Espoo United avasi Korisliigan vauhdikkaasti

Espoo United osoitti ensimmäisessä Korisliigapelissään, miksi joukkueen esityksiä kannattaa tällä kaudella ehdottomasti tulla seuraamaan paikan päälle Tapiolan urheiluhallille. Vauhdikasta peliä esittänyt kotijoukkue puolusti vierailija Korihait lähes täysin aseettomaksi ja löysi omassa hyökkäyspelissään jatkuvasti hyviä korintekopaikkoja, jotka se myös käytti hyväkseen tehokkaasti. 92-69 kotivoitto oli täysin ansaittu.

Samuel Haanpää oli Espoo Unitedin tehopelaaja liiga-avauksessa Korihaita vastaan.

United aloitti ottelun räväkästi. Loukkaantunutta kapteeni Jeb Iveya aloitusviisikossa paikannut Jouko Järvinen johti kotijoukkueen peliä mallikkaasti ja täksi kaudeksi Espooseen saapunut Samuel Haanpää sekä viime kauden joukkueesta tuttu Omar Calhoun viimeistelivät tehokkaasti. Toisessa päässä kenttää Unitedin aktiivinen vaihtava puolustus tuotti jatkuvasti päänvaivaa Korihaille. Vierasjoukkue roikkui tuntumassa tilanteeseen 11-10 saakka, mutta sen jälkeen kovilla tehoilla upottaneen Haanpään kauniit heitot pudottivat vierailijat kyydistä.

Unitedin puolustus- ja levypallopelaaminen oli ensimmäisellä jaksolla erinomaisella tasolla, eikä Korihait löytänyt keinoja päästä mukaan peliin. Calhoun ja Honka-kasvatti Okko Järvi veivät isännät toisella neljänneksellä jo yli 20 pisteen johtoon ja puoliajalle mentiin lukemissa 45-27.

Toisella puoliajalla United piti pelin varmasti otteessaan. Erityisen ilahduttavaa oli nähdä Korisliigassa debytoineiden Topi Halmeen ja Tuomas Ebelingin ennakkoluulottomia otteita. Lauri Toivonen oli sitten se viimeinen ankkuri, joka taisteli vastustajan isoja pelaajia vastaan ja varmisti omalla tekemisellään sen, että Unitedilla oli etulyöntiasema levypallopelissä. Loppuminuuteilla päävalmentaja Ville Neva heitti kotiyleisön riemuksi kentälle kokonaan Tapiolan Hongan kasvateista koostuneen viisikon Ville Wuorenjuuri – Halme – Filemon Halmesmäki – Lauri Hattula – Ebeling.

Yksi Unitedin avainpelaajista oli peliä tutuin isännän elkein johtanut Järvinen:

”Meillä on takana hieman rikkonainen valmistautuminen, mutta harjoituksissa olemme tehneet koko ajan hyvää duunia ja se näkyi tänään kentällä. Pelasimme ehjän pelin, toteutimme pelisuunnitelmaa sekä teimme niitä asioita, joita olemme harjoitelleet. Harjoitusottelussa Seagullsia vastaan olimme surkeita levypallopelaamisessa, mutta tänään onnistuimme ja etenkin puolustuslevypallopelaaminen oli yksi avaimista tänään.”

Lauri Toivosen merkitys joukkueelle ei näy aina tilastoista.

Järvinen halusi vielä nostaa esiin Lauri Toivosen merkityksen joukkueelle:

”Haluaisin fiilistellä Lauri Toivosta hetken. Vaikka Lauri ei näy välttämättä tilastoissa, hän oli yksi suurimmista syistä, miksi voitimme tänään. Lauri hoiti vastustajan isot pelaajat pois levypalloista ja pimensi Juan Pattillon täysin. Laurin merkitys joukkueelle ei näy statseista”, Järvinen kehui joukkueen

Espoo Unitedin tehoista vastasi kolmikko Calhoun (27/2), Haanpää (22/10/5 riistoa) ja Järvi (16/5). Järvinen (8/5/4 syöttöä) ja Toivonen (6/2) olivat myös merkittävässä roolissa.

Korihaiden parhaana palkittu Sean O’Brien (15/7) myönsi, että United ansaitsi täysin voittonsa:

”Espoo toteutti omaa hyökkäyspeliään hyvin ja toisaalta otti meidät pois omasta hyökkäyksestämme. Meidän peli meni 1 vs 1 puskemiseksi. Pelin vauhti ja fyysisyys hieman yllätti. Meidän pitää parantaa ihan jokaisella osa-alueella”, ensimmäisen Korisliigapelinsä pelannut 22-vuotias South Illinoisin yliopiston kasvatti totesi.

Samoilla linjoilla oli vierasjoukkueen päävalmentaja Jarno Nikula:

”Meiltä surkea esitys. Meillä on kokematon joukkue, mutta se tapa millä hävisimme tänään harmittaa. Meiltä ei löytynyt tarvittavaa asennetta ja taistelua. Espoo oli selvästi parempi, hävisimme kaikilla osa-alueilla.”, Nikula harmitteli.

Maanantai-iltana Suomeen saapunut amerikkalaisvahvistus Darious Moten teki avauspelissään 7 pistettä ja repi 5 levypalloa.

Unitedin päävalmentaja Ville Neva iloitsi avausvoitosta:

”Vaikka meillä on ollut tiettyjä haasteita, olemme päivittäisessä tekemisessä pystyneet keskittymään koko ajan oikeisiin asioihin. Olen iloinen, millaiseen vauhtiin pääsimme. Levypallopelaaminen oli tänään avain ja Lauri Toivosen roolista olen Järvisen kanssa samaa mieltä. Uudesta vahvistuksesta Darious Motenista jäi hyvät fiilikset. Hän saapui Suomeen myöhään maanantai-iltana ja oli varmasti väsynyt, mutta teki siitä huolimatta niitä asioita, mitä häneltä pyysimme ja toi puolustukseen, levypallopelaamiseen ja kentän juoksemiseen oman lisänsä.”

Uransa ensimmäisen (!) ottelun loukkaantumisen takia missanneen kapteeni Jeb Iveyn tilanteesta Neva totesi seuraavaa:

”Hän teki kaikkensa, että olisi voinut olla auttamassa joukkuetta kentällä, mutta ei tänään pystynyt, vaan auttoi vaihtopenkillä. En ennusta enkä ryhdy lääkäriksi, vaan Iveyn kohdalla tilannetta katsotaan päivä kerrallaan.”

KATSO UNITED – KORIHAIT OTTELUN TILASTOT TÄSTÄ

KATSO OTTELUN LEHDISTÖTILAISUUS TÄSTÄ

Espoo Unitedin pelit jatkuvat kahdella vierasottelulla, lauantaina BC Nokiaa ja ensi viikon perjantaina KTP:ta vastaan. Kotikentällä Tapiolan urheiluhallilla United esiintyy ensi kerran perjantaina 13.10., jolloin huippumielenkiintoisessa pääkaupunkiseudun derbyssa vastaan tulee Helsinki Seagulls.

Liput Espoo Unitedin kotiotteluihin:

Ennakkoon 12,50 € / 8 €. Ovelta 15 € / 10 €.

Kausikortit: reetta.piipari@espoounited.fi

Lisätietoa kauskorteista:
http://shop.espoounited.fi/product/51/united-korisliigan-kausikortti-20172018

Kuvat: Mikko Rajala