaan!