C-pojat hakemassa kansainvälistä kokemusta Latviasta

IMG_1279_2Hongan C-pojat 02 ja 03 suuntasivat viikonlopuksi 30.10-1.11.15 Baltic Boys Basketball League turnauksiin Latviaan.

P03 joukkue pelasi turnauksensa Riikassa, Keizarmezsissa.

Ensimmäinen ottelu pelattiin heti saapumispäivänä ja vastaan asettui Samara, joka oli tiukkojen loppuvaiheiden jälkeen parempi ja kuittasi voiton niukasti kolmella pisteellä.

Lauantaiaamuna vastaan asettui Rezeknen joukkue, jonka 183 senttinen sentteri aiheutti honkalaisille päänvaivaa, niin hyökkäyksessä, kuin puolustuksessakin. Honkalaisten hyvä taistelu ei riittänyt, vaan voitto vastustajalle selkein luvuin. Lauantain toisen pelin vastustajan Saulen, kanssa aikaan saatiin tiukka kamppailu. Kolmas jakso oli meille kuitenkin vaikea ja käänsi ottelun vastustajalle. Valmentaja Joni Laurila näki ottelussa kuitenkin paljon positiivisia asioita. ”Kolmannessa ottelussa uskalsimme pelata jo vaadittavalla tempolla ja vastata kontakteihin samalla mitalla, niin hyökkäys-, kuin puolustuspäässä”, Laurila kertoo.

Sunnuntaiaamuun lähdettiin virkeinä, hyvin nukutun yön jälkeen ja valmiina ottamaan seuraavien kahden ottelun haasteet vastaan. Edessä olisi kahden ottelun verran mahdollisuuksia hakea avausvoitto kansainvälisillä kentillä. Vastaan aamuottelussa asettui Admiralteyskaja 2003. Ottelussa Honka sai onnistumisia laajalla rintamalla ja taisteli loistavasti kolme ensimmäistä jaksoa. Viimeisellä jaksolle bensa hieman loppui ja vastustaja kuittasi loppujen lopuksi muutaman pisteen voiton.

Viimeisessä ottelussa oli yksi ja vain yksi tavoite… Kentällä nähtiinkin ottelun alkuminuuteista summerinsoittoon asti taistellut espoolaisryhmä, joka ei jättänyt vastustajalleen mahdollisuuksia ja sieltä se tuli, mitä haettiin, VOITTO!

Yhteenvetona Coach Laurila totesi turnauksen palvelleen pelaajia juuri, kuten toivottiin. ”Kyllä, turnauksella saatiin loistavaa kokemusta kansainvälisestä koriksesta!”

IMG_1302_2P02 suuntasi omaan turnaukseensa Talsiin

Myös nollakakkoset avasivat pelitilinsä heti saapumispäivänä perjantaina. Pitkä matkapäivä ja bussissa istuminen näkyi ottelun avauspuoliskolla ja puoliajalle siirryttiin Livanin muutaman pisteen johtoasemassa. Toisella puoliajalla honkalaiset kieltäytyivät häviämästä ottelua ja kampesivat kovalla työllä ottelun jatkoajalle. Jatkoajalla Honka ei antanut vastustajalle enää mahdollisuuksia voittoon lainkaan, vaan kuittasi lisäerän nimiinsä lukemin 14-5 ja näin ensimmäinen voitto oli taskussa.

Lauantaiaamuna joukkue heräsi varhain ja suuntasi kohti seuraavaa ottelua täynnä avausottelusta saatua energiaa. Kandavaa vastaan Honka tulikin heti alusta kentälle kovalla tahdolla ja aiheutti vastustajalle ongelmia juoksemalla kenttää hyvin. ”Ensimmäinen ja kolmas jakso olivat joukkueelta tämän kauden parasta tekemistä IMG_1293_2molemmissa päissä kenttää”, valmentaja Niko Nyholm suitsuttaa.

Päivän toisessa pelissä, vastaan tuli Talsin oma joukkue. Honka tuli jälleen kentälle kovalla energialla ja rallatteli avauspuoliajalla selvään johtoon. ”Joukkuepuolustus oli loistavaa ja sen seurauksena voitimme irtopalloja ja pääsimme juoksemaan kenttää tehokkaasti”, Nyholm kuvailee. Voitto Talsista selkeästi ja katse kohti seuraavaa päivää.

Sunnuntaina aurinko paistoi komeasti Hongan siirtyessä päivän ensimmäiseen peliin. ”Ottelu Pardaugava 2002 vastaan alkoi kuten sunnuntain aamupelit meillä yleensä…”, Nyholm naureskelee. Tahmea alku ei kuitenkaan kaatanut honkalaisia, vaan neljäskin ottelu 10 pisteen erolla Hongalle.

Ennen paluumatkaa joukkue pelasi vielä yhden ottelun, tällä kertaa Telsiuta vastaan. Ottelussa taisteltiin turnauksen voitosta ja loistavista asemista seuraaviin turnauksiin. Vahvojen toisen ja neljännen jakson ansiosta Honka pääsi pelaamaan ottelun lopussa vielä voitosta. Todella tiukkojen vaiheiden jälkeen Honka pusersi niukkaan kolmen pisteen voittoon. Taskussa täyskäsi turnauksesta!

”Turnaus oli kaikenkaikkiaan loistavaa kokemusta pelaajillemme. Jokainen pelaaja löysi varmasti itselleen jälleen onnistumisien lisäksi uusia kehityskohteita”, Coach Nyholm päättää tyytyväisenä.