C03-tyttöjen kausi päättyi menestyksekkäästi, nyt katse kohti ensi kautta

C-tytöt 03-joukkue lähti Eteläisen alueen 02 I-divarin aluefinaaleihin takaa-ajajan asemista. Olimme kauden aikana hävinneet edelliset kamppailut Panttereille, joten joukkueellamme olikin kova nälkä hoitaa vihdoin voitto kotiin perjantain välierissä. Kiitos hyvän ja aggressiivisen puolustuksen sekä nopeiden hyökkäysten, tytöt veivätkin perjantain ottelun luvuin 60-50. Voitolla varmistui lauantain finaalipaikka.

Lauantain loppuottelussa vastaan asettui niin ikään 03:lle aiemmin vaikea joukkue voittaa: PuHun tytöt. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Pussihukat sai varmalta näyttävän 15 pisteen kaulan puoliajalle mentäessä. T03-jengi on aiemminkin ollut kovissa paikoissa ja tärkeissä finaalipeleissä, joten tytöt eivät tästä lannistuneet. Kolmannella jaksolla alkoikin kova takaa-ajo. Vahvalla puolustus- ja levypallopelaamisella sekä rohkeilla ratkaisuilla hyökkäyspäässä piste-ero kaventui pikku hiljaa. Lopulta Hongan tytöt veivät voiton 64-59 ja ottivat eteläisen alueen 02 I-divarin mestaruuden haltuunsa.

Hienoon lopputulokseen voimme olla tyytyväisiä, vaikka yksi kauden tavoitteistamme ei täyttynytkään – pääseminen C-tyttöjen SM-sarjaan. Koko joukkue on nyt lähestulkoon pelikuntoinen. Taskussa on sekä Scanian mestaruus että aluefinaalien kulta. Näin voimme hyvillä mielin siirtää katseita kohti seuraavaa kautta, vanhempina C-tyttöinä eli mammoina.

Teksti ja kuva: Terhi Rauhansalo