Calle Lindbom tuomaan kokemusta Hongan miesten liigajoukkueeseen

Carl ”Calle” Lindbom, 30, palaa kotiin ja tuo mukanaan kasvattajaseuraansa roppakaupalla kokemusta nuorille joukkuekavereilleen jaettavaksi. 12 vuotta sitten Lindbom lähti Tapiolan Hongasta maailmalle kokeilemaan miten kauas koripallo veisi, se vei ammattilaiseksi. Korisliigavuosien jälkeen viideksi vuodeksi Eurooppaan ja Susijengin vahvuuteen, jossa alla on jo 61 miesten maaottelua. Nyt on aika palata Espooseen ja Korisliigaan.

Seurassa riemuitaan Callen paluusta ja ollaan ylpeitä siitä polusta, jonka hän on koripallon parissa kulkenut. Hongan tavoite on luoda näitä samoja mahdollisuuksia tämän päivän nuorille lupauksille ja seurassa ollaan kiitollisia, että kokenut Lindbom on valmis kantamaan kortensa kekoon junioreiden kehityspolulla. Päävalmentaja Aapo Heinonen pukee ilon sanoiksi: ”Calle on todistanut vuosien saatossa pystyvänsä olemaan erinomainen pelaaja Euroopan kovissa sarjoissa. Olemme todella innoissamme siitä, että hänet saatiin tulevalla kaudella takaisin Hongan paitaan. Nuoret tarvitsevat esimerkkejä ja Calle on juuri sitä. Puhumattakaan niistä monista asioista, joita 206 senttinen hyvin heittävä pelaaja tuo kentälle.”

Hongan liigajoukkue on pyritty rakentamaan teemalla; Honkalaisuus ja nuoruus täydennettynä kokemuksella, josta vastuun kantaa Tuukka Kotin lisäksi, korkeilla ja paljon nähneillä harteillaan nyt myös Calle Lindbom.

Lindbomin monipuolisen ja hienon korisuran varrelle on mahtunut jo 10 kautta Korisliigaa, viimeiset neljä niistä Seagullsissa kauteen 2017-18 asti, josta matka jatkui Euroopan kentille. Lindbom on nähty pelikentillä Saksassa, Liettuassa, Kroatiassa, Ranskassa ja viimeisimpänä Islannissa sekä Puolassa.

Annetaan miehen itse kertoa tiivistelmä menneistä vuosista sekä tulevasta kaudesta tuttuakin tutummassa Tapiolassa.

ÄÄNESSÄ CALLE LINDBOM

Millaisissa tunnelmissa olet paluusta kasvattajaseuran paitaan?

Perhesyistä oli melko selkeää että jäisin täksi kaudeksi kotiin. Mikäs sen sopivampi osoite oliskaan tässä tapauksessa kuin kasvattajaseurani Honka, joka tuntuu aika lailla toiselta kodiltani. Paluusta tulee kyllä nostalginen fiilis. Taitaa olla 13 vuotta edellisestä pelistä Tapiolan urheiluhallilla. Sieltä on hirmunen määrä hyviä muistoja ja ensimmäisenä tulee mieleen ne vuodet, kun junnuna menin aina suoraan treeneistä katsomaan miesten pelejä joissa esikuvani pelasivat. Toivottavasti tulevalla kaudella pystyn toimimaan Hongan junnuille esikuvana ja motivoimaan heitä tavoittelemaan unelmiaan.

Kerro vähän omin sanoin viime vuosistasi koripallon parissa?

Eurooppaa tuli kierreltyä viisi vuotta ja oli kyllä mahtavia kokemuksia täynnä noi vuodet. Kiitollinen siitä, että sain elää unelmaani ja pelata koripalloa ammatikseni ulkomailla. Ulkomailla pelaaminen kasvatti ihmisenä paljon ja bonuksena tuli vielä se että sai samalla nähdä maailmaa ja oppia muiden maiden kulttuureista.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää honkalaisfaneille ja junioreille?

Meillä tulee olemaan nuori ja energinen jengi. Tullaan varmasti pelaamaan kovatempoista ja viihdyttävää korista. Ehdottomasti kannattaa tulla hallille pitämään meteliä kun kausi alkaa, koska ensinnäkin se on hauskaa ja toiseksi me tarvitaan teidän tukea!

Tapiolan Hongan kausikorttimyynti on käynnistynyt. Nyt voit hankkia oman runkosarjakausikortin lippu.fi-verkkokaupasta. Yhdellä kortilla näet kahden korisliigajoukkueen kotiottelut! Tutustu kausikorttiin ja tilaa omasi TÄÄLTÄ.