Cierra Dillard vahvistaa alkavalla kaudella Hongan naisten takakenttää

University of Buffalon kasvatti Cierra Dillard liittyy Hongan naisten korisliigajoukkueeseen kaudelle 2020-21. Pelinrakentaja vahvistaa Hongan takakenttää ja on joukkueen toinen amerikkalaisvahvistus Gabriela Bronsonin lisäksi. Dillard on saapunut Espooseen ja liittyy joukkueen vahvuuteen kahden viikon omaehtoisen karanteenin jälkeen.

Cierra Dillard aloittaa Tapiolan Hongassa toisen ammattilaiskautensa. Buffalo Bullsien yliopistojoukkueessa Dillard oli seniorikaudellaan pitelemätön. Tilastorivi 25,2 pistettä ja 5,7 koriin johtanutta syöttöä ja 4,9 levypalloa ottelua kohden nostivat Dillardin joukkueensa piste- ja syöttökuningattareksi. Kauden 2019-20 24-vuotias pelinrakentaja pelasi Espanjan Liga Femeninassa casablancalaisen Mann Filterin riveissä.

Hongan takakenttä on tulevalla kaudella vahvoissa, varmoissa ja nuorissa käsissä Alexanda Ailuksen ja Cierra Dillardin rakentaessa peliä.

Dillard odottaa malttamattomana karanteenin päättymistä, päästäkseen valmistautumaan alkavaan kauteen uuden joukkueensa kanssa.

”Ensimmäinen ammattilaisvuoteni Espanjassa oli hyvä ja opettavainen. Olen viisilapsisen perheen nuorimmainen. Koripallo on kulkenut meillä suvussa ja olen erittäin kiitollinen siitä että saan pelata ammattilaisena ja nähdä maailmaa. Odotan kovasti, että pääsen töihin joukkueeni kanssa täällä Espoossa. Siihen asti treenaan omatoimisesti niin paljon kuin karanteeniolosuhteissa pystyn.”

Millaiseksi Dillard sitten kuvailee itseään pelaajana ja joukkueenjäsenenä?

”Olen pelaaja joka varmasti näkyy ja kuuluu kentällä. Haluan koko joukkueen nauttivan kentällä yhtä paljon kuin itse nautin. Tiukoissa paikoissa olen se pelaaja, joka nostaa tunnelmaa. Joukkueen onnistumisia tai hienoja suorituksia saatan juhlia vaikka tanssimuuveilla!”

”Uudesta joukkueestani tiedän, että se on täynnä lahjakkaita nuoria Hongan kasvatteja. Heiltä haluan oppia honkalaisen tavan pelata koripalloa ja kartuttaa näin omaa kokemustani pelaajana. Itse uskon tuovani joukkueeseen johtajuutta ja iloa. Nautin kun pääsen rakentamaan joukkuekavereille syötöillä hyviä ratkaisunpaikkoja.”

Hongan naisten kausi käynnistyy 10.10. paikallisottelulla Espoo Basket Teamin vieraana. Kotikentällä Tapiolassa päästään pelaamaan heti 17.10. jolloin vieraaksi saapuu HBA. Kausikorttikampanja on käynnissä TÄÄLLÄ. Samalla kausikortilla pääset seuraamaan Hongan naisten Korisliigan runkosarjan kotimatsit sekä Hongan miesten runkosarjaottelut I-divisioona A:ssa.