Espoo United vs. Kobrat la 9.12 – pelaajaesittelyssä Topi Halme

Espoo United jatkaa kovien tulosten tahkoamista Korisliigassa, voittoja on kertynyt jo kuusi putkeen. Tapiolassa Kobrat ei pystynyt yllättämään isolla liekillä pelaavaa espoolaisryhmää vaikka pääsikin iskuetäisyydelle viime lauantain kohtaamisessa. Loppulukemat 102-97 (56-44). Joukkueet kohtaavat uudelleen nyt heti tulevana lauantaina ja jälleen Tapiolassa.

Espoo United ja Kobrat Lapua kohtaa kolmesti kolmen viikon sisään. Kaksi ensimmäistä kamppailua on päättynyt Espoon voittoon. Viimeisimmässä kohtaamisessa taistelu käytiin viime sekunneille saakka kovana.

”Ensimmäisen puoliajan hyökkääminen oli ihan valtavan hienoa. Siellä annettiin se sovittu helppo syöttö, jostain syntyi etu ja sitä lähdettiin monistamaan erittäin epäitsekkäästi” Unitedin päävalmentaja Ville Neva kehui omiaan viime kohtaamisen jälkeen. Seuraavassa tätä lähdetään hakemaan koko 40 peliminuutin ajan. Toisella puoliajalla ote ottelusta herpaantui ja Kobrat nousi hengittämään espoolaisten niskaan. Kun pelikellossa oli vain puoli minuuttia oli taululla lukemat 98-95. Maurice Creekin kolmonen ei kuitenkaan osunut, Omar Calhoun haki puolustuslevyn ja United ratkoi ottelua vapaaheittoviivalta Calhounin ja Iveyn varmoilla heitoilla.

Espoon tehokkaimmat ottelussa: Omar Calhoun (27/9/4), Jeb Ivey (22/2/5) ja joukkueen parhaana palkittu Okko Järvi 16 pisteellä ja 5 syötöllä. Kentän kovimman pistesaaliin kirjautti Maurice Creek (29/8/3) perässään niin ikään yli kahdenkymmenellä pisteellä Christopher Ortiz (26/5/1).

 

Unitedin nuoren heittovirtuoosi Topi Halmeen otteet eivät ole jääneet alkaneella kaudella huomiotta. Tapiolan Hongan kasvatti pelaa ensimmäistä kauttaan Korisliigassa ja on vakiinnuttanut paikkansa pelaavassa kokoonpanossa ahkeralla työllä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Haastattelussa Topi kertoo miksi koripallo on vienyt sydämen. 

Kuka on Topi Halme omin sanoin esiteltynä? 

Olen 21-vuotias koripalloilija (yllätys) ja tilastotieteen opiskelija. Opiskelujen ohella teen samaan aihepiiriin liittyvää tutkimusta Aalto-yliopistolla. Koripallokentällä yritän puolustaa kovaa ja heittää silloin tällöin vapaat kolmen pisteen heitot sisään.

Mitä teet silloin, kun on vapaata koripallosta ja opiskelusta?

Vapaa-aika on kortilla koripalloa, opiskelua ja töitä yhdistäessä, mutta kun sitä jää vietän aikaa sohvalla kirjojen tai kaukosäätimen kanssa.

Mikä Espoossa on parasta? 

Yksin asuvalle, ajoittain laiskalle ruuanlaittajalle parasta Espoossa on vanhempien kotoa saatava hätäruoka-apu. Mainittava on ehdottomasti myös kaunis luonto ja Lauri Toivosta kompaten hyvät pyörätiet sekä Honkahalli ja Tapiolan urheiluhalli.

Millaiseksi kuvailisit teidän joukkuetta? 

Meillä on varmasti yksi Korisliigan kaukoheittovoimaisimpia joukkueita ja parhaimmillaan löytyy myös potentiaalia oikein nätin näköiseen pallon liikuttamiseen, mistä viime peleissä on ehkä ollut jo vähän viitteitä. Valmennus yrittää epätoivoisesti painottaa myös jonkun ”puolustuksen” tärkeyttä, mutta koripallohan on maalintekopeli.

Miksi koripallo? Mistä kaikki lähti? 

Pelaan koripalloa, koska se on maailman paras laji – kokeilkaa vaikka itse. Ensimmäiset hämärät korismuistot on keväältä 2003, kun Topi 6v. seurasi LänsiAuto-areenan katsomossa Hongan voittoa Katajasta SM-finaaleissa. Siitä reilua vuotta myöhemmin, aikanaan itsekin koripalloa pelannut isä kiikutti pojan ensimmäistä kertaa Hongan treeneihin, joissa apuvalmentajana toimi muuten nuori Ville Neva. Kauas ei siis ole kolmessatoista vuodessa päästy. Kyseiset ensimmäiset harjoitukset tosin päättyivät ennen aikojaan itkuun pallon osuttua naamaan, mutta ilmeisesti kiinnostus korikseen ei täysin laantunut kun nyt ollaan tässä. Sittemmin olen myös keksinyt parempia tapoja pään käyttämiseen kentällä.

Tervetuloa seuraamaan Topi Halmeen otteita kentällä! Seuraava kotiottelu pelataan Tapiolan urheiluhallin parketilla tulevana lauantaina. Espoo United – Kobrat Lapua ottelu numero kolme 9.12 klo 17.00. Ennakkoliput TÄÄLTÄ. 

Kuva: Mikko Rajala