Espoo United – KTP 29.11.

Korisliigan maajoukkuetauko on nyt ohi. Unitedin neljän ottelun voittoputkesta ottelutauolle lähtenyt joukkue palaa peliparketille kotiottelulla KTP Basketia vastaan tänään keskiviikkona. Taukoa edellisestä liigaottelusta on nyt lähes kaksi viikkoa ja se tuokin kahden kotiottelun viikkoon oman yllätysmomenttinsa. 

KTP on viimeisessä viidessä ottelussaan ottanut voitot Seagullsista ja Karhubasketista, tappiot joukkue taasen kärsi Katajalle, Vilppaalle ja Kouvoille. Espoo United sijoittuu sarjataulukossa sijalle kuusi, hieman tuulella käyvä KTP taasen sijalle yhdeksän. Espoo ja Kotka kohtasivat alkukauden ottelussa lokakuun alussa Kotkassa, jolloin kotkalaiset veivät sarjapisteet +20 voitolla. Sittemmin United on saanut peliään suuren harppauksen eteenpäin.

Unitedin päävalmentaja Ville Neva kertoo, että tauolla on harjoiteltu uuttakin vastustajien päänmenoksi.

”Maaotteluikkuna on antanut mahdollisuuden palautumiseen sekä muutaman uuden asian kokeiluun ja sisäänajoon. Edellisestä pelistä on melkein kaksi viikkoa, joten ensimmäisessä ottelussa pelitauon jälkeen on väistämättä enemmän arvaamattomuustekijöitä kuin normaalisti” päävalmentaja ennakoi.

United on pelannut viimeiset kaksi otteluaan ilman heittovirtuoosi Haanpäätä, eikä näytä todennäköiseltä että miestä nähtäisiin kentällä tänäänkään. Sen sijaan erinomaisia otteita kentällä on viime peleissä nähty Espoon nuoremmalta kaartilta. Okko Järvi on pelannut vahvasti ja lietsoi viimeisimmässä ottelussa esimerkillään joukkueen Kobria vastaan 24-0 runiin. Topi Halme on sekä heittänyt hyvin että puolustanut uhrautuvasti. Ville Wuorenjuuri puolestaan huudatti vaihtopenkkiä ja kotikatsomoita ottelussa Kobria vastaan tykittämällä 11 pistettä pelin viimeisellä kolmella minuutilla. Myös amerikkalaiset (Moten, Pressley, Calhoun) ovat löytäneet nyt espoolaista peliä ja tulokset näkyvät Jeb Iveyn johtaessa tilanteita kentällä. Neva merkkaa Kotkalta Pounds, Simms, Horton-kolmikon, eikä syyttä. Michael Poundsin kokemuksella ratkotaan otteluita takakentältä. Kenneth Simms tehtailee 16,5 pisteen ja 9,7 levyn keskiarvolla tuottaen Unitedin isoille varmasti työtä tänäänkin. Monipuolista Jermont Hortoniakaan ei voi jättää huomiotta, 12,2 / 5,9 keskiarvolla pelaava Horton heittää hyvänä päivänä äärimmäisen kovalla prosentilla.

”Illan ottelun arvaamattomuustekijöitä lähdetään taklaamaan ennen kaikkea keskittymällä mahdollisimman hyvään omaan suoritukseen ja meidän ydintekemiseen. Ahkeruuden ja yhteistyön avulla kovaa post-pelaamista, levypallotaistelua ja helppoja syöttöjä” Neva jatkaa.

”Kotkan osalta erityisesti Pounds, Simms ja Horton kolmikko on pelannut hienosti. Heidän yhteistyönsä vaikeuttaminen on meillä avainasemassa.”

Viikon ensimmäinen kotiottelu tänään keskiviikkona 29.11 klo 18.30. Illan kotiotteluun United tarjoaa Kaksi yhden hinnalla-lippuedun kun hankit liput ennakkoon! Ennakkoliput vielä normaaliakin edullisemmin TÄÄLTÄ.

Toisen kerran tällä viikolla Unitedin Korisliiga-joukkue nähdään kotikentällä lauantaina, jolloin vieraaksi saapuu Kobrat Lapua. Lauantain ottelussa United järjestää Korisliigassa ja perinteeksi muodostuneen joululahjakeräyksen, jossa kerätään lahjoja vähävaraisten perheiden lapsille. Alla kuvassa ohjeet, miten keräykseen voi osallistua. Tehdään hyvää yhdessä.

Kuva: Mikko Rajala