C-Tytöt SM-2015

CT: TYTÖT-02 VOITTI VUOTTA VANHEMPIEN SM-FINAALIEN 7-12 SARJAN

Maaliskuun lopussa Hongan T02 taisteli hurjasti paikasta vuotta vanhempian SM-mitalipeleihin. Tiukalla prässillä hankittu 1. jakson jälkeinen 26-20 johto Wartti Baskettia vastaan ei kestänyt, vaan vielä tällä kerralla tyttöjen oli taipuminen tappioon hienossa ottelussa. Wartin vanhemmat vahvistivat, että vastustajien heittopeli kauden tärkeimmässä paikassa oli kauden parasta. Niinpä T02 suuntasi 24.-26.4. Lohjan Kisakallioon taistelemaan SM-sarjan 7. sijasta.

Kisakallion Susi-Center luo puitteet upealle koripallotapahtumalle. Kun vielä valmentaja oli ystävällisesti kutsunut kannustusjoukot läheiselle kesäpaikalleen, olivat viikonlopun puitteet niin pelaajille kuin vanhemmillekin  ainutlaatuiset.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui tuttuakin tutumpi vastustaja eli HNMKY. Koska namikakin koostuu lähinnä 02 tytöistä, oli lähes sama joukkue kaadettu pääsiäisenä Scania-finaalissa. Ja edellisenä sunnuntaina ”lämmittelyottelussa” aluesarjassa peräti yli 30 pisteellä. Tällä kerralla ottelusta tuli vaikea, eikä Hongan tyttöjen heittopeli kulkenut.

Vaikka alkupelin tappiotilanne käännettiin välillä johdoksi, oli tilanne vikalla kahdella minuutilla tasan. Sitten Hongan hylätyn korin jälkeen HNMKY onnistui hankkiutumaan kahden pisteen johtoon, mikä kesti loppuun asti ja tappio kirjattiin 53-55. Virheet ottelussa menivät 17-4 Hongalle eli ehkäpä seuraavalla kerralla namikalaisia täytyisi sitten haastaa vielä kovemmin.

Lauantaiaamuna klo 9:00 matsissa vastaan tuli toinen tuttu joukkue eli OrJy. Koska halusimme pikkufinaaliin, oli ottelu voitettava. Ihan alku ei luvannut hyvää, Orimattilan tytöt heittelivät hetkessä 9-0 johdon. Mutta nopeasti tytöt pääsivät peliin mukaan ja ottelu tasottui. Katsomoon näytti, että honkalaiset pärjäsivät hyvin 1-1 -tilanteissa ja kun myös apupuolustus on joukkueella huippuluokkaa, oli vastustajan vaikea päästä koritilanteisiin. Niinpä Honka siirtyi nopeasti johtoon ja kasvatti eroa pikkuhiljaa voittolukemiin 50-35.

Illalla vastaan asettui TuRi. Vaikka Turun joukkueessakin oli taitavia tyttöjä, ei hyvään pelivireeseen päässeillä Hongan tytöillä ollut vaikeuksia ja voitto kirjattiin 87-31. Joukkue onnistui laajalla rintamalla ja ottelussa nähtiin kaikilta tytöiltä rohkeita haastamisia vastustajan korille.

Sarjataulukkoa laskettaessa orimattilalaisten häviö meille osottautui liian suureksi, joten heidän aikaisempi voittonsa HNMKY:stä ei auttanut, vaan pikkufinaaliin Honka T02 sai vastaansa jälleen HNMKY:n.2015sm_1

Tällä kerralla tytöt laittoivat rähinäprässin päälle heti alusta ja jo ennen kahden minuutin täyttymistä namika otti aikalisän Hongan 10-2 johdossa. Tämä auttoi ja neljän kolmosen avustamina namika nousi ekalle tauolle setsemän pisteen karussa.

Toisella jaksolla Honka pysäytti Namikan hyökkäykset täysin ja käänsi ottelun selvään taukojohtoon. Vaikka peli aaltoilikin toisella puoliskolla, ei tällä kerralla voittajasta ollut epäselvyyttä ja Honka T02 pääsi tuulettamaan pikkufinaalin voittoa lukemin 63-49.

Lämpimät onnittelut Hongan T02 tytöille ja valmentajille! Samoin onnittelut Hongan T01 tytöille ja valmentajille, jotka hankalan SM-finaaliottelun alun jälkeen hankkivat Hongalle C-tyttöjen Suomen mestaruuden! Siinä on Hongan T02:lle mallia ensi kautta ajatellen.

Kiitokset myös erittäin aktiivisille Hongan T02 vanhemmille, jotka ovat hoidelleet taustatyön kuluneella kaudella upeasti. Viralliset sarjaottelut ovat nyt tältä kaudelta ohi, mutta jo ensi lauantaina tytöillä on tiedossa hyvätasoinen harjoitusottelu. Eli nyt vappuhulinoiden kautta valmistautumaan kauden viimeisiin koitoksiin.2015sm_4