Emma Ristola ja Olivia Saarelainen naisten edustusjoukkueen vahvuudessa myös tulevina kausina

Naisten korisliigajoukkueeseen kaksi jatkosopimusta tuleville pelikausille. Debyyttikautensa naisten liigatasolla pelanneet honkalaiskasvatti, Emma Ristola, 16, ja WB-Panttereista Honkaaan siirtynyt vuotta vanhempi Olivia Saarelainen jatkavat joukkueessa.

Molempien nuorten ensimmäiset kaudet aikuisten korkeimmalla sarjatasolla olivat vakuuttavat ja nousujohteiset. Niin Ristolan, kuin Saarelaisen pääsarja oli menneen kauden ajan naisten Korisliiga, mutta molempia nähtiin myös I-divisioonan sekä 19-vuotiaiden SM-sarjan otteluissa muutaman kerran. Nuoret ottivat vastuuta ja kantoivat sen kunnialla molemmissa päissä kenttää läpi kauden.

Päävalmentaja Niko Nyholmille naisten joukkueen kehitysprojektissa jatkumo on tärkeää, siksi näiden kahden jatkosopimukset tuottavat iloa ja luottoa tulevaan.

”Olen kyllä iloinen Emman ja Olivian sopimuksista. Tämä tuo nimenomaan sitä jatkuvuutta meidän ohjelmallle, jota tavoittelemmekin.”

”Emma pelasi hienon tuokaskauden naisten korisliigatasolla. Hän tuo valtavasti energiaa ja taiteilua jokaisen tapahtumaan ja on yksi niistä pelaajista joka nostaa omalla tekemisellään niin harjoituksen kuin ottelun tasoa. Innolla odotan millaisia kehitysaskeleita tulemme näkemään Emmalta tulevina vuosina,” Nyholm kuvailee.

Saarelaisen urheilullinen potentiaali vakuutti Nyholmin: ”Hienoa, että Olivia valitsi Hongan myös seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Olivian kausi oli todella nousujohteinen. Hän pystyy urheilullisena pelaajana puolustamaan useita pelipaikkoja ja se yhdessä korintekotaidon kanssa tulee aiheuttamaan vastustajille haastavia tilanteita ensi kaudella.”

RISTOLA JA SAARELAINEN OMIN SANOIN

Mitä debyyttikaudesta jäi mieleen?

Ristola: ”Kausi oli mieleenpainuva sillä pelasin ensimmäistä kertaa liigakentillä ja pääsin kokeilemaan omia taitoja paljon kokeneempia pelaajia vastaan. Vaikka joukkueen kausi loppui jo puolivälieriin, meillä oli hyvä ja opettavainen kausi. Joukkeen yhteispeli kehittyi kauden mittaan ja oli kiva pelata yhdessä.”

Saarelainen: ”Siirryin Honkaan pelaamaan viime kauden alussa. Siirto on ollut erittäin onnistunut ja haluan kiittää siitä pelikavereita, valmentajia ja koko seuraa. Naisten Korisliigassa emme saavuttaneet tavoittelemaamme tulosta, mutta saimme nuorena joukkueena paljon arvokasta kokemusta tulevaisuuteen ja ensi kauteen. Henkilökohtaisesti vuosi oli erittäin onnistunut, sopeuduin uuteen joukkueeseen nopeasti, sain paljon oppia ja kokemusta kovemmista peleistä sekä uusista pelikavereista ja valmennuksesta.”

Mitkä on niitä asioita jotka saa sinut jatkamaan pelaajauraasi Hongassa?

Ristola: ”On hienoa tehdä sopimus oman kasvattajaseuran kanssa. Hongassa meidän pelaajien eteen tehdään alusta lähtien töitä, jotta meistä tulisi parhaita versioita koripalloilijoina. Honka-perhe on myös hieno yhteisö johon on hieno kuulua!”

Saarelainen: ”Olen viihtynyt Hongassa erinomaisesti. Huiput pelikaverit ja valmentajat tekevät arjesta hauskaa ja haastavaa. Haluan voittaa ja menestyä Hongassa myös jatkossa.”

Mitä tavoittelet ja mistä haaveilet koripalloilijana?

Ristola: ”Tällä hetkellä tavoittena on tehdä itsestäni entistä parempi ja vahvempi koripalloilija sekä saada lisää onnistumisia liigakentillä ja nuorten maaotteluissa. Haavena tulevisuudessa on päästä ulkomaansarjoihin koettelemaan omia rajoja.”

Saarelainen: ”Tavoitteeni on kehittyä joka päivä, haastaa itseäni ja nauttia koriksesta. Meillä on ensi kaudelle tulossa erinomainen joukkue, joka haluaa menestyä. Haluan omalta osalta auttaa joukkuettamme voittamaan ja loukkaantumiseni juuri ennen playoffeja nostaa motivaatiotani menestyä entisestään. Tulevaisuudessa lukion jälkeen haluaisin yhdistää yliopisto-opiskelun ja koripallon Suomessa tai ulkomailla. Tavoitteet on korkealla, mutta edetään päivä kerrallaan.”

Mitä kuuluu nuoren ja tavoitteellisen koripalloilijan kesään?

Ristola: ”Kesällä maajoukkueleirejä ja kisoja on tulossa paljon. Koriksen ulkopuolella vietän aikaa kavereiden ja perheen kanssa.”

Saarelainen: ”Kesä kuluu koripallon parissa. Joukkueen kesäharjoittelukausi on käynnissä ja töitä tehdään kovasti ensi kautta varten. Olen myös innoissani WU18-maajoukkueen alkavasta kesän leirityksestä, vaikka nilkkavamman kuntoutus onkin vielä hieman kesken. Koripallon lisäksi kesään kuuluu tietysti myös ystävät, perhe ja lomailu.”

Naisten korisliigajoukkueen rakennus on hyvässä vauhdissa. Lisää pelaajajulkaisuja luvassa tällä viikolla, kun pääsemme kertomaan paluumuuttajista. Tällä hetkellä olemme julkaisseet Ristolan ja Saarelaisen lisäksi Elsa Lemmilän kaksivuotisen jatkosopimuksen.