Naarassusien luottopelaaja Dionne Pounds jatkaa uraansa Espoossa

Naisten maajoukkueen luottopelaaja ja naisten Korisliiga-konkari Dionne Pounds on tehnyt sopimuksen Espoo Unitediin tulevalle kaudelle. Kotkalaiskasvatti Poundsille kausi 2015-16 oli ensimmäinen Espoossa. Nainen viihtyi Tapiolan Hongassa hyvin ja kun vielä puolivälieriin päättyneestä kaudestakin jäi vähän ”hampaankoloon”, tuntui Espoossa jatkaminen vähintäänkin luontevalta ratkaisulta.

Dionne Pounds

Dionne Pounds Kuvaaja: Sonja Herrala

Dionne ”Didi” Pounds, 174cm, syntynyt: 1984, pelipaikka: 2

Poundsin menneen kauden tilastot puhuvat puolestaan. Keskiarvolla 15,2 pistettä / 5,5 levypalloa / 3,2 syöttöä per peli pelanneen Didin suurin vahvuus joukkueessa on kuitenkin ehdottomasti pitkä kokemus ja sen mukanaan tuoma johtajuus. Päävalmentaja Kimmo Kujansivu on mielissään Poundsin sopimuksesta.

  • Olen erittäin iloinen, että yhteistyö Didin kanssa jatkuu. Didi osaa arvostaa nuorten pelaajiemme tekemää työtä ja koko joukkue kunniottaa hänen kokemustaan ja osaamistaan, Kujansivu kertoo.

Miten nainen itse kuvailee mennyttä ja tulevaa kautta, mitä nyt tavoitellaan?

  • Päällimmäiseksi viime kaudesta jäi hyvä fiilis. Kausi oli mulle ensimmäinen Espoossa ja toki aina on jännä tulla uuteen joukkueeseen. Kokeneemmallekin pelaajalle jännittävää on se miten pääsee jengiin sisään, tottuu uuteen pelitapaan ja joukkuekavereihin. Mua pyydettiin kertomaan miksi jään Espooseen ja vastaus on: Miksi en? Valmennus on huikeeta ja kaikki hoitui viime kaudella ammattimaisesti ja näin on varmasti myös jatkossa. Lisäksi, kaikki lähes 15 vuotta nuoremmat jengikaverit vei mun sydämen. On ne vaan niin kivoja! Tappio FoA:aa vastaan puolivälierissä jäi todella harmittamaan, olin varma että meidän joukkue oli tarpeeksi hyvä neljän parhaan joukkoon.

Jo kymmenen kautta naisten Korisliigassa tahkonnut Pounds asettaa tavoitteet sinne minne ne kuuluu. Korkealle. Maajoukkueurakin saa pian taas jatkoa Hyvinkäällä pelattavien maaotteluiden myötä.

  • Tulevalta Korisliiga-kaudelta odotan mitalia Espooseen. Mielestäni sen pitäisi olla vähintääkin meidän tavoite. Maajoukkueen kanssa toiminta alkaa taas tuota pikaa. 8.-9.8 pelataan kaksi maaottelua Viroa vastaan Hyvinkäällä, jossa viime vuonna saatiin halli täyteen. Toivottavasti siinä onnistutaan taas. Suomen edustaminen koriksessa tuo edelleen ihan uskomattomia fiiliksiä, se on suuri kunnia – aina! Maajoukkuetoiminnan jälkeen on taas hienoa päästä aloittamaan uutta kautta, Pounds päättää.

Dionne Pounds Basket.fi tilastot

Naisten Korisliiga pyörähtää käyntiin lokakuun alussa. Espoo Unitedin kausikortit ovat myynnissä nyt! Hanki omasi täältä.

Kuvat: Sonja Herrala