Cierra Walker Gonzagan yliopistosta vahvistamaan Hongan naisten joukkuetta

Hongan naisten joukkueen rakennus kohti liigakautta 2022-23 mentäessä on varsin hyvällä mallilla. Joukkueessa jatkaa viime kauden vastuunkantajia kuten Elsa Lemmilä, Olivia Saarelainen, Emma Ristola ja Sandra Karsten. Paluumuuttajina Hongan naisissa nähdään Armi Anttila ja Carita Arponen. Nyt joukkueeseen liittyy ensimmäinen amerikkalaisvahvistus, 24-vuotias takakentän virtuoosi Cierra Walker.

”Etsimme pitkään meille sopivaa 2-1 paikan pelaajaa. Olen todella iloinen, että löysimme Cierran. Jo varsin nopeasti oli selvää, että haluamme juuri hänet osaksi tulevan kauden joukkuettamme. Cierran kyky tehdä koreja monipuolisesti niin kaukaa kuin läheltä tulee varmasti auttamaan meitä paljon tulevan kauden aikana. Uskon Cierran omaksuvan nopeasti meidän tavan pelata kollektiivista korista molempiin suuntiin” päävalmentaja Niko Nyholm kommentoi pelaajavalintaa.

”Cierra tuo kokemuksellaan, taidollaan ja kilpailullisuudellaan meidän nuorille pelaajille erinomaisen haasteen päivittäiseen tekemiseen” valmennuksesta lisätään.

173-senttinen Walker aloitti yliopistouransa Vanderbilt Universityssä, josta siirtyi seniorikausiksi Gonzagaan. Gonzagan kasvateista Hongassa onkin erinomaista kokemusta, sillä saman ohjelman kautta Espooseen tulleita ovat myös esimerkiksi kaudella 2019-2020 Hongan naisissa vahvasti pelanneet Haiden Palmer sekä Chelsea Waters. Kuluvan kesän Walker viettää kesäsarjassa Uudessa-Seelannissa.

PELAAJAHAASTATTELU: CIERRA WALKER

Millaiseksi kuvailisit itseäsi pelikentällä?

Olen kova tekemään töitä ja voittamisen halu on aina korkea. Vahvuuteni on ehdottomasti kolmoset. Tuon joukkueeseen paljon energiaa, lisää kilpailua, määrätietoisuutta ja ahkeruutta.

Edessä on ensimmäinen ammattilaisvuotesi. Millaisin odotuksin kohti uutta ja mitä olet Suomesta jo kuullut?

Ensinnäkin, olen erittäin innoissani sopimuksestani Hongan kanssa. Odotan sitä että pääsen kehittämään omaa pelaamistani osana tätä joukkuetta ja auttamaan joukkuettani kilpailemaan jokaista liigan jengiä vastaan. En tiedä Suomesta vielä paljon, paitsi että talvella on todella kylmä! On upeaa päästä koripallon kautta näkemään ja kokemaan aivan uusia paikkoja.

Kerro meille jokin mieleen painunut kokemus koripallouran varrelta?

Kohokohta uraltani tähän asti on ehdottomasti ollut pääsy NCAA-turnaukseen viimeiset kaksi kautta. Jo pienestä tytöstä asti se on ollut yksi tavoitteistani, jota mietin katsoessani pelejä. Se, että voin sanoa päässeeni sinne kahdesti on jotain mikä ei koskaan unohdu. Jos henkilökohtaisia saavutuksia miettii mieleenpainuvin on viimeinen otteluni kotikentällä, jolloin heitin kolmoset sisään 8/12 voittopelissä. Se oli varmasti yksi parhaista tunteista ikinä!

Lopuksi terveisiä honkalaisfaneille ja -junioreille?

Haluan vaan sanoa, että odotan jo kovasti että pääsen tutustumaan teihin kaikkiin! Pienestä asti unelmani on ollut olla ammattikoripalloilija ja nyt kun olen siinä tavoitteessa, aion pitää hauskaa ja sen tulette varmasti näkemään kentällä.

Tapiolan Hongan kausikorttimyynti on käynnistynyt. Nyt voit hankkia oman runkosarjakausikortin lippu.fi-verkkokaupasta. Yhdellä kortilla näet kahden korisliigajoukkueen kotiottelut! Tutustu kausikorttiin ja tilaa omasi TÄÄLTÄ.