Edustusjoukkueiden valmennus tuttujen valmentajien käsissä

Tapiolan Hongan naisten edustusjoukkue pelaa tulevalla kaudella 2018-19 naisten Korisliigassa. Joukkueen päävalmentajana jatkaa pitkään laadukasta työtä Hongan naisten luotsina tehnyt Kimmo Kujansivu. Miehissä pelataan I-divisioona B:ssä, jossa Hongan kehitysjoukkueen päävalmentajana jatkaa  Aapo Heinonen. 

Kujansivulla käyntiin viides kausi Hongan naisten korisliigajoukkueen päävalmentajana

Kimmo Kujansivu. Kuva: Mikko Rajala / liekeissa.com

Kimmo Kujansivu on valmentanut Hongan naisten edustusjoukkuetta viimeisen neljän kauden ajan. Kaudella 2016-17 joukkue (Espoo United) ylsi hopealle, kovan viiden ottelun finaalisarjan jälkeen. Menneellä kaudella 2017-18 Honka pelasi erinomaisesti ja taisteli viimeiseen asti kärkisijoista. Mitali jäi kuitenkin niukasti haaveeksi joukkueen sijoituttua neljänneksi äärimmäisen kovatasoisen kauden jälkeen. Uutta kautta kohti mennään jo lujaa ja joukkue rakennus on hyvässä vauhdissa.

Kujansivu on erittäin pidetty ja arvostettu valmentaja pelaajien keskuudessa. Hänet palkittiin myös Tapiolan Hongan menneen kauden Talvijuhlassa hopeisella ansiomerkillä monivuotisesta työstä vaativana ja määrätietoisena naisten edustusjoukkueen valmentajana.

Päävalmentaja kertoo omin sanoin tunnelmiaan valmennussopimuksesta ensi kaudelle ja antaa jo vihiä tulevasta joukkueestakin.

”Olen innoissani pitkäjänteisen työn jatkumisesta Tapiolan Hongassa. Tästä pitää kiittää perhettäni, jonka tuki mahdollistaa valmentamisen ja perhe-elämän yhdistämisen. Olen kiitollinen myös Hongan toiminnanjohtajan, Anne Eklundin periksiantamattomasta työstä edustusjoukkueen eteen.”

Seuran vanhemmat juniorit ovat harjoitelleet kesän ahkerasti, samalla kun pienemmät juniorit ovat osallistuneet aktiivisesti kesäleireille. Kujansivu on ollut mukana valmennustiimeissä niin vanhimpien tyttöpelaajien parissa kuin lasten leireilläkin.

”Alkukesästä minulla on ollut mahdollisuus osallistua seuran vanhimpien tyttöpelaajien valmentamiseen. Ilolla voin todeta, että junioripuolella tehdään intohimoisesti töitä ja uusia lupaavia pelaajia on kasvamassa kohti edustusjoukkuetta”, 41-vuotias päävalmentaja jatkaa.

”Ensi kauden joukkueen rakentaminen on kovassa vauhdissa. Joukkueessa on mukana edelliseltä kaudelta tuttuja honkalaisia, mutta myös uusia kasvoja tullaan joukkueessa näkemään” Kujansivu vihjaa lopuksi.

Uutisia naisten edustusjoukkueen pelaajasopimuksista luvassa hyvin pian!

Hongan naiset taistelivat pronssista naisten Korisliigassa viime kaudella 2017-18 Hyvinkään Pontevaa vastaan. Kuva: Sonja Herrala

Hongan miesten kehitysjoukkue pelaa ensi kaudella vahvasti honkalaisin voimin 1-divisioona B:ssä

Viimeiset kaksi kautta miesten edustusjoukkue on pelannut Espoo Unitedin katto-organisaation alla. Näiden, jopa hieman myrskyisien kausien aikana, joukkue nousi divari A:n kautta Korisliigaan. Lento jäi valitettavasti lyhyeksi taloudellisten syiden takia.

Tulevalla kaudella miehissä palataan juurille ja Tapiolan Hongan paidassa I-divisoona B:ssä nähdään nuori, taisteleva ja nälkäinen honkalaiskasvattien joukkue. Miesten kehitysjoukkuetta luotsaa Aapo Heinonen, jonka valmennuksessa joukkue nousi menneen kauden päätteeksi karsintojen kautta divari B:hen.

Heinosella on vahva valmennustausta erityisesti vanhempien juniori-ikäluokkien parissa. Alkava kausi on intohimoisesti työhönsä suhtautuvalle valmentajalle 15. valmennusvuosi ja kuudes peräkkäinen Hongassa. Viimeiset kaudet Heinonen on valmentanut seuran 19-vuotiaita junioreita ja kehitysjoukkueita sekä ollut vahvasti mukana edustusjoukkueiden valmennuksessa niin divari- kuin liigatasollakin.

Päävalmentaja avaa kehitysjoukkueen toimintaa ja kuvailee valmistautumista alkavaan kauteen.  

”Hongan kehitysjoukkue on tällä hetkellä seuran poikapuolen edustusjoukkue, jonka tavoitteena on tarjota pelaajille mahdollisuus kehittyä kohti aina vaan kovempia sarjoja. Joukkueen runko kasataan 17-25 vuotiaista pelaajista, joilla on potentiaalia nousta pelaamaan niin Suomen pääsarjoihin, kuin ulkomaillekin” Heinonen avaa. 

”Nuorten potentiaalisten pelaajien kanssa on aina hienoa päästä toimimaan. Joukkueen tarkoitus ja tavoitteet pelaajien kehittämisessä säilyvät, nyt vain astetta korkeammalla sarjaportaalla. Sarja itsessään on itselle jo muutaman vuoden takaa tuttu, näkökanta nyt kuitenkin hieman erilainen. Toimintaa rakennetaan voimakkaasti nuorten kehittämisen kannalta.”

Joukkue harjoittelee jo aktiivisesti Heinosen ja fysiikkavalmennuksen ohjauksessa. 

”Harjoittelu on ollut käynnissä oikeastaan jo toukokuun puolesta välistä, samalla joukkue hiljalleen muodostuu. Honkahalli toimii honkalaisten junioreiden kotina, myös sen jälkeen kun siivet ovat kantaneet sen ulkopuolelle. Harjoituksia ovatkin olleet vauhdittamassa niin Okko Järvi kuin Gummeruksen veljeksetkin” 34-vuotias päävalmentaja jatkaa.

”Alkukesä on mennyt vahvasti fysiikan ehdoilla. Seura on saanut rakennettua erinomaiset olosuhteet mahdollistamaan nuorten kehittymisen. Täyspäiväinen fysiikkavalmentaja mahdollistaa pelaajien henkilökohtaisiin tarpeisiin keskittymisen ja yhteistyösopimus RecoveryRoomin kanssa on jo nyt osoittanut arvonsa. Pelaajat saadaan nopeasti osaaviin käsiin, kun hieronta- ja fysioterapiapalvelut sijaitsevat saman katon alla helposti pelaajien saatavilla” Heinonen kiittelee lopuksi.

Kehitysjoukkueen pelaajahaastatteluja luvassa lähipäivinä! 

Miesten kehitysjoukkueessa pelasi niin kokeneita, kuin nuorempia honkalaisia kaudella 2017-18. Kuva: Matti Karell

Mukana Hongan joukkueiden tukijoukoissa: www.helppokatsastus.fi