C-poikien toinen SM-turnaus pelattiin Summahallilla

7.2 sunnuntaina, Summahallilla pelattiin C-poikien SM-sarjaa. Sarja on turnausmuotoinen ja Hongalta mukana on kaksi joukkuetta, Honka Kelo (2003-05 syntyneitä) ja Honka Mänty (2002 syntyneitä).

Honka Kelo pelaa runkosarjan A-lohkoa ja vastassa toisessa turnauksessa oli määrä olla Namika Lahti Juniorit 02 ja Oulun NMKY. Valitettavasti oululaisten lento peruuntui yllättäen, eikä joukkue päässyt etelän pelimatkalle. Ottelut Oulua vastaan pelataan myöhempänä ajankohtana.

Namika Lahden junioreita vastaan päästiin pelaamaan heti sunnuntai aamusta.

  • Alkuottelu oli tahmea, pelirohkeus ei meinannut heti löytyä ja pallonmenetyksiä tuli paljon. Lahti pääsi johtoon. Tekemisen meininki löytyi kyllä ja kirittiinkin parhaimmillaan neljän pisteen päähän. Nousujohteisen ottelun päättyessä, jäätiin kuitenkin kymmenen pistettä voiton vieneestä Namikasta, päävalmentaja Niko Nyholm kuvailee.

Honka Mänty pelaa runkosarjan B-lohkossa ja viikonlopun kolmen joukkueen turnauksessaan vastaan saapuivat Salon Vilpas ja Äänekosken Huima.

C-Pojat SM-Turnaus

  • Aamupelissä vastassa oli ensin Salon Vilpas. Ennakkoon vastustajan tiedettiin pelaavan aktiivista puolustuspeliä ja hyökkäyspäässä olevan taitava ajamaan korille. Hongan osalta alku lähti käyntiin kankeasti, kuten aamupeleissä monesti käy. Oma hyökkäyspeli saatiin kuitenkin nopeasti rullaamaan, eikä se pysähtynyt vaan kovalla tahdilla mentiin loppuun asti. Voitto Hongalle lukemin 95-55.
  • Äänekosken Huima oli meille ennakkoon melko lailla kysymysmerkki, tiedossa oli toki, että Huima on voitti molemmat ottelunsa ensimmäisessä SM-turnauksessaan, mutta ei muuta. Lähdettiin alusta asti pelaamaan omaa peliä ja pojat aloittivatkin ensimmäisestä erästä alkaen tosi terävästi. Toisessa erässä tuli notkahdus, kun pallo ei mennyt vastustajan korirenkaasta läpi yli seitsemään minuuttiin. Tänä aikana mm. 11 kappaletta lay-uppeja ilman pisteitä taululla, Nyholm kertoo.

Ottelu Huimaa vastaan lähti kuitenkin kulkemaan notkahduksen jälkeen ja pelirytmin löydyttyä pistehanat olivatkin kunnolla auki, ottelu päättyi nimittäin Hongan voittoon 55-101. Honka Mänty on ollut nyt molemmissa SM-turnauksissa pysäyttämätön ja ottelukeskiarvo pisteiden valossa on melkoinen, yli 95 pistettä per peli.

Hongan C-pojat pelaavat seuraavat SM-ottelunsa maaliskuussa. Honka Mänty, 6.3 SYK:issä Helsingissä ja Honka Kelo 12.3 Martinlaakson koululla Vantaalla.

C-Pojat SM-Turnaus

C-Pojat SM-Turnaus

C-Pojat SM-Turnaus

Kuvat: Matti Karell, ottelusta Honka Mänty – Salon Vilpas