C-tytöt kymmenen ottelun voittoputkessa EGBL:ssä

Tapiolan Hongan C-tytöt pelaavat kansainvälistä EGBL-sarjaa (European Girls Basketball League), kotimaisten sarjojen lisäksi tälläkin kaudella. Takana on nyt kaksi osaturnausta, joista saldona huima 10/0 voittoputki. Viimeisin osaturnaus pelattiin menneenä viikonloppuna 13.-15.1 Viron Kuremaalla, josta raporttia luettavaksi alla.

Ensimmäisessä pelissä tuli vastaan joukkue Valko Venäjältä. Pelin alussa isokokoinen joukkue haastoi Espoon tytöt hyvin, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän alkoi vastustajan jalka painaa Hongan koko kentän prässin alla. Lopputulos Hongalle 64-45.

Toinen peli oli ennakko-odotuksiltaan turnauksen kovin. Perjantai-illan viimeinen matsi olikin kerännyt turnauksen kaikki muut joukkueet katsomaan ja tunnelma Kuremaan hallissa oli varsin hyvä. Tällä kertaa Riga Rizene ei pystynyt haastamaan hyvällä jalalla kentällä liikkuvaa Honkaa. Lopputulos 65-26 ei jättänyt arvailulle varaa joukkueiden taso erosta.

Loput turnauksen pelit seurasivat samaa kaavaa. Hongan puolustus oli ihan eri tasolla kuin vastustajien, jonka ansiosta myös hyökkäämisestä tuli verrattaen helppoa. Honka – Kolibri, Latvia (53-31), Honka – TTP, Latvia (76-26) ja Honka BJSS, Latvia (82-37).

Kuremaan turnauksen All Stars-viisikkoon valittiin Hongasta Pihla Klemola ja koko turnauksen MVP:ksi Henna Sandvik.

Hongan C-tyttöjen valmentaja Klaus Rauhansalo kiittelee penkin leveyttä, pohtiessaan mikä tekee honkalaisista niin vaikeita haastaa. ”Viikonlopun turnauksessa 12 pelaajan aktiivinen kierrätys toimi hienosti. Viimeisestä pelistä joutuivat jäämään pois Nonna Kuusakoski ja Lotta Reijonen sairastumisen takia sekä alaraajavamman vuoksi Maria Hakkila, mutta meidän leveä rosteri näytti jälleen, että muutaman tytön puuttuminen ei vaikuta suuresti joukkueen tekemiseen.”

EGBL-sarja jatkuu honkalaisten osalta jälleen maaliskuussa. Sitä ennen pelataan runsaasti, niin B-tyttöjen valtakunnallisessa divarissa kuin C-tyttöjen SM-sarjassakin. Seuraavalta EGBL-turnaukselta toiveissa olisi saada pari kovaa ja tiukkaa matsia. Vaikkei haastajaa Hongan-tytöille vielä olekaan löytynyt, on coach Rauhansalo syystäkin hyvillä mielin tyttöjen menestyksestä: ”Menneessä turnauksessa varmistimme käytännössä paikan EYBL-Superfinaaliin. Kahden turnauksen jälkeen Hongan C-tyttöjen voittosuhde on 10-0, jolla johdamme koko sarjaa. Näistä asetelmista on hyvä jatkaa maaliskuussa” Rauhansalo päättää.