Espoo United: Esittelyssä sopimuspelaajat Ellen Nurmi ja Minna Mali

Espoo Unitedin naisten koripallojoukkue pelaa tulevalla kaudella Naisten Korisliigassa, jossa joukkue pelasi viime kauden kasvattajaseura Tapiolan Hongan nimellä. Nuori joukkue pärjäsi hyvin ja joutui taipumaan vasta puolivälierien viidennessä ottelussa Forssan Alun edetessä välieriin.

Tulevan kauden joukkue rakentuu hyvässä aikataulussa ja nyt joukkueeseen sopimukset ovat tehneet viime kausilta tuttu pelinrakentaja Minna Mali sekä Tampan yliopistosta Suomeen palannut Ellen Nurmi.

Nurmen koripalloilijan uralle on mahtunut jo kahden kauden verran naisten Korisliigakokemusta Torpan Pojissa ja sittemmin yliopistokoripalloa Tampa Spartansin riveissä. Koripallon monitaituri herätti kiinnostusta muissakin seuroissa palatessaan Suomeen, mutta koripallon yhdistäminen uran luomiseen, sekä yhteisen sävelen löytyminen valmennuksen kanssa toi turkulaiskasvatin Espooseen.

Ellen Nurmi, 182cm, syntynyt: 1993, pelipaikka: 3


Viestintää ja mainontaa Yhdysvalloissa menestyksekkäästi opiskellut Nurmi aloittaa pelaamisen ohella Espoo Unitedin tiedottajana elokuun 2016 alusta ja into päästä tositoimiin sekä työn että pelaamisen suhteen ovat korkealla.

‐ Fiilikset tulla pelaamaan Espoo Unitediin ovat mahtavat! Tapiolan Honka on tehnyt upeaa työtä naisten koriksen eteen edustustasolla ja tavoitteena on jatkaa sitä nyt Espoo Unitedin alla. Olen nyt espoolaistumassa vahvasti neljän Yhdysvalloissa viettämäni yliopistovuoden jälkeen. Paluu Suomeen ja naisten Korisliigaan on ollut mielessä jo pidempään, olikin suuri ilo huomata että kiinnostusta ilmaistiin useamman seuran taholta. Espoo Unitedin ja Kimmon kanssa yhteinen sävel löytyi kuitenkin niin nopeasti, että tämä tuntui ehdottomasti parhaalta ratkaisulta. Pääsen rakentamaan uraani koripallon ohella, joka on lähes välttämättömyys pelaajalle nykyään. Työn ja koripallon yhdistämisestä mulla ei vielä ole kokemusta, mutta luotan että kovalla työllä mikä vaan on mahdollista! Ellen kertoo.

‐ Ellen on monipuolinen pelaaja, joka mahdollistaa erilaisten viisikoiden hyödyntämisen. Lisäksi Ellen on onnistunut yhdistämään työn ja urheilemisen tavalla, jonka toivoisi yleistyvän naiskoripallossa laajemminkin, kuvailee Espoo Unitedin päävalmentaja Kimmo Kujansivu.

Ellen Nurmi – Basket.fi tilastot

Minna Mali Espoo UnitediinMinna Mali, 170cm, syntynyt: 1997, pelipaikka: 1


Jo kolme kautta koripallouraansa Naisten Korisliigassa rakentanut Tapiolan Hongan kasvatti Minna Mali solmi ensimmäisenä sopimuksen Espoo Unitedin kanssa ja edusti seuran tiedotustilaisuudessakin naisten koripallon edustusjoukkuetta. Nuori pelinrakentaja kantaa jo menestyksekkäästi vastuuta joukkueessaan.

‐ Minna on ollut tärkeässä roolissa jo kolmen kauden ajan, kasvaen kausi kaudelta isompiin saappaisiin. Parhaat kaudet hänellä ovat luonnollisesti vielä edessä, päävalmentaja Kujansivu muotoilee.

Uusi kausi ja uudet puitteet, kuitenkin tutussa ympäristössä, luovat hyvät mahdollisuudet kehitykselle. Tavoitteellinen Minna Mali janoaakin kehitystä monella tasolla:

– Odotan ensi kautta jo innolla ja fiilikset on ehdottomasti hyvät. Tärkeimmät tavoitteet kaudelle ovat selkeästi joukkueen menestyminen ja voitosta taisteleminen jokaisessa pelissä. Henkilökohtaisesti tavoitteeksi voisi listata yleisesti kehittymisen. Haluan kehittyä pelaajana ja erityisesti pelinrakentajana, Minna tarkentaa.

Naisten syksyllä starttaavalla Korisliiga-kaudella 2016-17 on odotettavissa 27 ottelun runkosarja, pudotuspeleillä ja finaaleilla kuorrutettuna. Tervetuloa mukaan kannustamaan espoolaista naisurheilua!

Minna Mali – Basket.fi tilastot