C-junioreissa startataan kevätkausi kolmen joukkueen voimin SM-sarjassa

C-ikäluokka on karsinut syyskauden Eteläisen-alueen karsinnoissa paikkaa SM-sarjaan. Vuosi 2016 alkaa Tapiolan Hongassa C-pojissa kahdella joukkueella ja 2002-syntyneissä C-tytöissä komeasti SM-sarjassa.

Poikien puolella ikäluokan päävalmentaja Niko Nyholm kertoo:

  • Syksyn karsintasarja oli tänä vuonna huipputasokas ja tasainen. Meidän joukkueissa pelaa 2002-2004 syntyneitä poikia ja pääsimme tavoitellusti kahdella joukkueella SM-sarjaan. Kevätkaudella tavoittelemme turnausmuotoisessa sarjassa molemmilla joukkueilla lopputurnauspaikkaa.Keväästä tulee, sanalla sanoen kiireinen. SM-sarjapelien lisäksi, meillä on kaksi joukkuetta pelaamassa BBBL-liigaa (Baltic Boys Basketball League) ja aluesarjaa pelataan viidellä joukkueella. Otteluita riittää siis isossakin ikäluokassa varmasti ihan jokaiselle pelaajalle.

Tytöiltä 02-joukkuetta valmentava Heikki Kallio kertoo kuluneesta syyskaudesta ja tulevasta kevätkaudesta näin:

  • Siirryimme joulutauolle hyvillä mielin. Syyskausi on ollut vauhdikas ja pelejä on riittänyt, kun olemme pelanneet kahta sarjaa – C-tyttöjen karsintasarjaa ja B-tyttöjen valtakunnallista I divisioonaa. C-karsintasarjassa voitimme kaikki 11 pelattua ottelua ja yksi kauden päätavoitteista on SM-sarjan toukokuun lopputurnauksessa Kisakalliossa.Valtakunnallisessa I divarissa olemme pelanneet 8 ottelua, joista saldona 3 voittoa ja 5 tappiota. Pelit ovat olleet erinomaisia harjoituksia meidän joukkueelle, olemme pelanneet isompia ja nopeampia tyttöjä vastaan, sekä kohdanneet meille täysin uusia joukkueita.
  • Keväällä ohjelmassa C-tyttöjen SM-turnausten lisäksi, vähintään 9 valtakunnallista B tyttö I D peliä, yhteispelit haastajien kanssa C-aluesarjassa, sekä vähintään kaksi ulkomaan turnausta . Toinen Latviassa, jossa kohdataan Latvian 02 ikäluokan parhaat joukkueet ja toinen Puolassa, jossa osallistujina ainakin Puolan parhaimmistoa.
  • Hienointa meidän joukkueessa on se asenne ja tekemisen meininki, joka on läsnä treeneissä, se todella näkyy ja tytöt ovat kehittyneet sekä joukkueena, että yksilötasolla hienosti.

Kotiturnauksia C-junioreiden SM-sarjoissa pääsee seuraamaan Summahallilla heti alkuvuodesta. C-tytöt 02 pelaa kotona sunnuntaina 17.1.2016 ja C-pojat sunnuntaina 7.2.2016. Tervetuloa seuraamaan otteluita ja kannustamaan omia! 

Tytöt-02 kaudella 2015-2016

Tytöt-02 kaudella 2015-2016

Teksti: Sonja Herrala