Espoo United: Lauri Toivonen ja Akseli Hartikainen tuoreimmat sopimuspelaajat

Päävalmentaja Ville Nevan kommentit pelaajahankinnoista ovat hyvin positiivisia, tuoreet espoolaispelaajat tuovat monipuolisuutta ja asennetta joukkueeseen.

  • Nämä kaksi ovat kovia taistelijoita, kivenkovia puolustajia jotka pystyvät puolustamaan useampaa pelipaikkaa. Erinomaisia joukkuepelaajia, jotka ovat valmiita laittamaan kaiken likoon yhteisen edun eteen. Hienoa, että saadaan tällaisia pelaajia mukaan joukkueeseen, molemmat sopivat meidän toimintaympäristöön mainiosti!
Lauri Toivonen

Lauri Toivonen

Lauri Toivonen, 200cm, syntynyt: 1991, pelipaikka: 4-5

Yhdysvaltojen yliopistovuosien jälkeen Korisliigaa kahden kauden ajan Helsinki Seagullsin riveissä pelannut Lauri Toivonen palaa vuosien tauon jälkeen Espooseen. NCAA-kokemusta omaava riihimäkeläiskasvatti on espoolaisille tuttu nuoruusvuosilta pelattuaan usean kauden ajan Espoon/Tapiolan Hongassa, niin A-junioreissa kuin miesten edustusjoukkueessakin.

  • Vietin Espoossa upeat vuodet lukioaikoinani, joten on mukavaa palata tuttuun ympäristöön. Lisäksi pelaaminen Espoo Unitedissa mahdollistaa sen, että pystyn helposti yhdistämään koripallon pelaamisen ja opiskelun, Toivonen aloittaa.
  • Treenit ovat lähteneet hyvin käyntiin ja odotan jo ensimmäisiä pelejä. Sitä ennen tässä preseasonilla pitää kuitenkin jatkaa joukkuepelin ja pelikunnon kehittämistä, jotta ollaan joukkueena täysin valmiita kauden alkaessa. Henkilökohtaisena tavoitteena on pelata kaikki pelit tasaisesti hyvällä tasolla ja sitä kautta auttaa joukkuetta menestymään sarjassa. Kauden päätavoitteena on nostaa yhdessä Espoo takaisin Korisliiga-kartalle! Toivonen päättää.

Lauri Toivonen Basket.fi tilastot.

Akseli Hartikainen, 195cm, syntynyt: 1996, pelipaikka: 3

Lappeenrannasta aluperin lähtenyt ja nuoruusvuotensa Lahdessa pelannut Hartikainen on Unitedin valmennustiimille tuttu juniorivuosien varrelta. Nuori pelaaja on kehittynyt urallaan suurin harppauksin, eikä huonolta kuulosta sekään että Unitedin valmennus kuvailee Hartikaista mm. ”puolustuksen linkkuveitseksi”. Mitä se tarkoittaa, nähdään varmasti kauden aikana. Pelaajalla itsellään on paljon ajatuksia alkavasta kaudesta.

  • Akseli Hartikainen

    Akseli Hartikainen

    Lähden kohti uutta kautta odottavin mielin, Espoo United uutena seurana nostaa mielenkiintoa entisestään. Hongassakaan en ole aiemmin pelannut. Paljon on uutta ympärillä, mutta kaikki vaikuttaa oikein hyvältä. Erittäin mukava päästä edustamaan uutta seuraa, Hartikainen kuvailee.

Valmentaja Nevan taistelijaksi kuvailema pelaaja kertoo itsekin olevansa valmis taistelemaan sata lasissa joukkueensa puolesta.

  • Tavoitteet ovat henkilökohtaisella tasolla selvät: Aion parantaa omaa pelaamistani kaikilla osa-alueilla, kehittää fysiikkaani ja monipuolistaa kaarella pelaamista. Pitää myös laittaa palloa ilmaan enemmän ja olla agressiivisempi hyökkäyspäässä.
  • Itse pyrin olemaan kaudella pelaaja, joka pelaa joukkuelle ja taistelee kentällä, monipuolinen pelaaja joka pystyy ratkaisemaan hyökkäyspäässä sekä puolustamaan eri pelipaikoilla ja kaapimaan irtopalloja joukkueelle, Hartikainen summaa. Tavoite joukkuetasolla on pelata viihdyttävää korista, jossa pallo liikkuu ja pelataan joukkueelle. On myös varmaan sanomattakin selvää, että kaikki

matsit pyritään voittamaan!

Akseli Hartikainen Basket.fi tilastot.

Espoo Unitedin miesten koripallojoukkueen divisioona A:n ottelut käynnistyvät lokakuun alussa, hanki kausikorttisi nyt! Verkkokaupan löydät täältä.

Kuvat: Sonja Herrala