Espoolaista heittovoimaa ja nuorta tavoitteellisuutta miesten edustusjoukkueeseen

Espoolaiskasvatit Lasse Gummerus ja Topi Halme ovat allekirjoittaneet sopimukset Espoo Unitedin kanssa. Viime kaudella nuoret edustivat Tapiolan Hongan miesten joukkueessa. Molemmat täyttivät kentällä isoja pelikenkiä kauden edetessä, niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

Lasse ”LG” Gummerus, 201cm, synt: 1997, pelipaikka: 3

Lasse Gummerus

Lasse Gummerus palkittiin Tapiolan Hongan Vuoden pelaajana 2015-16.

Viimeistä vuotta lukiossa käynnistävä Gummerus ei jäänyt kuluneella kaudella huomaamatta. Kansainvälisen tason kokemusta 2015-16 U18 A-kisoista ja nyt alkukesän U20 maajoukkueleirityksestä saanut pelaaja haastaa ennakkoluulottomasti vastustajansa ja tähtää korkealle, lähitulevaisuudessa mahdollisesti yliopistokentille rapakon taakse.

Miten kuvailee Gummerusta päävalmentaja Ville Neva?

  • Lasse on meidän oma kasvatti, jonka potentiaali on erittäin korkealla, ihan kansainvälisellä huipulla asti. Lassen kohdalla jatkuva kehitys on kaikkein isoin asia. Ahkeruudella ja oikeanlaisella keskittymisellä hän voi saavuttaa koripalloon liittyvät unelmansa! Isoimmat kehitysaskeleet viime vuonna nähtiin henkisen puolen kasvuna ja puolustuspäässä. Kova kilpailija ja ahkera harjoittelija, joka on jälleen valmis ottamaan vastaan uudet haasteet!

Yli kaksimetrisenä ja heittotaitoisena pelaajana hän tuo meille paljon vaihtoehtoja niin kolmos- kuin nelospaikoille. Levypallopelin kehittyminen tulee olemaan Lassen pelissä iso asia ensi kaudella.

Ahkeraan harjoittelijan löytää lähes aina Summahallilta tai nyt kesän aikana yläfemmat voi heittää myös Kauppakeskus Sellon Viaporin torilla, Honka Minigolfissa, jossa Lasse työskentelee kasvattajaseuransa kesätyöntekijänä. Nuori mies suhtautuu tulevaan kauteen suurella mielenkiinnolla.

  • Uuteen kauteen lähden isolla innolla! Korkeampi sarjataso ja uusi logokin rinnassa vaan lisäävät jo ennestään korkeaa mielenkiintoa tulevaa kautta kohtaan. Kauden päätavoitteena on tietenkin menestyä joukkueena mahdollisimman hyvin. Yksilönä tavoitteena on heittää paremmilla prosenteilla kun viime kaudella, sekä olla monipuolisempi pelaaja hyökkäyspäässä, Gummerus itse kuvailee.

Lasse Gummerus – Basket.fi tilastot

Topi Halme

Topi Halme

Topi Halme, 195cm, syntynyt: 1996, pelipaikka: 2

Menneellä kaudella Halmeen Topi jäi herätti katsomon henkiin huikeilla heittosuorituksillaan, upeat putket kolmosen kaaren takaa eivät ole päässeet unohtumaan. Löytyypä miehen tilastoista viime kaudelta pistelukema 20 pistettä yhdessä pelissä heittoprosentilla 100, joista peräti kuusi osumaa kaaren takaa.

Valmennuksen ajatuksissa heittosuoritukset eivät kuitenkaan olleet läheskään ainoa tekijä, joka mahdollisti pelaajaroolin kasvun kauden aikana.

  • Viime kaudella Topi otti isoja harppauksia ennen kaikkea pallollisen puolustuksessa ja tämä mahdollisti roolin kasvamisen kauden edetessä. Hyökkäyspäässä erittäin älykäs pelaaja sekä pallon kanssa että ilman palloa! valmentaja Neva muotoilee.

Pelaajan ja valmentajan yhteistä koripallotaivalta on takana jo useampi vuosi ja yhteisen tekemisen jatkuminen ilahduttaa edelleen. ”Armeijan harmaat” tuovat Halmen syyskauteen oman lisävärinsä, mutta uskomme yhteistyön pelaavan Puolustusvoimien kanssa ja näinollen mies nähdään tärkeänä osana joukkuetta heti kauden alusta asti.

  • Meillä on Topin kanssa pitkä yhteinen historia, sillä Topi aloitti koripallon samana vuonna ja siinä Honka-ikoni Petteri Kuuselan päävalmentamassa joukkueessa, jossa minä aloitin valmentamisen. Vuodesta 2004 on nähty aikamoinen kehityskulku ja nyt miesten edustusjoukkueessa pelaa 195-senttinen moderni kakkospaikan pelaaja, jonka suhtautuminen urheiluun ja koripalloon näyttää siltä, että kehitysaskeleita on odotettavissa vielä monia. Ilo jatkaa yhteistyötä ja kehittymistä yhdessä! Neva päättää.

Topi Halme – Basket.fi tilastot

Espoo Unitedin miesten kausi Divari A:ssa alkaa lokakuun alussa, tervetuloa seuraamaan viihdyttävää espoolaista edustuskoripalloa!

Kuvat: Sonja Herrala