Espoo United: Miesten edustusjoukkue rakentuu – tervetuloa Järvinen ja Vanjoki

Ei ole sattumaa, että selkeästi suurin osa menestyvistä urheilujoukkueista, yrityksistä tai oikeastaan mistä tahansa yhteistyöhön perustuvista instansseista perustaa toimintansa pitkäjänteisyydelle ja jatkuvuudelle. Kehittyminen ja uusien ennätysten aikaansaaminen on parhaiten mahdollista tällaisessa ympäristössä. Tämän takia on tärkeää, että erittäin hyvin sujuneen viime vuoden jälkeen meillä on mahdollisimman paljon siihen menestykseen vaikuttaneita toimijoita.Olen erittäin iloinen, että pelaajat ovat osoittaneet vahvaa kiinnostusta jatkaa toiminnassa mukana ja yhteisen kehittymisen tiellä, miesten päävalmentaja Ville Neva veistelee avattaessa keskustelua tulevasta kaudesta ja Espoo Unitedin miesten edustusjoukkueen pelaajarungosta.

Tapiolan Hongan edustusjoukkue menestyi upeasti menneellä kaudella. Syksyllä kauden alkaessa, tavoitteeksi asetettiin, että lähtökohtaisesti jokaista Divari B:n ottelua lähdetään voittamaan eikä tavoitteesta kauas jääty, joukkeelle kertyi kauden aikana 29 voittoa ja 6 tappiota. Runkosarjan voittajana nousu Divari A:han varmistui. Sarjanousijoiden Tapiolan Hongan ja Lahti Basketballin finaalisarjassa Lahti vei pidemmän korren.

Tulevaan kauteen lähdetään Espoo Unitedin jengissä ja joukkueen rakentuminen on jo hyvällä mallilla. Seuraavassa esittelyssä kaksi pelaajaa joukkueestamme.

Jouko Järvinen

Jouko Järvinen

Jouko ”Jokke” Järvinen, 192cm, syntynyt: 1987, pelipaikka: 1

  • Viime vuoden viimeinen kiinnitys, ei niinkään yllättäen, on yksi ensimmäisistä kiinnityksistä tälle vuodelle ja korkeammalle sarjatasolle siirryttäessä. Jouko on kova kilpailija niin harjoituksissa kuin peleissä, joka auttaa meitä tulemaan päivittäin paremmiksi Hän tuo kokemusta ja johtajuutta kentälle ja sen ulkopuolella sekä on hyvä kommunikoija, josta hyötyy niin joukkueen pelaaminen, pelikaverit kuin erityisesti joukkueen nuoret pelaajat. Joken paras puoli on kuitenkin se, että hän on äärimmäisen innoissaan koriksesta! päävalmentaja Neva kuvailee.

Sopimuksen Espoo Unitedin kanssa allekirjoittanut Järvinen on mielissään jatkaessaan samassa ”projektissa” kuin viime kaudella.

  • Viime kausi oli menestys finaalitappiosta huolimatta ja tuntui luonnolliselta jatkaa samaa projektia hyvässä valmennuksessa ja hyvissä treeniolosuhteissa. Mielenkiinnolla odotan mitä EU-konsepti ja eri lajien välinen yhteistyö tuo mukanaan. Espoossa on koripallolla pitkät perinteet, mutta välillä on varmasti hyvä myös haistella uusia tuulia. Toivottavasti katsojat ottavat uuden seuran nopeasti omakseen.

Alkavan kauden tavoitteista kysyttäessä, Järvinen kertoo odottavansa koko joukkueelta jo viime kaudelta tuttua aktiivista ja epäitsekästä pelaamista, joissa riittää menestyksen avaimia myös Divari A:ssa. Omiin henkilökohtaisiin tavoitteisiin siirryttäessä, saadaan konkaripelaajalta tyylitelty vastaus.

  • Kliseistä, mutta hyvin vähän tulee omia tavoitteita mietittyä vaan joukkueen menestys ja pelien voittaminen on ne tärkeimmät tavoitteet. Henkilökohtaisesti tärkeintä on pitää huolta itsestään niin, että pystyy pelaamaan hyvässä kunnossa ja terveenä koko kauden. Yksi tavoite on myös pistää ahkerammin palloa ilmaan kaaren takaa, Järvinen päättää.
Anselmi Vanjoki

Anselmi Vanjoki

Anselmi ”Pamppu” Vanjoki, 193cm, syntynyt: 1988, pelipaikka: 2-3

Monta hyvää syytä pelata Espoossa.

