Emanual Shepherd loppukauden sopimuksella Tapiolan Honkaan

Tapiolan Honka on tehnyt loppukauden 2022-23 kattavan sopimuksen viime kauden Tampereen Pyrinnössä pelanneen 203-senttisen kanadalaisen Emanual Shepherdin kanssa. 

”Siirtotakarajan lähestyessä ja jatkosarjan alkaessa, päätimme ottaa varman päälle ja hankkia yhden lisäpelaajan kauden tavoitteen varmistamiseksi. Kauden alussa tavoitteenamme oli mahdollisuuksien antaminen nuorille pelaajille sekä korisliigapaikan vakiinnuttaminen tuleville kausille. Nuoret miehet ovat esiintyneet hienosti ja esimerkiksi Valtteri Mervola sekä joukkueen kapteeni Aamos Laavainen ovat nousseet merkittäviin rooleihin joukkueessa. Viime aikojen loistavien esitysten myötä olemme lähellä myös toista isoa tavoitetta, sarjapaikan säilyttämistä. Jatkosarjan tiukka pelitahti on kuitenkin kuluttavaa niin henkisesti kuin fyysisestikin ja halusimme varautua tähän nyt kun se vielä sääntöjen puitteissa on mahdollista”, taustoittaa Hongan päävalmentaja Aapo Heinonen

”Shepherdin mukaantulon myötä, joukkueestamme löytyy nyt jokaiselle pelipaikalle useampi pelaaja eli mahdolliset sairastelut tai loukkaantumiset ovat helpommin paikattavissa”, Heinonen jatkaa. 

Shepherd on monipuolinen useamman pelipaikan pelaaja, jolle talvinen Suomi ja Korisliiga ovat jo tuttu ympäristö. ”Uskon, että aiempi kokemus Korisliigasta auttaa nopeaan sopeutumiseen ja pääsemme aloittamaan jatkosarjan pelit entistä paremmista asemista”. 

27-vuotias Shepherd pelasi Pyrinnön riveissä Korisliigaa 11,8 pisteen, 6,8 levypallon ja kolmen syötön ottelukeskiarvolla, teholukemalla 15.0. Espooseen mies saapui nyt Kanadan kesäliigan ja Qatarissa pelatun syksyn jälkeen.  

Hongan miesten joukkueen matkatessa Kotkaan runkosarjan päätösotteluun perjantaina, ajettiin kotipuolessa Helsinki-Vantaalle noutamaan tuorein honkalainen. Perjantai-iltaa vietettiin joukkueen vieraspeliä katsoen ja monipuoliseksi joukkuepelaajaksi tituleerattu Shepherd todisti heti tehneensä kotiläksynsä hyvin jo ennen matkaansa uuteen kotikaupunkiinsa Espooseen. Tuttuja olivat nimittäin jo Mervolan floaterit, Kotin levypallotyöskentely, Duvivierin kaukoheittouhka ja monet muut tulevien joukkuekavereiden vahvuudet. Hymyillen Shepherd tunnustikin katsoneensa viimeisimpiä otteluita videolta ahkerasti.  

Tunnelmat uudesta pelipaikasta ovat selkeästi erittäin positiiviset:  
“Olen tietysti innoissani Honka-perheeseen liittymisestä. Minut otettiin heti saapuessa lämpimästi vastaan ja oikeastaan se ei yllätä, tämä on Suomi ja kaikki täällä ovat ystävällisiä. Uskon että pystyn joukkueeseen liittyessäni tuomaan välittömästi lisää vahvuutta molempiin päihin kenttää ja olemaan hyvä lisäys joukkueen runkoon” Shepherd kommentoi.
 
Kysyttäessä vahvuuksista joilla Shepherd haluaisi itseään honkalaisfaneille kuvata, tulee vastaus nopeasti. “Kaikkein parasta on saada aikaan viihdyttäviä esityksiä kentällä, sellaisia joihin yleisö lähtee mukaan. Se on parasta polttoainetta mitä kentälle voi saada, kun taistellaan voitoista yhdessä katsojien kanssa. Toivon että kilpailullinen luonteeni kääntyy positiivisiksi tuloksiksi joukkueen hyväksi.”  

Shepherd nähdään peliparketilla heti jatkosarjan ensiotteluista alkaen. Jatkosarjavaihe käynnistyy ensi viikolla ja tiedotamme otteluohjelmasta heti sen vahvistuttua.