Chelsea Waters vahvistaa Hongan naisia alkavalla kaudella

Tapiolan Hongan naisten korisliigajoukkueeseen liittyy kolmatta kokonaista kauttaan ammattilaisena aloittava Chelsea Waters. Hongan joukkue rakentuu vahvasti omien nuorten kasvattien ympärille tähdäten pelaajakehitykseen. 25-vuotias, monipuolinen amerikkalainen tukee joukkueen tavoitteita. 

Idahosta kotoisin oleva Chelsea Waters odottaa ensimmäistä kauttaan naisten Korisliigassa innolla. 185-senttisellä Watersilla on kokemusta kaikilta pelipaikoilta. Hongassa naisen pelipaikka tulee löytyy sentteriosastolta. Pelikovuutensa ensiannokset Waters kertoo hankkineensa jo kotipihallaan lapsena, kun pihakorista pelattiin neljän vanhemman veljen kanssa valmentajaisän valvovan silmän alla.

”Koripallo on ollut juttuni jo lapsesta. Pihakentillä olin se pieni, joka kyseli aina pääseekö mukaan pelaamaan isoveljien kanssa. Nykyään pelataan yhä perheen kesken, mutta enää ei tarvitse kysellä” hymyilevä ja puhelias Waters kertoo Honkahallin kahviossa.

Kyllä, tuore vahvistus on jo saapunut Suomeen ja harjoittelee Hongan naisten päävalmentaja Kimmo Kujansivun ohjauksessa. Waters on silmin nähden vaikuttunut uudesta kotihallistaan, jossa joukkue harjoittelee ja kehuukin olosuhteita vuolaasti. Hetkeksi tulee hämmentynyt hiljaisuus, kun keskustelu kääntyy yli 400 joukkueen vuosittaiseen Tallink-turnaukseen. ”En tiennyt, että Suomessa järjestetään tällaista ja halli on todella hieno, tällaisia ei löydy edes kaikista isoista kaupungeista kotonakaan.”

Watersin pelaajaura käynnistyi Gongaza Universitysta, jossa hän pelasi opiskeluvuosiensa aikana yli 100 NCAA-ottelua. Sieltä matka Eurooppaan käynnistyi ensin puolikkaana kautena Portugalin Ligassa, sitten Saksassa ja nyt tsekkikauden jälkeen ura jatkuu Suomessa. Se miten Waters lopulta päätyi Espooseen, onkin oma tarinansa joka varmasti vielä kerrotaan kokonaisuudessaan. Taustalta löytyy kuitenkin tuttuja nimiä, kuten Watersin entinen yliopistokaveri ja vahvan honkalaistaustan itsekin omaava Annika Holopainen (Reims, LF2, Ranska) ja honkalaiskonkari Heta Korpivaara, joka toimi linkkinä yhteydenpidossa mantereiden välillä.

Chelsea Waters aloittaa ensimmäisen kautensa Suomessa. Kokemusta on kuitenkin kertynyt jo Portugalin, Saksan ja Tsekkien pelikentiltä.

Mitä Chelsea Waters sitten tuo Hongan nuoreen joukkueeseen? 

”Olen pelannut monessa nuoressa ja eteenpäin pyrkivässä joukkueessa. Uskon, että panokseni joukkueeseen tulee auttamaan nuoria ja tietysti myös itseäni uralla eteenpäin. Koen olevani joukkueessa se pelaaja jota joukkuekavereiden on helppoa lähestyä, rakastan puhua pelaamisesta. Kunnianhimo ja periksiantamattomuus näkyy kentällä ja koska olen pelannut kaikilla pelipaikoilla luen peliä myös laajasti, luoden hyviä korintekopaikkoja muille” Waters itse kuvailee.

Kujansivun kommenteista kuuluu sama suunta.

”Watersilla on kokemusta eurooppalaisesta koriksesta. Hän pystyy varmasti auttamaan joukkuetta  erityisesti levypallopelissä. Waters on hyvä niin heittäjänä kuin syöttäjänä ja  sopii näin hyvin joukkueemme pelitapaan.”

Tapiolan Hongan kausikortit myynnissä nyt! Hanki omasi ja tue kasvattajaseuran toimintaa. Jokaisesta ostetusta kausikortista ohjaamme myös 20 euroa suoraan vähävaraisten lasten ja nuorten koripalloharrastuksen kustannuksissa tukemiseen. Kausikortilla näet kaikki Hongan naisten ja miesten runkosarjan kotiottelut alkavalla kaudella! Lue lisää ja tilaa TÄÄLTÄ.