B-tytöt Greenin treeneihin on kiva tulla

Tapiolan Hongassa pidetään tärkeänä, että jokainen koripallosta innostunut saa harrastaa lajiaan ja kehittyä omien tavoitteidensa mukaisesti. Siinä missä toinen haluaa tähdätä kohti kirkkainta kärkeä ja tekee sen eteen mitä tahansa, haluaa toinen nauttia koriksesta ystävien kanssa ja pitää huolta kunnostaan. Väliinkin mahtuu paljon ja jokaista yhdistää rakkaus koripalloon. 

Tänään esitellään Hongan B-tytöt Green. Yksi niistä jengeistä jossa kehitytään koriksessa, treenataan hyvin, nautitaan kavereiden seurasta ja pelataan jokaiselle sopivalla tasolla.

Joukkueessa korista harrastaa tällä hetkellä parisenkymmentä tyttöä ja tytöt pelaavat 16-vuotiaiden eteläisen alueen 1. ja 3. divisioonaa. Joukkue harjoittelee kolmesti viikossa, tavoitteenaan kehittää henkilökohtaisia taitoja sekä joukkuepelaamista. Joukkuetta valmentavat Eero Neva ja Marika Engblom.

Tytöt ovat harrastaneet korista eripituisia jaksoja. Osa on aloittanut harrastamisen tällä kaudella ja toiset olleet lajin parissa jo vuosia. Tässä jengissä kokonaisuus on kuitenkin se mikä ratkaisee: yhdessä pelataan ja hyvällä fiiliksellä!

Tyttöjen todellisena fanina toimii Marika-valmentajan suloinen pikkutyttö Minka, joka on mukana kannustamassa niin treeneissä kuin matseissakin. Joukkueesta huokuu sosiaalinen yhteenkuuluvuus. Tytöt kokevat tärkeäksi osaksi treenaamisen lisäksi sen, että koriksen parissa tapaa kavereita. Tällainen toiminta onkin loistavaa vastapainoa tavoitteelliselle urheilulle. Pieni kyselykierros tyttöjen keskuudessa osoittaa, miten tärkeää rakkaan lajin lisäksi kaverit ovat. 

1. Miksi harrastat koripalloa?
2. Mikä on mukavinta?

Laura, 14v.
1. Paras kaverini harrastaa poikien SM-sarjassa korista. Olen heitellyt paljon kavereiden kanssa vapaa-ajalla korista. Laji tuntui mielenkiintoiselta. Koska olen pitkä vaikutti tämä myös lajivalintaan.  Aloitin lajin seurassa vasta syksyllä 2017. Pärjään kuitenkin mielestäni hyvin tässä jengissä.
2. On kiva tulla treeneihin. Siellä näkee kavereita ja kehittyy. Treeni-into on hyvä!

Aurora, 13v.
1. Olen pelannut korista pienestä pitäen. Olin ensin koulun koriskerhossa, jonka jälkeen aloitin Hongassa. Olen pelannut 8-vuotta.
2. Tykkään kun treeneissä näkee kavereita. Tykkään myös pelata.

Ella, 13v.
1. Koris on kivaa. Olen pelannut korista 6-vuotta. Laji tuli siksi, koska sukulaiset ja serkut pelaavat korista. Olen harrastanut muitakin lajeja, mutta koris on ollut koko ajan päälaji.
2. Treeneissä näkee kavereita. Pelit ovat kivoja. Valmentajat ovat hyviä.

Greta, 14v.
1. Aloitin kaverin kautta, joka pelaa Hongassa. Olemme koulussa myös samalla luokalla. Hänen äitinsä vinkkasi minulle, jos aloittaisin koriksen. Olen pelannut Hongassa 7-vuotta.
1
. Kiva tulla, kun näkee kavereita. Saa urheilla itselle mieluisalla tavalla. Pelit ovat mukavia. Treeneissä oppii uusia harjoituksia.

Kiitos joukkueen terveisien keräämisestä Kirsi Frilund-Holm! 

Lisätietoja joukkueen toiminnasta löydät TÄÄLTÄ.