CII-tytöt Varsovassa, Puolassa

Hongan C-tytöt II  matkusti Puolaan maaliskuun loppupuolella kutsuturnaukseen. Tytöt kirjoittivat itse turnauspäiväkirjan meille luettavaksi:

Torstai 23.3.

Näimme lentokentällä 15:30 Finnairin terminaalissa. Lentokoneemme piti lähteä klo 17:30, mutta se oli myöhässä tunnin. Kiertelimme kaupoissa ja oleilimme kahvilassa. Tunnin odottelun jälkeen lentomme lähti kohti Varsovaa.

Perillä saimme laukut nopeasti, hyppäsimme bussiin, joka suunnisti Zyrardowia kohti, jossa majoitumme urheilukeskuksen hotelliin. Meille annettiin kaksi viiden hengen huonetta ja yhteen meni kolme tyttöä. Samassa kerroksessa asui myös poikien turnaukseen tullut joukkue.

Majoituksen jälkeen menimme syömään samassa rakennuksessa olevaan kouluruokalaan. Syötyämme lauloimme Mariannelle ”Paljon onnea vaan”, sillä hänellä oli synttärit. Muut ruokailijat ihmettelivät meitä, mutta hyvinhän esityksemme sujui.

Iltapalan jälkeen menimme nukkumaan. Huomenna alkaisi kauan odotettu turnaus. Saimme kuitenkin nopeasti unen päästä kiinni.

Perjantai 24.3.

Heräsimme levänneinä. Menimme aamupalalle klo 09:00 ja sieltä suoraan peliin. Halli oli iso. Siellä oli kaksi koripallokenttää ja yksi käsipallokenttä poikittain. Lattiana oli muovimatto, mutta siihen totuimme nopeasti.

Peli meni hyvin. Hiukan mogailtiin lopussa, mutta silti voitimme niukasti kolmella pisteellä. Saimme pelata järjestävää joukkuetta vastaan, joten katsomossa oli myös jonkun verran yleisöä. Kun olimme kätelleet vastustajat, pyysivät he meidät piiriin keskiympyrään. Pistimme kädet toistemme harteille. Sitten Zyrardowin joukkue aloitti tanssin, johon me yritimme osallistua. No se meni miten meni…

Palasimme huoneisiimme, jossa menimme suihkuun. Sen jälkeen meillä oli vapaa-aikaa kello kahteen, jolloin menimme lounaalle.

Toinen peli alkoi klo 16:45. Saimme vastaamme Nidzican I-joukkueen. Olimme päässeet hyvin pelirytmiin mukaan ja voimme heidät selvästi.

Taas suihkuttelut huoneissa, jonka jälkeen suuntasimme suihkunraikkaina iltapalalle. Saimme mahdollisuuden mennä uimaan urheilukeskuksen uimahalliin ja totta kai menimme.

Illalla vielä foumasimme. Jokaisen huoneen vanhin veti ohjelman. Nukkumaan menimme 22:30.

Lauantai 25.3.

Aamu alkoi normaalisti, kun heräsimme auringon paisteeseen. Saatuamme silmät auki olimme puhelimilla, jonka jälkeen aloimme valmistautua aamiaiselle. Saimme teetä, leipää, leikkeleitä, muroja ja kaikkea muutakin. Vapaa-aikaakin ehdimme viettää ennen peliin lähtöä.

Ulkona oli hyvä sää, joka virkisti kävelylenkillä. Ulkoilun jälkeen menimme syömään. Ruokana oli kanaa, oikeaa perunamuussia ja punajuurisalaattia.

Vielä lyhyt hikilenkki ulkona ja olimme valmiit Akin pitämään palaveriin. Juuri ennen peliä annoimme taas joukkueemme esittelylehtisen ja pienet lahjat vastustajillemme. Voitimme kolmannen pelin peräkkäin. Tällä kertaa vastustaja tuli Wolominin kaupungista.

Palasimme omiin huoneisiimme välipalalle, jonka äidit olivat meille tehneet, sillä seuraava peli olisi ihan kohta. Kävimme vielä ulkona Akin ja Harrin kanssa juttelemassa tulevasta pelistä eli mitä hyviä asioita teimme edellisessä pelissä.

Voitimme päivän toisenkin pelimme. Tämän joukkueen nimi oli Ostrow. Nyt olimme oman lohkomme ykkösiä, huomenna olisi tiedossa turnauksen loppuottelu toisen lohkon voittajaa vastaan.

Suihkun jälkeen suuntasimme taas iltapalalle. Illalla oli huoneiden nuorimpien vuoro vetää foumailu. Pakkasimme myös kaiken tarpeettoman tavaran jo valmiiksi matkalaukkuihimme, sillä huomenna pelimme jälkeen olisi hiukan kiire.

Nukahdimme odottavin loppuottelumiettein klo 22:30.

Sunnuntai 26.3.

Tänään herätys soi normaalia aikaisemmin, koska kellot siirrettiin yöllä kesäaikaan ja emme olleet varmoja siirtyvätkö puhelimiemme kellot automaattisesti. Herätyksen jälkeen alkoi suuri siivousurakka, sillä tänään oli lähtöpäivä.

Klo 9:00 suuntasimme aamupalalle, söimme ripeästi ja menimme vaihtamaan finaalipelin peliasut. Peliä ennen oli vähän vapaa-aikaa joten päätimme kuluttaa ajan tanssien hotellin käytävällä. Vähän ajan kuluttua oli jo aika lähteä alkulenkille ja lämppäämään.

Pian olimmekin jo isolla pelikentällä kengät jalassa ja valmiina voittamaan! Pelin oli viimein aika alkaa ja kaikki joukkueestamme olivat valmiina tekemään kaikkensa kullan eteen. Peli alkoi tasaisesti, muiden joukkueiden kannustaen meitä, sillä se oli turnauksen viimeinen.

Toisella erän lopuilla pelin voittaja alkoi olla jo selvillä, sillä olimme nousseet 20 pisteen johtoasemaan. Joukkueemme jatkoi loppuun asti, kovalla tsempillä, armoa antamatta. Peli lopulta päättyi pisteisiin 46-26 voittoomme.

Loppuseremonian alkoi, vaikkemme ymmärtäneet sanaakaan selostuksista, ymmärsimme vain jos joku sanoi nimemme. Ella S sai koko turnauksen MVP-palkinnon. Noora palkittiin joukkueemme parhaana. Ella M kävi hakemassa kultaisen jättikokoisen pokaalin, koska oli kapteenimme. Jokainen sai myös turnauksen kisapaidan sekä juomapullon.

Seremonian jälkeen oli aika käydä pikaisessa suihkussa ja tehdä loput siivoukset, ennen Harrin tarkastusta. Sitten lähdimmekin jo tilausbussilla kohti lentokenttää, jossa kävimme syömässä ja shoppailemassa, kunnes oli aika lähteä kotia kohti tästä unohtumattomasta turnauksesta.

Kannoimme pokaaliamme lentokentällä ja lentokoneessa. Monet kyselivät mistä oli kyse ja tietysti kerroimme. Kotimatkamme loppuosassa oli hiukan ilmakuoppia, mutta se ei mestareiden kotiin tuloa haitannut.

Odotellessamme matkalaukkujamme Aki ja Harri kiittivät hyvin sujuneesta reissusta ja palkitsivat Ella S:n hienosta kapteenina olosta. Hän sai palkinnoksi isäntäseuran viirin. Sitten vielä annoimme toisillemme yläläpsyt ja lähdimme mestareina kotiin.