  • Espoo ja espoolainen urheilu ovat todella lähellä sydäntäni. Olen asunut Espoossa lähes koko ikäni ja edustanut Honkaa 4-vuotiaasta asti, ja vaikka seuran nimi ja logo nyt muuttuvatkin, on kyseessä silti edelleen espoolainen joukkue. Lisäksi, seuran tavoitteet niin tälle kaudelle kuin tulevaisuuteenkin motivoivat minua jatkamaan. Odotan innolla mitä tuleman pitää.  Myös Espoo United yhteistyö herättää hyviä fiiliksiä. Tapiolan Hongan väki pääsee jälleen täysipainoisemmin jatkamaan hienoa työtään juniorien parissa ja me pääsemme osaksi ammattimaista, puhtaasti huippu-urheiluun keskittyvää, organisaatiota. Organisaation tavoitteet ovat mielestäni hienot ja haluan olla mukana yhdistämässä espoolaista urheilukenttää sekä luomassa Espooseen kauan kadoksissa ollutta omaa identiteettiä. Jo Espoo Unitedin julkistustilaisuudessa tulimme hyvin juttuun jääkiekkoilijoiden kanssa ja ideoimmekin jo kaikennäköisiä yhteisiä aktiviteetteja, joten odotan meiltä pelaajiltakin paljon töitä organisaation menestyksen eteen, paljasjalkainen honkalainen Vanjoki kuvailee.

Ville Nevan kommenteista on selkeästi luettavissa iloisuus jatkuvasta yhteistyöstä monipuolisen ja motivoituneen pelaajan kanssa.

  • Anselmi on tärkeä palanen joukkueelle, jonka kanssa käydyt keskustelut ovat huokuneet intoa päästä pelaamaan taas korkealla tasolla. Hän on monipuolinen ja urheilullinen pelaaja, joka pystyy mukautumaan moniin erilaisiin rooleihin ja puolustamaan useaa pelipaikkaa. Tämän mukautumiskykynsä ansiosta hän pystyy auttamaan joukkuetta lukuisin eri tavoin. Anselmi tulee jälleen olemaan yksi joukkueen avainpelaajia nopeassa hyökkäyksessämme pelikäsityksensä ja vauhtinsa ansiosta, muotoilee coach Neva.

Kuten Järvisenkin, myös Vanjoen ensi kauden tavoitteissa kuultaa kirkkaana toive siitä, että espoolainen yleisö ottaa joukkueen omakseen ja hieno tunnelma josta nähtiin jo hyviä viitteitä loppukaudesta kasvaa ja kehittyy edustusjoukkueiden ympärille. Sen eteen ollaan myös valmiita tekemään yhdessä töitä.

  • Tulevalla kaudella odotan joukkueemme voittavan katsojien kiinnostuksen niin joukkuettamme, kuin koko seuraakin kohtaan, pelaamalla viihdyttävää ja energistä koripalloa. Tavoitteena on, niin kuin aina, voittaa jokainen ottelu, jossa kentälle astumme. Korisliigavuosieni jälkeen olen ollut mukana jo monessa onnistuneessa nousuprojektissa ja onnistumista odotan nytkin! Suurimmat henkilökohtaiset tavoitteet ovat tietenkin kilpailullisia, eli heittää paremmin kuin viime kaudella, pelata tasaisemmin pelistä toiseen omalla tasolla jne., mutta koska kyseessä on nyt aivan uusi organisaatio, tavoitteenani on tehdä parhaani myös seuran menestyksen eteen. Uskon, että pelaajatkin voivat tehdä enemmän kuin vain pelata, josta hyvänä esimerkkinä hyvä ystäväni Juho Nenonen, joka oli viime kaudella Salon Vilppaassa luomassa ennennäkemätöntä fanikulttuuria. Juhon esittämät otteluiden jälkeiset tanssiliikkeet jätän kuitenkin suosiolla Järvisen Joukolle, jolta löytyy esimerkiksi Tapiolassa järjestetyn tanssikilpailun voitto takataskusta, päättää Vanjoki tuttu pilke silmäkulmassaan.

Lämpimästi tervetuloa joukkueeseen Pamppu ja Jokke – sekä koripallokatsomoon Espoo!