Elias Eerikinharju loppukaudeksi Tapiolan Honkaan

Elias Eerikinharju on ToPo junioreiden kasvatti, joka debytoi Korisliigassa kaudella 2019-20 Uudenkaupungin Korihaiden riveissä. Hän siirtyi kesken kauden Salon Vilppaan miehistöön, jossa hän pelasi myös pelikauden 2020-21. Tämän jälkeen Eerikinharju siirtyi Italiaan Serie C -sarjaan Morbegnon sekä Ascolin joukkueisiin. Kulunut kausi Italiassa jäi kesken seurasiirto-ongelmien vuoksi. Pikaisella siirtymällä syntyi loppukauden kattava sopimus miesten 1. divisioonan kärkijoukkue Tapiolan Honkaan.

Eerikinharju, joka on pelannut 30 nuorten maaottelua ja kaksi kautta USA:ssa (Santa Fe College) tuo täydennystä loukkaantumisista kärsineen Tapiolan Hongan miehistöön.

”Meillä on ollut aika paljon erilaisia vammoja ja sairasteluja joukkueessa emmekä ole pariin kuukauteen päässeet harjoittelemaan täydellä rosterilla. Koko kaudella meillä ei ole ollut yhtään ottelua, jossa kaikki pelaajat ovat olleet pelikuntoisia”, kertoo Hongan päävalmentaja Aapo Heinonen.

”Kun Elias soitti ja kyseli pelipaikkaa, teimme nopean analyysin joukkueen tilanteesta ja totesimme, että yksi monipuolinen pelaaja lisää ja nopeat jalat kelpaavat meille. Odotan Eliakselta kovaa koko kentän puolustamista ja samalla apuja hyökkäyspäähän”, kertoo Aapo Heinonen.

”Siistiä päästä mukaan näin hyvään organisaatioon! Aapo on minulle tuttu valmentaja juniorivuosilta ja tässä tilanteessa koin minulle parhaaksi päästä hyvään valmennukseen. Koen, että voin myös oppia paljon Jamar Wilsonilta ja Dave Gonzalvezilta, jotka ovat kanssani saman pelipaikan pelaajia, mutta hitusen verran minua kokeneempia kavereita. Uskon, että tuon urheilullisuutta molempiin päihin kenttää ja lisäksi heittovoimaa Hongan kovaan ja nimekkääseen joukkueeseen” Eerikinharju toteaa.

Tapiolan Honka toivottaa Eliaksen tervetulleeksi seuraan. Tositoimissa hänet nähdään perjantaina 8.3 Tampereen Pyrintöä vastaan. Ottelu alkaa klo 18:30 Tapiolan Liikuntahallilla.

Artikkelikuva: Ville Vuorinen