C-poikien tammikuun turnaukset BBB-liigassa Virossa

C-poikien SM-sarjaturnaukset starttasivat 10.1, ensimmäisellä osaturnauksella. Molemmista otteluista voitot Hongalle. Seuraavana viikonloppuna pelattiin toisen lohkon turnaus, josta taasen kaksi tappiota ennakkoon todella koviksi vastuksiksi tunnetuilta EBT:ltä ja TuNMKY:lta. Päävalmentaja Niko Nyholm kehuu omiaan: ”Meillä on ollut melko rikkonaista tässä sairasteluiden ja pikkuvammojen kanssa, nämä toivat menneen viikonlopun peleihin vielä lisähaastetta, mutta hyvällä asenteella vedettiin! SM-sarja on tällä kaudella, kuten jo aiemmin todettu, todella kovatasoinen. Hyviä ja haastavia otteluita on varmasti luvassa kaikille.” Seuraava SM-turnaus pelataan Summahallilla sunnuntaina 7.2.

AL7D7827 Tammikuun turnaukset BBBL:ssä (Baltic Boys Basketball League)

8.-10.1 C-pojat matkasivat 03-04 joukkueella Viron Kadrinaan seuraavaan U13 BBBL-osaturnaukseen.

Ensimmäisessä turnauksessa olimme jo useassa pelissä pelaamassa voitosta, mutta silloin ei ihan riittänyt uskallus ratkomaan hyvistäkään paikoista. Kansainvälinen kovuus ja tempotaso oli pelaajille vielä uutta. Toiseen osaturnaukseen lähdettiin jo kokeneempana ja valmiimpana.

Lauantain peleissä hieman yllättäen joulutauon jälkeen ongelmana ei ollutkaan hyökkäyspeli,vaan suurimpia haasteita asetti 1vs1 puolustustilanteet. Molemmat pelit noudattivat samaa kaavaa; kolme erää täysin tasaista peliä yhden-kahden pisteen eroilla suuntaan tai toiseen. Otteluiden päättyessä kuitenkin, voitot Erkmaalle kuudella ja TTU:lle seitsemällä pisteellä.

Sunnuntain aamupelissä jatkettiin lauantaiseen tapaan johdon vaihdellessa puolin ja toisin, vastustaja kävi jo 7 pisteen johdossakin. Tämän jälkeen palaset loksahtivat kohdalleen ja seuraavat 11 minuuttia menivät meille lukemin 31-0. Ottelu oli käsitelty. Hieno henkinen kasvu pojilta ja löytynyt uskallus jolla voitto vietiin meille.

Viimeisessä pelissä vastaan asettui Audentes. Viimeiseen erään lähdettiin tasoissa 34-34. Ottelu itsessään oli kahden jo väsyneen joukkueen välinen ja avain voittoon olikin meidän laajempi 11 pelaajan kokoonpano, jolla riitti virta kääntämään ottelu voitoksi.

Kaikenkaikkiaan hieno nousujohteinen suoritus joukkueelta, jonka yhdestätoista pelaajasta viisi oli vastustajia vuoden tai jopa kaksi nuorempia. Pelien taso sarjassa on meille erinomainen. Tässä turnauksessa meiltä parhaana pelaajana palkittiin Eemeli Kolari, tilastoilla 16,3p/4,8reb/2,8as.

Valmentaja Joni Laurila

Honka C-pojat 03-04

 

 

15.-17.1 vuorossa oli 02-poikien U14 BBBL-osaturnaus, tällä kertaa Viron Kuremaalla.

Turnaus oli kaikkineen melkolailla tasainen. Kaksi tiukkaa peliä ja kolme helpompaa, saaliiksi viisi voittoa. Erityisesti mieleeen jäi ottelu Kazakhstanin Barsya vastaan, he olivat todella tulleet pelaamaan. Todella fyysinen joukkue, jonka voittaminen vaati meidän koko joukkueelta laadukasta ja kovaa tekemistä.

Hongan pojilla kesti hieman herätä pelaamaan ensimmäisten otteluiden alussa, mutta pojat esittivät arvostettavaa henkistä kovuutta nousemalla tiukassakin paikassa jokaisessa ottelussa ohi ja voittoon. Pelit käänsi erityisesti meidän eduksi, puolustuspäässä löytynyt tekemisen meininki, joka johti helppoihin pisteisiin nopeiden hyökkäysten kautta. Ennen reissuun lähtöä, yksi pelaaja putosi jo pois rosterista sairastumisen takia, reissussa tuli yksi loukkaantuminen ja yksi kuumeeseen sairastuminen. Vastoinkäymisistä huolimatta, vaihtopenkin syvyys riitti viimeistelemään hienon menestyksen.

Markus Vapaavuori valittiin meiltä turnauksen MVP:ksi. Perusteina kova duuni puolustuksessa, jatkuva kaikkensa yrittäminen ja tasainen tehokkuus myös hyökkäyspäässä.

Kuremaan fasiliteetit olivat taattua Viron laatua: hostelli oli siisti ja sijaitsi toisella puolen tietä pelipaikasta. Salirakennuksessa oli myös uimahalli ja ruokala, pojat käyttivätkin altaita ahkerasti palautumiseen pelien välillä. Itse kylässä oli myös hieno kartano ja pikkukauppa. ”Pro tip” vanhempien ikäluokkien valmentajille: Ihanteellinen leiripaikka, jossa lähimmät houkutukset todella kaukana. Iso kiitos järjestelyistä Pia Vapaavuori ja Villu Kask, kaikki toimi jälleen kerran hienosti!

Valmentaja: Antti Kasko

Photocredit: bbbl.info